Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankarockhadcore

zatrudnilybyscie taka opiekunke?;/

Polecane posty

Gość a ty coś się tak uczepiła
słowa "siksa"? od kiedy to jest obraźliwe?

obraźliwe jest jeśli używa się wobec osoby , której się nie zna, anonimowo, na forum . to jest żałosne. poruszył mnie ten post bo sama w wakacje zajmuje sie dziećmi.

a propos słowa siksa :) wiecie co ono znaczy w gwarze (tylko nie pamiętam z jakiego regionu albo poznań albo warszawa)? mniej więcej tyle co dziwka więc faktycznie jest obraźliwe :P

A ja bym nie ufała tak do końca poprzedniemu pracodawcy i referencjom :o Koleżanka mojej mamy zatrudniała nianię a na koniec dała niani propozycję nie do odrzucenia, że albo robi ostatni miesiąc za darmo albo nie dostanie referencji i jeszcze sie chwaliła wszystkim potem jaka to ona cwana :o od tej pory podchodzę z dystansem do wszelkich opinii o byłych pracownikach, bo naprawdę ludzie potrafią być chamscy, choć nigdy by sie tak o kimś nie pomyślało :o Osobiście nie sprawdzam w ogóle referencji i polegam na mojej własnej ocenie, w końcu mogę zawsze nianię zwolnić, a nie zamierzam od razu podejrzewać kogoś o najgorsze.

Gość a ty coś się tak uczepiła
E, nie, siksa w gwarze znaczy smarkula pozująca na dorosłą :)

u "nas" - znaczy tyle co s*ka - stosujemy te dwa słowa zamiennie na okreslenie najgorzej prowadzacych sie dziewczyn, lafiryndy itp. czasami ( w znaczeniu lżejszym) uzywamy do okreslenia zołzy. u nas - okolice krakowa.