Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jksafjkshjdaghjjklfdshjkl

jak to jest? jak zmieniam lekarza po 10 tygodniu ciazy

Polecane posty

Gość jksafjkshjdaghjjklfdshjkl

i ide no innego, bo tamten poprzedni mi nie pasuje, to jak jest z becikowym, który wystawi mi zaswiadczenie, ze byłam u lekarza przed 10 tygodniem?

Gość Co ty, posiedź jeszcze
Logiczne, ze ten, u którego na badaniu przed 10 tygodniem byłaś. Dlaczego miałby to robic ten drugi?

Gość moyew
no ale w zaświadczeniu mają być też daty kolejnych wizyt w następych trymestrach ciązy -nie tylko ta przed 10tc.

to to zaświadczenie nie ma być wystawione do 10 tyg ciąży? To w takim razie chyba obojetne, bo i tak wszystkie wizyty masz zapisane w karcie ciąży i to obojetne kto je wpisze do zaświadczenia. Mi przed "reformą" lekarka wypisała na początku ciąży takie zaswiadczenie, dlatego się zdziwiłam.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu
ale ja słyszałam,z e to zaswiadczenie to daja dopiero pod koniec ciazy

To w takim razie bez sensu jest ta ustawa, skoro można pokombinować i i tak dostać zaświadczenie wypisane "do tyłu" :)

Gość moyew
no tak jedni lekarze dają zaśw. jeszcze przed porodem a inni dopiero po porodzie. Nowe zasady wymagają poświadczenia w sumie 3 wizyt w ciązy -jednej przed 10tc i dwóch po jednej na każdy trymestr.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu
a jak ja mam karte ciazy wystawiona przez "bylego " lekarza, a teraz bede chodzic do innego przez reszte ciazy to co? To ten inny nie bedzie mi mogl poswiadczyc wizyty przed 10 tygodniem na podsawie "starej" karty ciazy ?

Gość moyew
a to już trzeba pytać lekarza. Ale na zdrowy rozsądek to nie powinien byc to dla niego problem w końcu karta jest z potrzebnymi danymi.

No skoro to zaświadczenie ma być wystawione dopiero pod koniec ciąży, to może. Napisałąm już wczesniej, ze w takim razie będzie to polegało na przepisaniu wizyt z karty ciąży. Dla mnie to nowość, bo parę lat temu to zaświadczenie dostałam na początku ciąży i gdybym przyszła tydzień później to bym go nie dostała. Dlatego mnie to zdziwiło tak jak pisałam powyżej.