Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looj

Oszaleję przez andropauzę

Polecane posty

Gość looj

męża:( tylko leży, śpi, zrzędzi, nic mu nie pasuje i ...poci się,a koszuli czy pizamy nie da uprać Ratunku!!! Jak to przetrwać?

Gość vgjhbknm,
zmienic meza

Gość *****Lilly Evangeline*****
ewidentnie brakuje mu zajęcia, stwórz mu takowe :classic_cool:

Gość looj
nie bardzo bym chciala, ale nie pozostawia mi wybory:P

Gość moze troche mu zaaplikowac
hormonow ;-)

Gość looj
Nie daje się namówić na żadne zajęcie, kompletnie zobojetniał na otaczający go świat. Tak trwa już ponad rok

Gość looj
Na siłę nie zaapklikuję hormonów, trzeba by złozyć wizytę u lekarza, ale kto jego tam zaciągnie?

Gość looj
Poradźcie coś, bo oszaleję. Rady typu ' porozmawiaj' bezskuteczne.

Gość looj
Tylko nastolatkom należą się rady, rozmowy? a to zjawisko jeszcze gorsze od okresu dojrzewania. Znośniej było z córką nastolatką niż ze starzejącym się facetem.

to wywal go do drugiego pokoju, zamknij drzwi i neich w tym pocie lezy i smierdzi :-P A na powaznie moze zmien mu diete , moze wyciagj go na spacery , moze jakies hobby -np majsterkowanie.Moze jakis geriavit.

Gość looj
Z dietą trudna sprawa, je bardzo tłusto i nie mam na to wpływu. Nie interesuje go nic, żadne hobby nie wchodzi w rachubę. Trudno mi opisać jak bardzo dziwnym się zrobił człowiekiem. Nie ma żadnych kolegów, znajomych, ale nie miał ich też wcześniej. Próbowalam przekonać do jakichś środków, właśnie tego typu jak geriavit czy coś podobnego, ale twierdzi, że z nim wszystko ok. To bardzo trudny charakter, ani rozmowy ani pomocy, nie oczekuje niczego. Wysiadam nerwowo, jestem bezradna. Zaczyna robić się odorek wokół jego osoby, w niepranej koszuli potrafi chodzić ok. miesiąca. Kiedy robię pranie, a coś brudnego wisi na wieszaku (tak, tak na wieszaku, a nie w koszu na brudną bieliznę), to zgarniam, tylko że w zamian dostaję niemałą burę.

Gość looj
Obawiam się, że nie zdołam już wyrwać go z tego marazmu. Poddaję się. Mam przerózne myśli. Uciekać? tylko dokąd?

Gość -ABC-
a skad wiesz ze to andropauza?

Gość ojojciu
Troszkę poczytałam i jakoś najbardziej do andropauzy pasują mi te objawy. Nie wykluczam jakiejś choroby, ale z tym trzeba udać się do lekarza, czego ja, niestety, za niego nie zrobię.

mialam zapytac a seks? Czy tez boi sie go, jak diabel swieconej wody?

Gość aqwserty7u8i9o0po
niech sobie zaaplikuje młodsza :)

Gość ojojciu
o tak, o seksie nie chce nawet rozmawiać. Widząc męża w pozycji kanapowca przez całą dobę, śmierdzącego, bez pasji, bez ambicji, też odechciało mi się jakiegokolwiek kontaktu bliższego.

a jak z pamiecia? Jak z kojarzeniem u niego? Czy wpada w odretwienie?

Gość ojojciu
on nawet na młodszą nie ma chyba ochoty, a propos jestem młodsza od męża, niewiele, ale młodsza

jeszcze pytanie pomocnicze -ile ma lat ?

Gość ojojciu
Odrętwienia nie zauważyłam, a problemy z pamięcią czasem się zdarzają, co przypisuję raczej słusznemu wiekowi

Gość ojojciu
54

Gość aqwserty7u8i9o0po
i juz andropauza ?

Gość ojojciu
zmienilam nick, ale to ja;) A co? w tym wieku nie zdarza się?

ja mam meza 55 lat,bardzo dbajacy o siebie, refleks swietny , seks codzienny. To nie w wieku" slusznym" problem . Pomyslalm o poczatkach moze Alzheimera , ale jesli myslenie jest ok-to chyba dobrze myslisz -andropauza. Dobrze byloby go pchnac do lekarza urologa .Zbadal by poziom testosteronu . Dostalby zastrzykow troche i ozylby .

tak sobie pomyslalam, ze powinnas dzialas , jestes mlodsza i takiego dziadka bedziesz trzymac na kanapie.Wez go kopnij w dupsko , by sie wzial za siebie. Chcesz zrezygnowac z zycia w sypialni?

Gość ksieżniczka ponad wszystkie
zamiast terminu andropauza używa się niekiedy terminów częściowy niedobór androgenów, u starzejących się mężczyzn (ADAM) lub hipogonadyzm wtórny. Nie martwcie sie i tak jesteście wielcy

Gość ojojciu
Spróbuję jeszcze raz delikatnie namówić go na wizytę u lekarza, choć bardzo wątpię w pożądany efekt tej misji. O Alzhaimerze też pomyslalam i poczytalam, raczej to nie to. Może trochę....zazdroszczę Ci męża młodzieniaszka;)

mam tez andropauze totalne zobojetnienie ale u nbie to przez chorobe jader a nie ze starosci

Gość ojojciu
Nie potrafię z nim rozmawiać. Cokolwiek powiem, zaproponuję czy wyjdę z propozycją, zaraz się obraża i "gniewa" i ten gniew może trwać nawet tydzień czy dwa, o ile ja pierwsza nie nadrobię miną czy gadką. Ale ile można, też kończy mi się cierpliwość.