Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AlleGosia.

Allegro - reklamacja . Koszty

Polecane posty

Gość AlleGosia.

Witam niestety w końcu spotkało to i mnie . Kupiłam przedmiot na allegro zapłaciłam po dwóch dniach doszedł i okazało się że przedmiot jest niezgodny z opisem . Prawdopodobnie przez nieuwagę wysłano do mnie co innego . Kto ponosi koszty zwrotu do nadawcy przesyłki i z powrotem do mnie ? dodam że w jedną stronę koszt wynosi 25zł. Jeśli to nie z mojej winy koszty powinien ponosić sprzedający ? Jest jakiś regulamin ? Proszę o pomoc

Gość Sara May Szczołek
ty wysyłasz na swój koszt na reklamacje a jak ci sprzedawca uwzgledni to oddaje ci ten koszt i oczywiscie wysyla dobry towar. napisz po prostu do niego, pomylki sie moga zdarzac, szczegplnie jesli to osoba ktora handluje wieloma rzeczami.

Gość AlleGosia.
a ten dobry towar co wyśle to również sprzedawca pokrywa koszty przesyłki ? jest to może gdzieś uwzględnione w regulaminie albo gdzieś ? ma ktoś dostęp do tego ?

Gość Sara May Szczołek
tak, tez on [pokrywa. to jego pomylka, ty zaplacilas. najpierw napisz do niego! to najwazniejsze.

Gość fbehbehjbdkjd
jak mi kiedyś przysłali złą książke to odpisali, że mam sobie ją zostawić i jeszcze na swój koszt wysłali tą która miała być

Gość AlleGosia.
napisałam , odpowiedzi spodziewam się jutro ale wiadomo jacy są niektórzy sprzedawcy mogą być uparci dlatego jeśli taki by się okazał chciałbym go zaskoczyć jakimś ' paragrafem ' ; p

Gość Sara May Szczołek
wiesz co nie jestem pewna czy to jest w regulaminie allegro, jesli nie tam, to na pewno w ustawie dot sprzedazy na odleglosc

Gość AlleGosia.
mój zakupiony przedmiot niestety droższy od książki jest - 80 zł + 30zł przesyłka..

Gość AlleGosia.
dziękuję za informacje (: pozdrawiam.

Normalnie masz prawo do zwrotu towaru w ciagu 10dni bez uzasadnienia, ale wtedy ty ponosisz koszt przesyłki. W tym przypadku jest jasne, że towar jest niezgodny z opisem co jest podstawa do zwrotu towaru ikosztow jakie ponosisz. Sprzedawca napewno nie bedzie robil problemu.