Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19rydzu91

moja dziewczyna chce dziecka

Polecane posty

Gość 19rydzu91

Witam wszystkich Forumowiczów z góry po prosze tylko o poważne wypowiedzi może nie jestem dojrzały ale jak na swoj wiek odpowiedzialny otusz mam 21 lat moja dziewczyna ma 19 i chciała by założyć rodzine jesteśmy z sobą 4 rok ale w tym okresie było 6 miesięcy przerwy nie dawno jakie 3 miechy temu nie żebym nie chciał byc ojcem ale nie wiem czy to dla niej nie za wcześnie ... ??

Gość no to pisz
Otusz :classic_cool: myślę, że to stanowczo za wcześnie i dla niej i dla Ciebie. To całkiem normalne, że u niej obudził się instynkt, ale na wszystko przyjdzie pora. Takie mam zdanie.

Gość 19rydzu91
jak to jej przekazać ?? bo jak pierwszym razem jej to powiedziałem to straciłem ją na 6 miesięcy :(

Nie lubię takich dziewczyn. Grzzzz... zalewa mnie. Jesteście młodzi! Ja mam 21 lat i nie chcę dziecka bo boję się, że mogę je zmarnować, jestem z 33 letnim mężczyzną, który pragnie dziecka i jest już go na to stać. A ja nadal martwię się pomimo to o kwestie finansowe ( z mojej strony ) Nie chcę aby L. płacił za utrzymywanie Nas wszystkich. Czy Twoja dziewczyna myśli podobnymi kategoriami? Poza tym. Mając tyle lat, przepraszam ale to nie czas na dziecko. To jest czas dla Was. Do rozwoju.

i piszę to mając tyle samo lat co Wy. I tonie kwestia "braku instynktu macierzyńskiego " ale powiedziałabym bardziej "rozsądku" nie wiem czy zdrowego, ale musicie mieć dla siebie czas.

Gość dfgdfg545545
SneakersAndTheCity jasne, po 20stce to nie jest czas na dziecko, lepiej poczekać do 40stki... I mamo-babcia będzie albo chore dziecko :/

Gość 19rydzu91
hmmm jak juz wspominałem mam mały problem z tą rozmową podjołem sie 2 razy tego i starciłem jana pół roku nie chce rozstania wiem może to głupio zabrzmi ale bardzo ją kocham i nie wyobrażam sobie życia bez niej .. jest dla mnie wszystkim tylko jak jej wytłumaczyć że dziecko to nie ta pora .. tylko za 2/4 lata

Gość 19rydzu91
SneakersAndTheCity- a tak swoją drogą fajnie to tak z starym sorry że pytam

Kochasz swoją dziewczynę? Wnioskuję, że tak. Potrafisz dla niej zastanawiać się nad dzieckiem w wieku 21 lat. Potrafisz Wyobraź sobie, że L. w moich oczach nie jest stary, charakterem podobny do mnie. Koleżanki wiekiem mi podobne zazdroszczą mi Luca. Czyli i w moich oczach nie jest zły ;)

Gość 21 latka...
23/24 latka to kobieta odpowiednia wiekowo by rodzic dziecko moim zdaniem... Ja mam 21 lat i sama nie jestem gotowa do konca... ale nie powiem ze nie, czasmai mam takie momenty ze moglabym miec juz mala dzidzie w mych rekach, ale po chwili mi mija, wiec tak jak mówi mi moja mama, ze budzi sie we mnie powoli intynky macierzynski, ale jeszcze nie do konca jestem przygotowana psychicznie na dziecko... a zaczal sie budzoc w wieku 18 lat... wiec mysle ze to normalne. Mysle ze postaw na swoim! jezeli dziewczyna tez cie kocha to zrozumie i zachowa sie fer, a jak odejdzie to mysle ze to nie dziewczyna warta zachodu... Wytlumacz jej ze nie jestes gotowy, i zapytaj jak ona by sie czula jak bys ja zmuszal do czegos tak odpowiedzilanego jak dziecko jak ona by nie byla gotowa. Dziecko to nie zabawka...

Gość 19rydzu91
SneakersAndTheCity no to szczęścia w sumie to prawda każdy znajdzie swoją połówke nie koniecznie równo wiekową czy tam w podobie a warcając do tematu tak byl bym w stanie bo 2 lata opiekowałem sie moim siostrzeńcem mam praktyke co do ojcostwa wiem co to oznacza ale nie chce jej spaprać życia o to mi chodzi i tak kocham bardzo swojądziewczyne

Gość henk1
Kazdy początek jest dobry. 21 dla ciebie to oczywiście,że może być.Związek(lub inna forma,info u radcy prawnego-polecam ).Według mnie jak ona czuje sie ,to będzie dobrą mamą.Nie zastanawiaj się ,a 3,4 latach pomyślisz daleji inaczej.Ja też miałem podobnie,a teraz jestem w pełni zadowolony. Jeżeli ; 1.widzisz coś z niej w siebie 2.tęsknisz za nią ( po tygodniu,i więcej ) 3.Według ciebie zgodziłbym się na jej propozycję.Przynajmniej będziesz mieł lepszą pozycję.a dzidzia ? 3 lata radości,ach sama radość zależna od nas samych.chcesz poruchać zamknij dziób.ALE WARTO

