Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jusssstinn

Problem z falyszywa plotkara z pracy

Polecane posty

Gość jusssstinn

Tydzien temu oddalam w pracy zaswiadczenie o ciazy. Rozmawialam tylko z szefem i bezposrednim przelozonym. Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy wczoraj na facebooku dostalam gratulacje od najwiekszej plotkary i najbardziej ciekawskiej osoby w firmie. Czy to nie przesada, ze ta kobieta gratuluje mi tak wczesnej ciazy, o ktorej w dodatku dowiedziala sie od osob trzecich? Poza tym rok temu tez bylam w ciazy, ale dosc szybko poronilam i oczywiscie wiedziala o tym cala firma. Nie cierpie tej plotkary i mam ochote jej cos dosadnego odpisac, ale jeszcze sie wstrzymalam. Slusznie jestem na nia wsciekla czy moze to moje uprzedzenia daja o sobie znac?

Gość atigag
a skąd ona wie ? ma dostęp do dokumentów ?

Gość maturks4
Absolutnie zignoruj ją i jej portal. Im mniej się będzie mówiło, tym prędzej dojdzie do wniosku, że nie warto. A swoją drogą - do czego doprowadzają tzw "społecznościowki"...

Gość jusssstinn
atigag - prawdopodobnie szef przekazal dalej i tak wiadomosc sie rozeszla. Ja nie mialam zamiaru nikomu mowic, przynajmniej na poczatku i kulturalna osoba powinna sie domyslic, ze na poczatku ciazy tym bardziej po poronieniu nie chcialam sie ta wiadomoscia dzielic z calym swiatem :O

Gość xendźia
jesli to prawda to baba jest beszczelna :O nie dosc że nie wie tego od ciebie to jeszcze sie z tym afiszuje że wie za grosz kultury i dyskrecji nienawidze takich wścibskich wszystkowiedzących babsztyli

Gość jusssstinn
No wlasnie. Mam ja zignorowac czy odpisac i grzecznie podziekowac? Pewnie jesli jej nie odpisze to zaczepi mnie na facebookowym czacie, gdy bede dostepna :O Na szczescie nie musze jej teraz widac bo ze wzgledu na szkodliwe warunki pracu bede do konca ciazy w domu.

Gość Może se coś w tym jest
Wiesz ze Twój szef złamał prawo :o ! On nie ma prawa udzielać informacji o Twoim stanie zdrowia, i powodzie zwolnienia lekarskiego! Co to za śmieszny człowiek, on chyba nawet nie ma odpowiedniego wykształcenia, że robi cos takiego!

Gość xendźia
trzeba jakos zaeragować na jej wpis bo pewnie baba czeka i dalej bedzie wiadomości roznosić jakas symboliczna urzędowa odpowiedź bez emocji

Gość jusssstinn
To nie bylo zwolnienie lekarskie tylko zaswiadczenie o ciazy. W ciazy nie moge wykonywac mojej pracy i dlatego siedze w domu. No ale chyba faktycznie szef nie mial prawa przekazywac tych informacji dalej.

Gość jusssstinn
up

Gość ehhhh101
ciezko

Gość nie odpisuj
skoro nie chcesz plotkować o sobie i innych, to na każde pytanie wykraczające poza służbowe ZAWSZE odpowiadaj "NIE CHCĘ rozmawiać na ten temat" albo "NIE BĘDZIEMY rozmawiać na ten temat", z akcentem na nie

Gość h;nhnwho[n3w
zabllokuj ten wpis albo usun to da jej najwiecej do myslenia

Gość jusssstinn
To byla wiadomosc prywatna i chyba raczej nie da sie jej usunac tak, zeby ona o tym wiedziala. Zreszta nie chce sie bawic w jakies usuwanie, gierki. Po prostu nie rozumiem jak mozna byc tak wscibskim i falyszwym. Napisze jej chyba, ze informacji o ciazy nie podalam do wiadomosci publicznej, ale mimo wszystko dziekuje.