Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupilam mleko i nie wiem

mleko Hipp Bio Combiotic1 =czy rzeczywiście robicie je w 50 stopniach Celsjusza?

Polecane posty

i dzielicie porcje wody???????

Gość mama babelkow
Nieeeeeeeee ale teraz to mnie zabilas az pojde sprawdzic przepis bo robie tak jak kazde:) hipp sie super rozpuszcza nawet w nizszej temp i sie nie pieni.chociaz tez ja nie wstrzasam tylko krece butelka w dloniach ale wiesz co niemieckie przepisy rozrabiania mleka chyba takie sa bona mleku z rossmana babydream jest to samo ale temp jest o zgrozo 70 stopni!!! ja je robie tez jak kazde inne:)rozpuszcza sie dobrze wiec nie widze problemu.

Gość mama babelkow
fakt taki jest przepis przygotowania... hmmmm coz wychowalam dwoje dzieci i mleko robie na czuja kazde tak samo :)i zyja! blizniaki tez przezyja bez rozpuszczania mleka w 50 stopniach :)

czyli nie dzielisz wody na porcje? no to bede robic jak enfamil a w jakim wieku masz dzieci i ile na porcje wypijaja?

aaaaaa i jeszcze jedno - czy Twoje dzieci nie maja zaparc po Hippie? ja enfamil zmieniam wlasnie ze wzgledu na zaparcia, kupa jest raz na 4 dni i to z czopkiem

Gość mama babelkow
u nas tez z mlekiem sa przeboje :O od hippa zaczelismy ale zaczely sie problemy z brzuszkiem zmienilam na bebilon ale bylo podobnie podejrzewalam nietolerancje laktozy i chyba mialam racje bo po kroplach Delicol wszystko ustalo jeden synek po hippie super a drugi sama nie wiem chyba jestem przewrazliwiona ale zmienilam znowu tym razen na najzwyklejsze z rossmana i jest swietne to mleko ma mniej laktozy co dla nas lepiej kupy sa po nim 2 razy dziennie wiec rewelacja ale ze mam hippa jeszcze to im daje a potem nie wiem... oba sa fajne a roznica najwazniejsza to ta laktoza to rossmanowe mleko ma jej tyle co hipp HA i wiecej witamin o dziwo. ale robi je humana.

Gość mama babelkow
chlopcy maja 3 mce pija po 120 ml na posilek.

moj 21.01 skonczy 3 m-ce i tez pije ok. 120 ml a ile razy dajesz na dobe? u nas malo jakos wychodzi, bo mlody przesypia noce, czasem spi 12h ciurkiem

wychodzi mi 7 na dobe w tym raz w nocy moi chlopcy to wczesniaki i pilnuje troche tych 3 h odstepow zreszta nawet jak jeden raz zjedza pozniej to na nast.karmienie i tak budza sie o ustalonej godzinie.Musialam im ustawic karmienia bo nic innego nie robilam tylko latalam z piersia a potem z butla.przez te przeboje wlasnie nie dalam rady karmic dluzej ale z epokarm mam to daje im jak tylko mam czas a oni maja ochote:) czasem 4 razy dziennie miedzy karmieniami a czasem tylko rano.Nie sadzilam ze karmienie blizniat piersia moze byc tak trudne:(

nie pilnuje natomoiast zeby zawsze wszystko wypili czasem wchlona po prostu cala porcje a czasem wypija 80 albo nawet 50 i to z ociaganiem.

ja tez dokarmiam wlasnym mlekiem, tyle ze ja sciagam, bo maly nie umie pic z cyca w sumie proporcje karmienia są ok pół na pół. martwi mnie brak kupy... zmienilismy z tego powodu enfamil na bebilon comfort, ale to byla masakra - zielona woda z tyłka. wróciliśmy do enfamilu i jest jak za pierwszym razem, czyli kupa zółta, ale raz na 3-4 dni i to czesto po czopku... dopajam herbatkami hipp

jakas masakra z tymi mlekami:( mnie hipp bardzo przekonal ale to z rossmana tez i jestem w kropce troche, w smaku babydream jest lepsze jeszt bardziej sycace bo ma dodatek skrobi a mniej laktozy no i cena 16 zl za 600g a przy dwojce to puszka starcza na 3 gora 4 dni no i mam wrazenie ze drugiemu jakos mniej sluzy hipp a nie bardzo mam ochote dawac kazdemu cos innego:( i nie wiem sama.No kupy sa ladne troche bardziej geste niz na piersi oczywiscie ale sa 2 razy dziennie i dosc obfite:) moze sprobuj tego z rossmana. Producent dobry bo Humana i produkowane w niemczech wg ich rygorystycznych bio norm wiec jest chyba ok ,no nie ma pre i pro biotykow ale poki dostaje twoj pokarm to te sztuczne nie sa mu potrzebne.