Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo------anna

ILE??????????/ MALUSZEK.

Polecane posty

Gość Jo------anna

Jestem ciekawa jak długo w ciągu nocy - od karmienia do karmienia, śpią wasze dzieci? Chodzi mi głównie o noworodki, do 5 czy 6 miesiąca. Niedługo będę mamą i muszę się trochę nastawić psychicznie.

Gość mirabellla79
moja do roku wstawała co 2h

Gość kamila4393
Moja Maja budzi sie z zegarkiem na reku co 3 godz., ale kazde dziecko jest inne :). Zycze przespanych nocek oczywiscie :)

Gość Jo------anna
Hehe, tak właśnie myślałam. :) I zdążacie zasnąć? Czy później jest juz takie zmęczenie, że zasypia się chwilę?

to nastaw się na najgorsze, że nie będzie spał;) w każdym innym wypadku będzie już tylko lepeij

Gość kontrowersyjna ryba
moja córa w 1mies życia wstawała co 1h-1,5h. Później co 2. do roku po wprowadzeniu posiłków stałych 2razy w nocy. Gdy skończyłam karmić piersią zaczęła przesypiać całe noce

Gość kamila4393
ja zasypiam na te 3 godzinki no 2 godzinki bo zanim nakarmie i uspie to godzina mija :). Ogolnie zmeczenie jest ale co sie nie robi dla malego szkraba, jak trzeba to trzeba :).

Gość a ja akurat
na poczatku co dwie,potem co trzy godziny czasami ze zmeczenia zapomninalam czy juz spalam, nakarmilam dziecko czy dopiero mam to zrobic:D

Gość a moja kochana córeczka
Ma 6 miesiąc i już przesypia mi ładnie nocki :) Jak była malutka to budziła się równo z zegarkiem co 3 godziny na butlę potem w nocy raz i teraz wgl:) i śpi od... 22 grudnia chyba zrobiła nam taki prezent na gwiazdkę :) jak dostanie butlę o 20 - 21 to śpi ładnie do 7:30 8 tylko martwi mnie troszkę jedna rzecz bo śniadanie je dopiero o 9 ;/ ostatnio udaje mi się dać jej o 8 po 8 ale nie bardzo chce jeść widzoczni ejej się nie chce :)

Gość a moja kochana córeczka
a ja akurat miałam dokładnie to samo :)

pierwsze- do pół roku budziło się co 3-4 godziny drugie do roku budziło sie co 3 godziny trzecie budziło się do 6 tygodnia życia

Gość mama dwojeczki
do "do tej kretynki wyżej" - po pierwsze wez pisz na jakims poziomie, bo zbiera mnie na wymioty czytajac takie rynsztokwe teksty :o, a po drugie skad ty wzielac te pierdoly o 8 posilkach :o Dziecko karmione piersia karmi sie na zadanie, dziecko karmione mm powinno wypijac 150 ml (plus proszek) na 1 kg masy ciala, wiec dziecko wazace zalozmy 6 kg powinno wypijac 6x150 = 800 ml na dobe, co rozklada sie przy takim maluchu na 5-6 karmien (oczywiscie to tylko teoria, w praktyce roznie to bywa i jedne pija mniej, a inne wiecej, ale zanim zaczniesz sie wypowiadac najpierw sie doucz kobieto, bo guzik wiesz, a sie rzucasz :o

Gość Jo------anna
A po karmieniu odkładacie dziecko do łóżeczka, śpicie z nim? Śpicie z meżem i wstajecie gdy płacze dziecko? Śpicie w osobnym pokoju z dzieckiem?

Gość service pack1
sweet malenka-taka przerwa w jedzeniu dla takiego maluszka grozi hipoglikemia i zaburzeniami pracy mozgu:O

Mój Edzio do 2 miesiąca życia(karmilam tylko piersią) wstawal w nocy 2-3 razy. Odkąd daje mu mleko modyfikowane przesypia calą noc,tzn zasypia między 20.00 a 21.00 i budzi sie w godzinach 07.00-08.00 :) Kochane dziecko

Gość a moja Bianka
przesypia 7 godzin od ostatniego karmienia spi tak odkad skonczyla 3 miesiace

Gość do service pack1
Czy ty wiesz w ogole co to jest??? Boze, jak mnie bezmyslnosc wkurza!! Kobieto, to grozi noworodkowi do max. miesiaca zycia, a nie prawie 2 miesiecznymu niemowlakowi! Ludzie, wezcie sie douczcie jak pisala juz ktoras matka wyzej, bo wiecie, ze gdzies dzwoni, tylko nie wiecie w ktorym kosciele matoly!!

Gość mama dwojeczki
Boze, 900, a nie 800...:)

Gość a moja Bianka
pytalam lekarza czy to normalne ale dla niej akurat wskazane bo jest okraglutka;)

Gość service pack1
tak, tak odezwala sie krynica wiedzy:O:O spadaj jak masz mącic kretynko!

Teraz maly śpi w lóżeczku,ale przez pierwsze 2-3 miesiące spal ze mną i mężem(ja w środku,dziecko między mną a ścianą i z mojej lewej mąż. Męża również mam kochanego ,bo co noc pomagal mi przy dziecku(ja karmilam a on trzymal do "odbicia") Może mam nierówno pod sufitem,ale chcialam mieć dziecko blisko siebie w razie jakby coś mu sie dzialo... Ciągle balam sie,że nagle przestanie oddychać. Ale tak to jest jak sie czlowiek naczyta o śmierciach lóżeczkowych itd...

Gość service pack1
a matołem to w przyszlosci moze sie okazac twoje glodzone w okresie niemowlecym dziecko....niedouczona babo!

Gość mama dwojeczki
Jasne, glodze dzieci :D Syn 2,5 roku, wzrost 100 cm i waga 19 kg, corcia 3 miesiace, wzrost 60 cm i waga 6,9 kg :D Naprawde niektore z was sa po prostu smieszne :)

Gość mama dwojeczki
I zgadzam sie oczywiscie z "do service pack1", bo jako jedna z niewielu ma pojecie o czym mowi, a nie "co powiedziala babcia, mama i sasiadka" :D

Gość Mama Nasturcja
Moj syn od urodzenia udzil sie w nocy dwa razy. Od 4 miesiaca jeden raz ok 2 giej w nocy a potem juz rano. Jak mial jakies 7 to juz budzil sie rano, teraz ma rok, spi u siebie w pokoju sam, je kolacje o 19 a nastepny posilek ok 5 rano :-)

Gość a ja akurat
2,5roku i 19 kilo...o matko, niezły tucznik:O

Gość mama dwojeczki
Haha, jasne, jasne :D Widzialas? :D Boze kobiety, ile w was zawisci , normalnie szok...

Gość ja bym ci nie zaufała
zawiści? w ogóle wiesz, co znaczy to słowo? :D

Gość gość
Mój mały budził się tylko o 2 i 4 w nocy ale to tylko do 2 miesiąca życia potem już spał całą noc.