Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zetamlmlmlm

hej czy któraś zna się na odchudzaniu i może mi doradzić?

Polecane posty

Gość zetamlmlmlm

jeżeli będę jadła tylko gotowane mięso lub smażone na oliwie z oliwek tylko drobiowe(bo innego nie lubię),zupę z diety kapuścianej,nie jadła cukru-wogóle-świczyła co drugi dzień na orbitreku, piła 1,5l wody lub ogólnie płynów dziennie ograniczyła ziemniaki i pieczywo ale nie wyeliminowała,jadła ryż, to schudnę?

Gość walczacazesobaicalymswiatem26
nie niestety nie więc wypierdlaaj

Gość a ja powiem tak,że
pewnie tak

Gość zetamlmlmlm
bo nie chce stosować rygorystycznej diety,chciałam samą kapuścianą,ale nie wyobrażam sobie 7dniowej głodówki.

tak schudniesz. ale jedz 5 małych porcji-koniecznie. i nie jedz nic późno- to jest najzdradliwsze w diecie. powodzenia. A ja jeszcze to stosowałam że w tygodniu jadłam mało i ograniczone posiłki a raz w tyg pozwalałam sobie na coś niedozwolonego- bo bym chyba zwariowała . takim sposobem zaprzestałam dietę i nie przytyłam -no oprócz tego że jestem w ciąży a to nieuniknione :)

Gość zetamlmlmlm
no ja jestem 6m po ciąży co prawda nie jestem otyła ani nic w tym stylu ale muszę schudnąć tak 4-5kg aby poczuć się lepiej sama dla siebie i zlikwidować ten cholerny cellulit po ciąży.

Gość zetamlmlmlm
ostatni posiłek o 18 może być i później orbitrek? o 21 już z reguły leże w łóżku.

wydaje mi się, że tak, stosując taką dietę powinnaś schudnąć, najbardziej zdradliwe są slodycze , ostatni posilek o 18 i najlepiej jakiś lekki

ostatni posiłek 3 h przed snem jest ok. Nie odnosze się po wieczornych ćwiczeń bo niby są odradzane, ale ja też czasem nie mam czasu i ćwicze wieczorem, lepsze to niż wcale. Uważaj z węglowodanami na noc, w nocy lepiej trawi się białko, węglowodany magazynują się w postaci tłuszczu. Zjadaj dużo błonnika, jest pomocny przy odchudzaniu :)

Gość niczego nie SMAŻ!
mięso wrzuć na oliwę z oliwek, ale dodaj wody i uduś smażone jest bardzo niedobre przy odchudzaniu i ogólnie

Gość niczego nie SMAŻ!
a tak naprawdę podstawą w zdrowym odżywianiu jest spożywanie MAŁYCH posiłków co 3 godziny uzbiera się wtedy takich 5-6 w ciągu dnia;) unormujesz tym pracę jelit i tym samym przemianę materii i nigdy też nie będziesz głodna

Gość zetamlmlmlm
hmm to na kolacje np gotowane na samej wodzie udko z jogurtem naturalnym? lubię tak mieszać bo mi to smakuje:) traktuje jogurt jako sos-może to być też alternatywa na obiad z gotowaną marchewka?

Gość zetamlmlmlm
to co ma najmniej węglowodanów?

jak chcesz jeść tzw "zapychacze" to: JEDNEGO ziemniaka do obiadu lub pół szklanki ryżu lub pół szklanki makaronu lub kaszy. Jak do tego mięso to pół szklanki, max 3/4 szklanki piersi z kurczaka, nie smaż tylko gotuj lub duś czy piecz, do tego np 2 pomidory. Jedz często i małe porcje, jak chce ci się słodkiego w ciągu dnia to na podwieczorek (16:00-17:00) zjedz serek waniliowy 200g, owoce tylko do południa. Pij wodę i ćwicz, to zdrowy sposób na racjonalne chudnięcie (1kg na tydzień)

zapomniałam o kolacjach - bez chleba, chleb tylko na śniadanie, możesz zjeść np. 2 szklanki sałatki greckiej, opakowanie gaaretki z kurczaka, zapiekankę makaronową (pół szkl. makaronu plasterek szynki i sera w miseczce ułożonych i do tego sos jogurtowo czosnkowy na przykład) Tą dietę ułożyła mi dietetyczka i działała... dopóki nie wyjechałam na miesiąc za granicę a nam już nie gotowałam sobie sama :( Ale działa na pewno, sprawdziłam na sobie. Acha, powiedziałam tej dietetyczce że jestem w stanie zrezygnować ze wszystkiego ale nie z coli - pozwoliła mi pić jedną puszkę dziennie, najlepiej Coli zero. Wtedy jej nie piłam bo w sklepach miałam tylko zwykłą, a teraz przerzuciłam się na zero i jest ok.

Gość zetamlmlmlm
dobre rady mi dajecie-ja mam ten plus że nie palę nie piję nienawidze gazowanego tylko wlasnie pije wode rano kawe i herbate i jak juz mam cos poslodzic to slodzikiem jednym. a cwiczyc mam czas dopiero po 18-19 jak moje dziecko juz samo nie ma sily na zabawe i zajmowanie się nim:)Bo same wiecie jak to jest maz caly dzien w pracy a ja wszystko musze zrobic wiec diete musze dobrac taka aby wszystko szybko i bez kombinacji.;

wiemy :) no i koniecznie pij dużo wody ! zapobiega to gromadzeniu wody w organiźmie. Ja też makarony, chleb i ryż zastapiłam tymi samymi produktami tylko że pełnoziarnistymi, naturalnym.

Gość zetamlmlmlm
a czy z owoców to chyba najmniej banany i mango-bo slodkie? same jablka bede jesc heh a czy wąróbka gotowana jest dobra? bo takiej jeszcze nie jadałam

na wątróbce się nie znam bo nie cierpie :P ja zrezygnowałam z bananów bo są kaloryczne bardzo. Zaleca się je przez zmożonym wysiłkiem fizycznym z tego co pamiętam a moim zdaniem nie ćwicze tak dużo by sobie na nie pozwolić :P

Gość zetamlmlmlm
a warzywa moge jesc wszystkie gotowane bez ograniczen?

Gość zetamlmlmlm
np na kolacje tez?

warzywa tak jak owoce są lepsze i gorsze. nie które mają ujemny bilans kaloryczny więc można je jesc dowoli np sałata, ogórek, rzodkiewka. nie które są neutralne ale w połaczeniu z jakimiś składnikami robią się niebezpieczne i są takie które mają dużą zawartość cukru, tłuszczu lub wysoki indeks glikemiczny np nieszczęsne ziemniaki. Zaleca się jednak nawet te warzywa spożywać tylko w mniejszej ilości dla zbilansowania diety.

Gość zetamlmlmlm
ale wiecie co wydaje mi sie że jak bedzie po prostu mniej tluszczu i zero cukru a warzywa normalnie tylko tak jak piszecie 5 posilkow i to nie do syta to tez bedzie ok-po prostu wszystko gotowane ale tez przyprawione z malutkim dodatkiem soli bez calkowitego jej wyeliminowania i trzymac sie tego juz zawsze a jak juz smażyć to na oliwie i moze za miesiac schudne 1 czy 2 kg ale schudne:) plus oczywiscie orbitrek bo musze miec sile zajmowac sie dzieckiem

wydaje mi się, że tak, stosując taką dietę powinnaś schudnąć, najbardziej zdradliwe są slodycze , ostatni posilek o 18 i najlepiej jakiś lekki