Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laktamama79

Problemy z karmieniem - który laktator elektryczny najlepszy?

Polecane posty

Gość Laktamama79

jestem tuz przed porodem. Chciałabym zaopatrzyć się w laktator. To moje drugie dziecko - pierwsze karmiłam tylko 2 miesiace przez ciągłe zapalenia piersi i zatory, popekane sutki - nie dałam rady dłuzej przez co mała potem wyladowała w szpitalu. Teraz chciałabym zeby mi sie udało karmic naturalnie, ale boję sie ze znów bede miała problemy dlatego chciałabym sie przygotowac do tego jak najlepiej. Zdecydowałam sie na laktator elektryczny (boje sie ze ręczny nei bedzie miał takeij siły ssania) jednak nadal nie wiem który. Z jednej strony mozna sie sugerowac ceną - Medela trójprzepływowe najdrozsze (ok 500zł podwójny) jednak nie ukrywam ze wolałabym kupic cos tańszego. Ale boje się ze przez to ze bede chciałą oszczedzic 100-200-300zł to znów poniosę porazkę w karmieniu. Prosze o radę mamy które używają laktatorów i które tak jak ja miały problemy z karmieniem. Z góry dziekuje

Gość eeeemily
polecam medela swing, jest naprawde bardzo dobry i komfortowy, miałam wcześniej ręczny tomme tippe,ale mało wyciągał, medela 2 razy tyle, z tym ,że ja potrzebowałam laktatora do rozkręcenia laktacji.Nie do końca się udało,ale medela przedłużyła trochę czas karmienia,ogólnie bardzo dobrze "ciągnie" i jest regulacja siły ssania.

Gość Laktamama79
dzięki za opinię :) moze ktoś jeszcze ma jakies sugestie?

Gość Laktamama79
dziekuje wszystkim za dobre rady. nie sadziłam ze tyle osób sie tym zainteresuje... moze gdybym napisała o kaftanikach, czopach, śluzach, wózkach to wpisów było by wiecej.... ale cóż.... juz dawno wiedziałam ze z Wami to nie ma o czym gadać

Nie obrażaj się;) nie wszystkei mamy gadają tylko o kaftanikach i wózkach, jest sporo tych normalnych;) Ja mam laktator Avent elektroniczny i jestem bardzo zadowolona. Sciągam mleko i karmię butelką, i jadę w ten sposób już 5 miesięcy. Laktator sprawuje się świetnie, laktacja nie zmniejszyła się, tak spryciarz wszystko ładnie wyciąga. Nie narzekam, jest w porządku.

Gość lkjhgfdxdcvbnm,1111
wiesz co, wrociłam z pracy, weszłam na kafe i chciałam ci doradzić, bo tez miałam ten problem. Ale przez to twoje ostatnie bezczelne zdanie nic ci nie poradze - radź sobie sama jak jestes taka złośliwa. :o

Gość mnjbvcxcvbnm777
wiesz co, wrociłam z pracy, weszłam na kafe i chciałam ci doradzić, bo tez miałam ten problem. Ale przez to twoje ostatnie bezczelne zdanie nic ci nie poradze - radź sobie sama jak jestes taka złośliwa. :o

Gość zxcvbnm,

Gość zxccfvghjkl;lkfrfrfr

Gość hehe ja też chciałam właśnie
doradzić bardzo tanią opcję, ale skoro nie ma z nami o czym gadać, to won, targaj cyca ręcznie

targaj cyca ręcznie --- dobre :D nie bede odpisywala komus kto juz na wstepie mnie obraza :o uzywaj raczek do spuszczania :D

Gość normalny ojciec
ale Wy baby jesteście głupie... i jeszcze raz głupie