Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kotka Mruczurotka

Zasiłek na wychowawczym - POMOCY!!!

Polecane posty

Od jakiegoś czasu nagabuje nas taka jedna, żebyśmy z mężem złożyli wniosek o zasiłek wychowawczy. Mąż dla świętego spokoju chce złożyć. Teraz jest tylko pensja męża 1700, a jakby policzyła też moją pensję, to jest drugie tyle, chociaż wiadomo na wychowawczym jej nie dostaję. Jakim cudem oni obliczą tak, ze dostaniemy zasiłek. W domu mieszka w sumie 5 osób z naszym synkiem, teściowie pracują też, to ja nie rozumiem jakim cudem się mieścimy w normie. Przecież nie może przekraczać 504 na osobę, to jakim cudem my coś dostaniemy. Mnie jest wstyd to składać, ale jojcy taka jedna do męża i już on chce dla świętego spokoju złożyć.

Gość service pack1
kto was nagabuje? kobieto ty masz jakis niedorozwój??

Gość service pack1
a ty co powiedzialas? bredzsz jak potłuczona i tyle.... kto cie nagabuje? kto jojczy? dorosla jestes? normalnie jak przeczytalam twoj post to jakbym czytala wypociny niedorozwinietego kretyna,serio:O

Gość do autorki///...
podaj dochody czlonkow rodziny to ci na szybko przelicze

Gość v-tiger
no ale teraz nie dostajesz kasy to jak macie po 1700? juz z dochodami meza sie nie lapiecie,widac na pierwszy rzut oka:O

Ja to wiem, ale okazuje się, ze urzędniczka w skarbowym tak to ma nam naliczyć, żebyśmy dostali. Jakim cudem ona może to zrobić, zwłaszcza, że moje odchody też mam zgłosić....

:D :D :D Odchody :D :D :D :D Sorry, ale dziś mam w domu z powodów innych niż powyższy i jestem tak wkurwiona, że nie wiem już co piszę... :O Oczywiście o dochody chodzi.

Gość lg-lg
jak pani kombinatorka cos spieprzy to ci dowalą minimum 5 tysiecy kary za fałszywanie dochodow tyle ode mnie-jak pani ze skarbowki szuka frajerow to chyba trafila na ciebie idealnie

Gość lg-lg
dlaczego dajesz sie wkrecic w taka historie? zwariowalas? przeciez to prosta matematyka, albo ci sie nalezy, albo nie-jak baba ze skarbowki zacznie kombinowac z dochodami z zeznania rocznego to naprawde niezle bekniesz.

Gość lg-lg
twoje dochody tez masz zglosic ale ich sie nie liczy bo sa w tzw "zawieszeniu" w okresie urlopu wychowawczego.

Ja zdaje sobie z tego sprawę, ale męża nie mogę przekonać, bo uważa, że w razie czego będziemy mieli decyzję, że to nie my będziemy odpowiadać :O I tłumacz tu takiemu...

Gość lg-lg
kotka, narobisz sobie biedy,zobaczysz.