Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marika2012

Walcze z cellulitem,która się przyłącza?

Polecane posty

Gość marika2012

Mam cellulit 1 i 2 stopnia. Stosuje 2 razy w tygodniu peeling z fusów kawy. A wy?

Polecamy dużo ruchu, masaże :) Poza działaniem antycellulitowym ruch pozwoli zadbać o ogólny wygląd i kształtowanie sylwetki. Do tego zawsze warto udać się do dobrego gabinetu kosmetycznego i poprosić o konsultacje.

Gość ja!!!
ja sie przyłączam, to moje postanowienie noworoczne :) zapisałam się od stycznia na fitness, zmieniam nawyki żywieniowe - uff, ciężko idzie, zakupiłam w mydlarni u franciszka specjalną rękawicę kessa do masowania mydło savon noir - czytałam na forum że super sobie radzą z cellulitem. jeżeli macie jeszcze jakiś sposób to się podzielcie :)

Gość Zadbana22
Oo to i ja dołącze dosłownie minutę temu dodalam post pytając o bańki chińskie. Od tygodnia zaczełam stosować peelinig właśnie z fusów kawy + masaż zimna woda ćwiczenia... czekam na efekty:):):):)

Gość sassssssssssssssssss
stosowałam wszystko bańki balsamy ćwiczenia masażery itp ale niestystematycznie!!!!!!!!!!!!!!! dlatego teraz staram się ćwiczyć i jeść zdrowo. mam ogromny cellulit, a mam 23lata, wiec do lata chce sie go pozbyc! gruba nie jestem, tylko ten okropny cellulit!

Gość hej, hej
ja też się przyłaczam :) a jak te bańki chińskie? bo nie wiem, nie słyszałam o nich. i ta rękawica kessa i savon cos tam... to co to jest? warte inwestycji?

Gość ja!!!
rękawica kessa jest do masażu i peelingu - świetnie oczyszcza, ja masuję szczególnie biodra, uda i brzuch http://www.mydlarnia.info/rekawica-do-masazu-i-peelingu--kessa-cat-149-id-508.aspx a savon noir używa się równolegle z kessą, tzn najpierw trzeba ciało zmoczyć, potem zaaplikowac czarne mydło a potem zrobic masaż kessą :) http://www.mydlarnia.info/savon-noir-hammam-w-spa-i-w-domu-cat-179-id-297.aspx świetnie to wszystko razem wygładza i oczyszcza

Witajcie, ja też od pewnego czasu walczę z cellulitem. Zaczęło się parę lat temu, oczywiście mało ruchu, dużo tłustego i słodkiego jedzenia, bo przecież to takie pyszne ;) Jeśli Wam mogę coś poradzić to bardzo dobrze wpływają na jego minimalizację turnusy w Jastrzębiej Górze. Tu macie linka http://balttur.pl/ Byłam tam dwa tygodnie i powiem wam, że warto. Blisko morza, wspaniałe otoczenia, a co najważniejsze bardzo fajny ośrodek ze SPA i specjalistami od odchudzania. Teraz jeździmy tam z mężem co roku i wracamy jak nowonarodzeni :)

Gość CZARNA K.
Czesc wszystkim ja tez walcze z celulitem a jak?? no coz podczas kapieli masuje miejsca z celulitem gąbką tą ostrzejsza lub myjka :) robie tak juz jakis czas i efekty widze bo celulit znika :)

Gość salceson Małopolski
zmień diete i sie ruszaj a cellulit odejdzie w zapomnienie. bedziecie sie oszuwiwac ze kremiki wam pomoga ? oszukiwac sie jest wygodniej zeby moc wpierdzielac słodyczne, ziemniory z sosami i kupe miecha.

Gość Klaudie19
Znalazłam lek cód na cellulit! Smaruję sobie nogi spermą mojego faceta, owijam folia i idę na pół godziny na saunę. Testosteron zawarty w spermie przyspiesza spalanie tłuszczu w nogach. Po trzech miesiącach kuracji nie mam już praktycznie cellulitu.

Gość Zadbana22
Hej hej :) Coś tu słabo ;/ Chyba dziewczyny wymiekacie...? Ja tam walczę dalej :D

ja na cellulit stosuję peeling z kawą, do tego oczywiście w miarę rozsądna dieta i ćwiczenia. najgorzej jest z systematycznością, ale staram się :) widzę już małe efekty, więc mam nadzieję, że mnie to zmobilizuje!!!

Dziewaczy kupcie sobie glinke zeolona i oliwe z oliwek do tego kawa mi zróbcie z tego papkę i wykonujcie masaż całego ciała, świetnie zwalcza cellulit. Glinke zielona można dostać w sklepach internetowych w 1,5 kg wiaderkach za około 50 zł.

ja od m-ca chodzę regularnie na siłkę, dodatkowo od 2 tyg 3 razy/tydzień na sesje masażu- pasy, platforma wibracyjna plus godzinny rollmasaż. Plus oczywiście kremy wklepuję. Słodycze i tak jem baardzo rzadko, staram sie nie jeść po 18:00. Efekty? Cały czas czekam, strasznie powoli to cholerstwo się zmniejsza.....

... w aptekach i sklepach ze zdrową żwynością pewnie też mają. Sorki za literówki :D

Gość ustka
Innka a co to za peeling? Ja kupowałam w drogerii jakieś serum na cellulit ale niestety nie dawał rady za bardzo. Więc jak masz namiary na coś lepszego to poleć!

