Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie jaa

umowa z lokalem

Polecane posty

napiszę Ci, co zawiera moja umowa * No oczywiście data wesela / poprawin ;) * Cena za osobę/parę * Ilość dań gorących w wesele, ilość dań gorących w poprawiny. Ogólnie co zawiera menu (przystawki, ciasta, torty itd.) * Moja zawiera jeszcze zapis, ze organizator nie zapewnia, ze cena będzie taka sama w roku następnym (to jest ważne - najlepiej dla Ciebie, jeśli czegoś takiego nie będzie) * Że organizator nie odpowiada za szkody powstałe na parkingu * Daty i wysokość zaliczek. No i chyba wszystko. Nie przypominam sobie więcej. Warto się zapytać o wszytskie rzeczy, które przychodzą Ci do głowy. Jak chcesz wkleję Ci listę, którą podały mi dziewczyny :) w umowie tego nie będzie wszystkiego, ale dla własnej wiadomości :)

Gość polly_ana_2255
zwróc uwagę czy mowa jest o zaliczce czy o zadatku. Bo jezeli cos bedzie nie tak zadatku już nigdy na oczy nie zobaczysz, a o zaliczke można walczyć. po drugie zwroc uwage czy w umowie zawarte sa wszystkie punkty ktore uzgodniliscie ustnie np. jak umawialiscie ze bedzie 5 cieplych posilów w umowie powinno sie to znalesc lub np oni zapewniaja strojenie sali - tez dobrze by bylo miec to w umowie. ponadto umowa musia zawierac ich pelne dane.

Zakochana Ania jesli mogla bys mi podeslac taka liste. Wszyscy mowia wlasnie ze trzeba zwracac uwage na szczegoly takiej umowy i nie chce zeby nam cos umknelo. Polly ann dzieki tez wazna informacja piszcie wszystko :)

Pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź Lipsss :) Bardzo mi pomogła wtedy ;) -cena za osobę -do ilu osób jest sala -cena za poprawiny - co podają na poprawinach? -jaka dekoracja (ja pytałam, czy mozemy kolor sami wybrać, jaki chcemy) -czy sami robimy dekoracje czy obsługa? -czy za dekoracje płaci się oddzielnie? - cena za nocleg? -ile jest pokoi? - cena za dzieci - czy szampan i chleb jest w cenie - ile dań? - o jakiej godzinie podaja gorace dania? - czy ciasta, alkohol i napije są w cenie? -czy jest klimatyzacja? - jaki jest układ stołów? - czy jest szatnia? - czy robią słodki stół? -czy robią wiejski stół? - czy cena może się zminic o iles tam % po podpisaniu umowy? BARDZO WAZNE. ZAPISZ TO SOBIE - kiedy ile zaliczki? -kiedy płaci się resztę sumy za sale? - czy można miec swój nalewak z piwem? - ile płaci się za talerzyk dla zespołu foto, kamerzysty? - czy zespół i foto kam dostają tyle samo jedzenia co goście? jeszcze pytałam kiedy rozkładmy winietki na stołach, kiedy przywozimy alkohol i napoje. I gdzie siedzą fot-kam i dj. No chyba wszystko :)