Gość 19rydzu91
henk1 miło o tak ciepłą wypowiedź żadko kto by sie tak wypowiedział :) doceniam i moge odp na twe ptk: 1.tak widze 2.tęsknie jak tylko gdzieś wyjdzie 3. tu jestem o nią pewny że mamą będzie dobrą w końcu ma małą sioszczyczkę

.... ale odp. na Tak ( na te 3 pytania ) nie może decydować czy jesteście gotowi , żeby mieć dziecko. mając 19 lat miałam chłopaka i gdyby ktoś zadał mi takie same pytania odp. TAK

Gość 19rydzu91
21 latka... zdaje sobie sprawe że dziecko to nei zabawka wiem o tym doskonale i ona też .... a 2 rzecz nie mam zamiaru jej tracić jedynie co moge to podejść stopniowo ale wątpie że coś to da wiem jak reaguej na ciuszski sis.. albo jak idziemy po centrum handlowym i wgl.. jubie też oglądać ciuszki papućki itd. :) jedyne czego sie boje to np. będzie w 7 miesiącu i powie ale ja byłam glupia że dałam sie w to wrobić .... ;/

wiesz co... proponuję przeczytaj co napisałeś. Dojdziesz do wniosku, że nie masz 100% pewności, że bycie matka ją uszczęśliwi, skoro zastanawiasz się, nad tym, że "ciąża w 7 m-cu" mogłaby się jej odwidzieć.

Gość 19rydzu91
SneakersAndTheCity ona na co dzień pracuje jako barmanka wiem dziwne w tym wieku ale ma rodziców bogatszych xD ja mam przeciętnych ^^ a pracuje jako przekarz dom mamy wspólny :) tyle że znów sie rodzi pytanie kto sie zajmnie dzieckiem gdzy ją o to pytałem powiedziała że coś sie wymysli .... wiem dziwna odp.. ale zdałem se sprawe że rzuciła by prade tak na 2/3 lata za pewne

Z wielkim szacunkiem, Rydzu. ...ale nie rozmnażajcie się jeszcze. Poczekajcie. Może zacznijcie zbierać pieniądze na pokój dziecka, śpioszki. Bardziej się do siebie jeszcze zbliżycie w trakcie przyszykowania tego dla malucha. I sami zobaczycie jak bardzo tego pragniecie.

Gość 19rydzu91
SneakersAndTheCity nie ja tego nie przypuszczam ale ciąża zmienia kobiete a gdzy by tak anóż był o;/

teraz Ci coś opowie króciutko: mój kuzyn, znalazł sobie dziewczynę, zakochał się w niej tak,że biłam go po głowie ( wtedy nie wierzyłam że można kochać ) mówiłam mu, że ona nie jest dla niego i tym podobne. Nie zwracał na mnie uwagi. Założył s k a r b o n k ę, na której napisał N A Ś L U B. Serce mi stopniało kiedy ciocia mi o tym powiedziała, zaczęłam sie przyglądać tej dziewczynie i się do niej przekonywać. Nie dłużej jak po pół roku Z O S T A W I Ł A go dla B O G A T S Z E G o z tamtym 2 razy wyleciała na Cypr, rozstali się na r o k, wróciła do kuzyna. (o dziwo ją przyjął z powrotem ) a w środę urodził im się synek. dziewczyna mnie rozwala swoim :być: kuzyn ją kocha. Jednak widziałam jak bardzo zbliżył ich wątek planowania własnego ślubu z planowaniem przyjścia na świat dziecka u Was prawdopodobnie byłoby podobnie. Przyciągnęlibyście siebie wówczas jak magnes.

Gość 19rydzu91
sorry za łykanie literek :) no zobaczy sie osobiście wole nowe ciuszki ale te co już mamy też sie przydadzą w końcu ja mam rocznego siostrzeńca ona 2 letnią siostre tak że troche tego mamy ;/ xD ^^ no nic ja tu pisu pisu a odpowiedzi takiej no wiesz stanowczej brak ...

Gość 19rydzu91
SneakersAndTheCity oki miło co do kuzyna ale powiec wprost przystać na to czy nie ?? na tą ciąże ?? wiem wie mnie odrazu wychodzi

Gość uchyds
Czy wy tak na serio? A jak sie utrzymacie? A jak ona ma zamiar studiowac i pojsc do pracy? Z dzieckiem bedzie siedziec i marnowac mlodosc? A dom macie czy u rodzicow na glowie? 19 lat i dziecko? Nie kazda kobieta wariuje w tak mlodym wieku na punkcie dzieci, ja myslalam o studiach, zabawie, podrozach, a nie o dzieciach. Teraz mam 29 lat i jestem w ciazy, gdy moge wszystko dziecku zapewnic i na 100% jestem pewna, ze je chce. Pamietam sie 10 lat temu i dziewczyna w tym wieku to jeszcze dzieciak, mnie na widok dzieci odrzucalo. Macie przed soba cale zycie a juz na poczatku sobie je gmatwacie, po co sie spieszyc. Najpierw trzeba pozyc, pozwiedzac swiata, dorobic sie a potem rodzina. A zreszta robcie jak chcecie, wasze zycie, jak sobie poscielicie tak sie wyspicie.

Gość 19rydzu91
otusz jestem gejem

Gość Uwielbiam te
piękne zakonczenia