Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerineee

TABLETKI ANTY !! BLAGAM O POMOC !!

Polecane posty

Gość katerineee

czy tabletki anty o mniejszej ilosci hormonow (zalecane dla mlodych kobiet) sa tak samo skuteczne i zapobiegaja przed ciaza jak te normalne?

Gość a co te są
zaczarowane?

Gość kasinka...
ale jesli bedziesz plamic poza 7 dniami przerwy idz do ginekologa, bo to moze byc znak, ze dla Ciebie sa zbyt slabe

Gość katerineee
ja wiem wiem tylko pytam czy antykoncepja jest tak samo silna jak przy innych tabletkach? i jeszcze jedno czy przy anty mozna sie opalac?

Gość kasinka...
..a jesli masz watpliwosci, to idz na kontrole do ginekologa i popros o usg dopochwowe - zobaczysz na monitorze nieaktywne janiki, bez tworzacych sie wokol pecherzykow. to bedzie dowod, ze pigulki dzialaja jak trzeba :)

Gość kasinka...
z tym opalaniem to moze byc roznie, lepiej nie przesadzaj. Zajrzyj tez do ulotki swoich pigulek, tam wszystko jest napisane.

Gość loreal parisss
oczywiscie,ze sa tak samo silne

Gość katerineee
kochane dziekuje za odpowiedz :) bo balam sie ze nie zapobiegaja przed ciaza a ja nie chce wpadki myslalam ze jak maja mniej chormonow to wpadne....

Gość kasinka...
minipigulki, ktore nie zatrzymuja owulacji (dla matek karmiacych) faktycznie daja ciut mniejsza ochrone. Zmieniaja sluz na taki, ktory nie przepuszcza plemnikow, oraz zmieniaja sluzowke tak, by (w razie awarii pierwszej bariery) nie dopuscic do zagniezdzenia zarodka. Klasyczne pigulki zatrzymuja jednak - przede wszystkim owulacje. I to powoduje, ze mozemy spac bezpiecznie ;)

Gość katerineee
kasinka... a cilest? bo ja mam cilest ;)

Gość kasinka...
to chyba jest klasyczna dwuskladnikowa, jednofazowa..? Czyli zatrzymujaca owulacje :) tu masz artykul o pigulach i ich dzialaniu: http://www.pfm.pl/u235/navi/199177 ...poza tym potrzebne dane masz w ulotce dolaczonej do Twoich pigulek. Przejrzyj ja. Ja z opalaniem nigdy nie przesadzam, bo mam jasna karnacje. Ale latem tez przed sloncem nie uciekam. Jednak przy hormonach lepiej nie przesadzac. Chyba moga powstac przebarwienia na skorze, szybciej nas slonce moze poparzyc. Choc tez nie ma co wciaz siedziec w cieniu. Wszystko z umiarem i bedzie ok :)

Gość katerineee
Ok dziekuje Ci bardzo za pomoc kasinka... ;) pozdrawiam

Gość kasinka...
nie ma za co :) pamietaj, ze biorac pigulki powinnas regularnie sie badac. Jak wszystkie kobiety co prawda, ale warto pamietac, ze hormony nie sa grozne, gdy sie jednak kilku zasad przestrzega - kontroluje cisnienie tenicze, poziom cholesterolu (jesli do tej pory nie mialas z tym problemu to ok), ogranicza palenie papierosow. Z reszta wszystko masz w ulotce. A najwazniejsze, ze mozna teraz sie kochac z partnerem bez strachu ;)