Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vital001

jestem w ciazy ?

Polecane posty

witam chciałabym was zapytać czy to możliwe ze jestem w ciązy. W sylwestra kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia jednak on nie doszedł nie było wytrysku. Sex był przerywany. 3 dni po tym dostałam okres normalnie jednak czuje jakis niepokoj. Mozliwe ze jestem w ciazy prosze o szczere i rozsadne odpowiedzi ;)

Gość rumianek dzbanek
No to na logikę zastanów się, jak możesz być w ciąży?

Gość moyew
test zrób i tyle.

Gość rumianek dzbanek
Nie, nie zdarza się. No chyba, że na kafeterii lub innych forach. Jaki jest sens robienia testu w tej sytuacji? Żaden.

Gość slabiutkie.........
nie dziecko,w ciazy to mozna miec plamienia..z okresem moga to pomylic tylko kobiety,u ktorych zwykle okres byl bardzo skapy

Gość slabiutkie.........
jesli zaszlabys w ciaze to nie

Gość jjhkjh
no jasne nie zdaza sie .. moja mama mial 3 miesiace okres jak była w ciąży ... normalny !!! i nie tylko ona ;] mało wieciee..

Gość rumianek dzbanek
Kolejna bzdura powielana na kafe. Okres fizjologiczny w ciąży nie istnieje. Mało wiemy :P

Gość jjhkjh
bzdura jasne .. nie przezyłas to nie wiesz ! jak juz pisałam miała 3 miesiace nawet nie przepuszczała ze jest w ciazy .. az potem juz nie dostała .. i wtedy zorientowała się ze co nie tak ;] wiec nie nie gadaj głupot.. w okres mozna miec normalnie do 3-4 miesiecy nawet !!!

Gość slabiutkie.........
NIE OKRES A PLAMIENIE. idz do gina i mu to powiedz..pewnie padnie ze smiechu skoro okres do 3-4 miesiaca jest normalny,to dlaczego wszedzie trabia,ze jesli wystapi nawet najmniejsze plamienie nalezy pedzic do lekarza?

Gość jjhkjh
ja sie nie zamierzam klocic :P napisałam prawde.... jak było z moja mama ;) ale wy sobie myslcie co chcecie :D

Gość rumianek dzbanek
Okres występuje tylko wtedy, kiedy następuje poronienie lub nie dochodzi do ciąży, bo złuszczają się ścianki macicy, ta wyściólka, która potencjalnie przygotowuje się na rozwój zarodka. Więc każde krwawienie w ciąży świadczy o pewnych nieprawidłowościach i powinno być obserwowane, ale nie jest normalną miesiączką. No i racja: na szczęście nie musiałam się o to martwić.

Gość no jasnej ciasnej
nie moze wystapic miesiaczka,bo jest ona scisle zwiazana z owulacja! nie ma wydalonego jajeczka-nie ma miesiaczki!

Gość rumianek dzbanek
Nie czytaj informacji z forum i tyle. Pytaj ginekologa. Ja też źle się wyraziłam: jak masz poronienie to krwawienie też nie jest miesiączką, ale na wczesnym etapie ciąży właśnie tak może wyglądać.

Gość Ona12948349765486
Tak, jesteś w ciąży. Ale i tak jej nie donosisz, bo z tego, co piszesz, najwyraźniej brak Ci mózgu, co źle wróży.

Gość nie wiem jak to jest
a jak byłam w ciąży to tak z ciekawości zapytałam skąd się biorą te +/- 2 tyg przy wyliczaniu daty porodu. to usłyszałam że mogłam zajść 2 tyg przed okresem lub 2 tyg po. czyli można mieć jedną normalną miesiączkę. zrób test. i tyle

Gość rumianek dzbanek
No to ciekawe... Termin porodu wylicza się standardowo wg ostatniej miesiączki, bo to łatwiej ustalić, niż prawdopodobną owulację, stąd te rozbieżności. Poza tym termin terminem, a wymiary dziecka, dojrzałość łożyska, czy stan wód płodowych to zupełnie inne czynniki, które też wpływają na termin porodu. Ciąża trwa "książkowo" 40 tygodni, czyli od owulacji 38 i to normalna długość.

Cześć dziewczyny :) Mam takie pytanie... Otóż kochałam się z chłopakiem w 9 dniu cyklu (do środka). Okres mam co 28-29 dni regularnie. W tamtym miesiącu kochaliśmy się 16,17, 18 dnia cyklu i nic... Wydaje mi się, że owulację mam mniej więcej 11 dnia cyklu. Czy jest szansa, że tym razem mogło się udać? Czy któraś z Was zaszła w ciążę w początkowych dniach? Pozdrawiam :)

Gość rumianek dzbanek
A na jakiej podstawie wydaje ci się, że tego dnia masz owulację?

Miesiąc temu w ten dzień bolały mnie jajniki, dzisiaj to samo, temperatura się podwyższyła więc wydaje mi się, że to owulka

Gość rumianek dzbanek
A prowadzisz regularne pomiary wg wskazań? Jeśli tak, no to łatwiej trafić w dni płodne i owu. A co do pytania, to ja przy cyklach 32-dniowych owu miałam wg temperatury 16 dc, no i ten dzień był "trafiony" ;) A do 9 dc to normalnie uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia i ciąży nie było.

No tak tylko Ty masz dłuższe cykle.. Regularnie mierzę temp i od kiedy zaczynają boleć mnie jajniki zawsze mam podwyższoną... I się zastanawiam czy tym razem mogło się udać czy nie ale czas pokaże :)

Gość rumianek dzbanek
No wiem, że dłuższe cykle, ale chodziło mi o to, że w fazie typowo owulacyjnej w ciążę nie zaszłam, a teoretycznie właśnie od 8-9 dc pojawiał się u mnie pierwszy śluz płodny. No ale co Natura wymyśli to już inna bajka ;)