Oczywiście do tego zmiana diety+ruch ale tego chyba nie muszę mówić :P

Gość wisienka an torcie
Peeling działa fajnie, sprawdziłam na własnej skórze, ale teraz testuję coś nowego - olejek macadamia. Bardzo fajny produkt, łatwo się rozsmarowuje, tylko trochę ciężko wchłania, jak to olejek... Ale za to mam nawilżoną skórę :) jedyną wadą jest trochę wysoka cena, ale za dobry skład, fajne działanie i widoczne efekty jestem w stanie zapłacić :) http://mydlarnia.info/olej-macadamia-virgin-100-ml-na-cellulit-i-slonce-cat-218-id-633.aspx

Gość Loffka <3
Cyba lepiej wydac kase na taki olejek czy glinke niz kupowac kremy ktore zawieraja wyciagi z tych prodkutow po kilka kroplek za wysokie ceny a tutaj macie czytsy produkt przynajmniej.

Gość ja!!!
ej, ej, a co to za peeling z kawą - tej metody nie stosowałam :) oczywiście nie wymiękam - walczę dalej. warto? Loffka <3 ja uważam, że na komercyjnej chemii daleko się nie zajedzie, a naturalne olejki nie zaszkodzą, a przy regularności super pomoga. poza tym, fakt - złe odżywianie sprzyja cellulitowi i oczyszczanie sobie sowjego sumienia jakimiś serum czy kremikami to dr5oga na skróty

Ja też używam teraz peelingu z mydlarni :) Poleciła mi koleżanka, która jakiś czas temu przerzuciła się na kosmetyki naturalne. Świetna sprawa więc ja też polecam :)

juz pisalam przed chwila w iinym poscie:: robie pieeling korundem jest profesjonalny produkt do mikrodermabrazji (dostalam go jako jeden z gratisow, bo kupilam 8 produktow) oraz algi slim(smierdza (ale efekt cudny) i algi z glinka czerwona mniej smierdza i daj efekt oplaenizny, choc, szybszey efekt jest ze slim i potem masaz olejkiem z bankami chinskimi, a na koniec dodac dwie krople olejku z karotenu do balsamu do ciala, skora wyglada na opalona:) http://www.estien.pl/algi-slim-p-1.html http://www.estien.pl/olej-marchwi-karoten-p-134.html kupuje u nich co jakis czas i przyznaje ze algi sa super:) pierwszy zabieg mialam ujedrnina skore po 4 mam o 3cm chudsze uda a skora staje sie gladsza, wiec moim zdaniem warto zwlascza ze stosuje niektre produkty tez na inne partie ciala jak np biust.

Gość Pani Dż...
Maja, wlasnie zlozylam zamowienie w tym sklepie co podalas az na cala 100, zobaczymy... :) ja odkiedy przytylam 5kg mam to swinstwo. moja walka wyglada tak, ze cwicze regularnie, robie peeling z fusow kawy

Gość zuzu111
A ja i tak uwazam ze jednak najlepiej zrobic zebieg, dobrym urzadzeniem , porozbijac mocno ten cellulit przy okazji zgubic pare centymetrow i ujedrnic skore, tego glinka czy peeling nigdy nie zrobi. Poszukajcie dobrego salony ktory ma dobry sprzet, ja znalazlam maximus' a dziala naprawde super zrobilam zabieg cialko jak nowe...

Gość Sakiewkaaaaaaa
Pomogę wam dziewczęta moje drogie! zamówicie sobie któryś z kremów na http://kremyNacellulit.pl Ja regularnie je stosuje i cellulit znika z każdym dniem!

Gość Cellulitowi Mówię DOŚĆ
Przyłączam się! Też stosuję peeling z kawą. Skóra po nim jest ładnie napięta i pachnąca. Ale max raz na tydzień. No i zauważyłam, że nawet odrobina jakiegoś treningu na nogi pomaga (samo chodzenie ale na dłuższe odległości też). Niestety z wiekiem, mimo zmiany nawyków coraz gorzej upilnować to ustrojstwo na nogach :/ Może gdybym wiedziała, to co wiem teraz, to nie obżerałabym się lodami, batonikami i tym tłuszczem zawartym w hamburgerach. Dziewczyny, jak macie córki, to uczcie je profilaktyki: http://lifeislife.pl/cellulit-3-najwazniejsze-pytania-i-odpowiedzi/ ;) Podoba mi się też pomysł z glinką. I byłabym zapomniała, zauważyłam u siebie pozytywny wpływ po piciu dużej ilości wody. Gdy przestaję pilnować ile piję, skóra robi się bardziej szorstka i bardziej "pomarańczowa".

Gość Bez cellulitu na maxa
Zadzialac trzba raz a dobrze i na wszystkie problemy, inaczej na wszystko kupujecie kremy i itp tracicie czas i pieniadze, zrobicie maximusa jak ja i pozbywacie sie cellulitu, stracicie w obwodzie i maie skore jedrna niesamowicie . Ile bym musiala zrobic zabiegow zeby miec takie rezultaty!!?? Dodam ze mialam juz cellulit 2 stopnia.

Gość gość
Też słyszałam o peelingach kawowych na cellulit. Sama szczerze mówiąc nie stosowałam, ale słyszałam, że nie są złe. To co ważne w przypadku cellulitu to wydaje mi się ruch, ruch i jeszcze raz ruch (oczywiście oprócz stosowania różnego rodzaju kosmetyków). Dobrze dobrany zestaw ćwiczeń w połączeniu z odpowiednią dietą, obfitującą w warzywa, owoce, nabiał i dużą ilością wody to podstawa w takim przypadku. Nie powinniśmy też zapominać o dobrodziejstwach nauki i medycyny estetycznej. Oferują nam genialne zabiegi, które w krótkim czasie pozwolą uporać się z pomarańczową skórką i przywrócą dawną sprężystość i jędrność. Tutaj możecie znalezć informacje o działaniu różnych takich zabiegów: http://www.elite.waw.pl/piel%C4%99gnacja-cia%C5%82a-nogi/