Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anakonda_2012

Molestowanie?

Polecane posty

Witam nie wiem czy w dobrym miejscu piszę tego posta ale mniejsza z tym. Zacznę od początku żeby wszystko było jasne. Mieszkam z mężem i 2,5letnią córką u teściów i szwagra ( kawaler 43l). Na noc i w dzień mała jest u nas oczywiście idzie do dziadków na bajki itp bywa jednak tak że teściowie i szwagier zajmują się mała cały dzień lub nawet śpi u babci. Ponieważ oboje z mężem pracujemy na zmiany. Problem zauważyłam wczoraj po kąpieli jak leżałam z małą na łóżku... Wiedziałam, że była u wujka w pokoju ponieważ jak wróciłam to poszłam po nią . A mianowicie zapytałam się jej -co robiłaś z wujkiem ? A ona dała dwie rączki na malutką i powiedziała TO. Szokowało mnie to ! Nie wiedziałam co mam robić tysiąc myśli na minute. Po jakimś czasie zapytałam o to samo, odpowiedź była taka sama i mrukneła nana be. Dodam, że mała jeszcze nie mówi zdaniami tylko wyrywają jej się słowa czasem nie zrozumiałe :). Powiedziałam o tym mężowi. Chciał odrazu iść do brata ale mu to odradziłam ponieważ muszę mieć jakiś dodów . Oskarżenie o molestowanie to nie żarty. Zachowanie itp zaczełam obserwować, oczywiście powiedziałam teściom, że mała ma nie przebywać u niego w pokoju. Mój drugi problem to nie wiem czy takie dziecko umie już powiedzmy zmyślać ? Doradźcie co powinnam zrobić, nigdy nie byłam w takiej sytuacji Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Gość molestowana;;;;
na twoim miejscu nigdy więcej nie zostawiałabym małej z wujkiem, poki co nic nie mowic tylko obserwowac zachowanie tego mezczyzny wobec małej, współczuje, wiem jaki to ból

Gość molestowana;;;;
telewizja, prasa ostrzega przed nieznajomymi a często bywa tak, że zagrożenie czyha ze strony najbliższych nam osób...

bardzo watpie zeby takie dziecko to umialo samo wymyślić .... boże chyba bym zabila gdyby to bylo prawda

Gość gdddggddggdg
to może zamontuj kamerke- sa na allegro.

Gość takaZWYCZAJNAkobita
anakonda coś ci sie pie ....rdoli ,nie chce mi sie wierzyć w twoje brednie ,to wiesz że jak by był zboczony to by sie brał i za ciebie IDIOTKO ,walnij pustm arbuzem w ściane i sie modlij o zdrowie o rozum już za pużno.

Gość molestowana;;;;
z kamerką wcale nie głupi pomysł, popieram, a potem bym wyje.....takiego sukin,....na zbity ryj

Gość Annaaaa-
nie chce mi sie wierzyć -by takie coś mogło mieć miejsce,jeszcze w rodzinie brat?

Gość molestowana;;;;
mnie molestował wujek...więc uwierz, wszystko jest możliwe...zwłaszcza jak jest starym kawalerem...

Gość z wujkami to cos nie tak
Jest, też byłam molestowan przez wujka, on również mieszkał z nami. Nie miał żony, dzieci-duzo pił. Koszmar.

Gość molestowana;;;;
zgadzam się, że z tymi "wujkami to coś nie tak", no ale, kto nie przeżył koszmaru molestowanie tego nie zrozumie...

Gość szyneczk
2,5 roku ma ? W tym wieku dzieci raczej nie rozmieja wiecej niz mama tata słow .. Niektorzy nawet nie wypowiadają słowa mama . A tak poza tym to marna prowokacja .

Gość masakra-jednym słowem
Też polecam psychologa - w pierwszej kolejnosci

Gość z wujkami to cos nie tak
Trauma pozostaje.

Gość molestowana;;;;
tak trauma pozostaje zwłaszcza do mężczyzn...masakra

Gość sdswwqe
mnie molestował drugi mąż mojej babci :/ jak przeczytałam o tym co napisałaś to też pomyślałam o zakupie kamerki...moim zdaniem to najlepszy pomysł.

Gość masakra-jednym słowem
szyneczk , dziecko w tym wieku rozumie dużo! Jeszcze niekiedy opowiada po swojemu, ale potrafi już naśladowac dorosłych, miny, gesty - jednym słowem małpuje. Zna części ciała (ucho, oko itp ) potrafi pokazac u siebie jak u innych. Potrafi krótko zasygnalizowac np. że tata umył naczynia i się wodą ochlapał. I najważniejsze mówi prawdę w takiej kwestii jeszcze! Dziecko nie jest w stanie sobie wymyślec że zostało dotykane w miejsca intymne!

psycholog - natychmiast! malo tego, nie sadze aby to wymyslila! Badz ostrozna, zazwyczaj jest to rozgrywane bardzo sprytnie przez doroslego, ja nie wiem czy Mala z dziadkami jest bezpieczna, on moze wykorzystac najmniejsza nieuwage! poczytaj chocby na kafe tematy na temat molestowania, ostatnio trafilam na jeden - to co tam wyczyta lam przeszlo wszystko... lzy plyna czlowiekowi do oczy, jak najblizsi potrafia krzywdzic dziecko. zostaje to w ludziach na cale zycie! wraca po latach wczesniej wyparte z podswiadomosci! adz baaardzo czujna!

Gość geordziniec
oskarzenie o molestowanie,to jest cios ponizej pasa. skoro dowodow brak, to albo je znalezc, albo dac sobie siana. jesli oskarzycie go i psycholog niczego nie stwierdzi, zrujnujecie facetowi zycie. jesli beda dowody, do wiezienia z takim!!! na dozywocie! takze, albo kamerka, albo calkowita izolacja, psycholog itd. corka mogla sie zlapac za brzuch,moze ja gilgotal? moze sie bawili? nie wierze,ze powiedziala"nana be", skoro gada jeszcze po chinsku, akurat sobie by to wziela. dziecko jakby bylo molestowane to w wieku 2 lat,nie rozumie tego. jesli nie czuje bolu. pracowalam z takim dzieckiem. wiem co mowie.

to prawda nie mozecie serwowac facetowi takiej akcji bez dowodow, ale ze co? maja wystawic dziecko na "zdobycie dowodow??? Trudno tu o dobre rozwiazanie, bo on bedzie cale zycie obecny, a jesli jest niewinny to teraz bedziecie go juz zawsze podejrzewac, natomiast weryfikacja to ryzyko skrzywdzenia dziecka... ja nie wiem co bym zrobila :/ jedno jest pewne, nie mozna bagatelizowac tego tylko dlatego ze dziecko ma 2 lata !

Gość geordziniec
nie mozna tez nikogo ostarzac bez dowodow. tyle w tym temacie.