Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojono321

kiedy niemowleta zaczynaja przesypiac noc?

Polecane posty

Gość zaniepokojono321

ile miesiecy mialy wasze niemowleta kiedy zaczely przesypiac noce? moje dziecko je co 2 godziny w nocy,ma 5 miesiecy i konca nie widac,czy bedzie kiedys przesypialo noce?jak mu pomoc?

Moja zaczęła spac jak skończyła roczek.... cały okres niemowlęcy niestety nas budziła. Powodzenia.

Gość mamama27
nie pociesze cie - moj ma 15 m-cy - od 7 m-ca nie je w nocy a i tak budzi sie kilka razy - siada albo płacze wiec sama czekam na ten moment aż zacznie spać

Gość problematyczne
Niestety, ja również Cię nie pocieszę - to zależy od dziecka. Niektóre już w wieku6-7 miesięcy potrafią pospać dłużej a inne...Synek mojej koleżanki ma 2,5 roku i nie przespał jeszcze ANI JEDNEJ całej nocy!!! ma okropne kolki i problemy z jelitami, więc to chyba jest przyczyna.

Mój od 7 do 12 msc budził się raz, max 2 razy (ale to sporadycznie) na karmienie a jak skończył rok przestałam karmić piersią i nie budził się już wcale

ja tez nie mam dobrych wieści, dzieci są różne jedne śpią w nocy inne do nawet 2 lat budzą się w nocy, więc musisz się uzbroić w cierpliwość,

Moja córeczka budziła sie w nocy 3 razy przez 3 miesiace, nagle pewnego Dnia spała od 20.00 do 5.00 rano i tak do 8 miesiaca zycia później co mnie bardzo zdziwiło spała od 19.00 do 7.00 nawet 8.00 rano. Każde dziecko jest inne bo moja przyjaciółka meczyła się z dzieckim przez rok. !!

Gość Moja zasypia odkąd skończyła
roczek, ale chodzi spac z nami - dopiero o 22 bo jakbysy ja polozyli wczesniej to bylaby pobudka o 5 rano!

mój kończy 5 miesięcy za tydzień i już też nie mogę się doczekać kiedy wreszcie będzie przesypial cale nocki, ale patrząc na moje starsze pociechy to dopiero nastąpi pewnie okolo roczku

Gość akukuruku
moja 5 -cio miesieczna coreczka budzi sie okolo 2 ray w nocy na karmienie potem zasypia, kladziemy ja spac miedzy 19.30 a 20.30 to jej pora spania na noc, starsa corka budzila sie do 1 roku

Nie sposób jednoznacznie ocenić w którym momencie dziecko zaczyna przesypiać całą noc. Często zdarza się, że następuje to w momencie w którym mama przestaje karmić dziecko piersią, ale nie jest to regułą. Niektóre dzieci śpią po 8 godzin bez przerwy zaraz po urodzeni, a niektóre robią to znacznie później. Jeśli Twoje dziecko jest w 5 miesiącu to nie ma żadnych powodów do niepokoju.

mój syn pierwsze pełne 8 godzin przespał jak skończył 4 mies. w sumie po tej pierwszej nocce już spał 8h, po jakimś miesiącu 9h, później 10h

Gość mama dwojeczki
Roznie to bywa. Synek mial 4,5 miesiaca, corcia 3 miesiace.