Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda z Gdanskaa

Asus HP czy Dell - pomocy,jaki laptop?

Polecane posty

Gość magda z Gdanskaa

Jakiej firmy mam wybrać laptopa? Parametry kazdy ma z nich wysmienite Tylko prosze o poradę na którą firmę postawić?

Gość taka_prawda
dell

Gość Bluszczyk kurdybanek34
tylko DELL

Gość Kamil Wojtyla
Dell????? Nie! Czy ty masz jeszcze dusze i godnosc czlowieka?

Gość kolorekzielony
moim zdaniem w kolejnosci asus dell hp

Gość matka teresa dla moich byłych
Ja mam swoje hp ponad 3 lata i ani razu mnie nie zawiódł, mimo że nie cierpię kwestii technicznych typu aktualizacje, antywirusy itd. Wylałam na niego kawę i zmywacz do paznokci. Często z niego korzystam, sporo podróżuję. Jestem b. zadowolona.

DELL oni maja swietna gwarancje - od zgloszenia w ciagu 24 godzin musza przyjechac we wskazane miejsce na terenie europy i naprawic

Gość po kilku latach
asus

Gość antek_partyzant
jeśli to notebooki z serii tzw. domowych, to kup najtańszy, przynajmniej tego będziesz pewna, że wydałaś najmniej :) a i tak ten sam "szit"

Gość asus toshiba samsung
della zostaw, hp też.

Gość kupujecie coś ?????????
mam Dell rewelacja Polecam!

Gość kupujecie coś ?????????
i jest door to door bez żadnych ale przyjadą

Gość Pan Kuśka
mam della i asusa w dellu po 3 latach padła bateria, asusa mam pół roku i w jednym miejscu obudowa odstaje chyba jakiś zaczep sie połamał w środku, a tak to oba bez zarzutu działają, w sklepie HP mi odradzano.

Gość Jan Paweł Drógi
Co z godnością i duszą człowieka?

Gość Pan Kuśka
magda ja też jestem z Gdańska to możemy sie razem wybrać po tego laptopa no i może gdzieś jeszcze... ?

Gość kamilkowy_34
zerknij sobie recenzje na http://negatywhd.pl/komputery/ powinno coś rozjaśnić Ci w głowie, albo skorzystaj z zaoferowanej pomocy :D

Gość gość
Przede wszystkim sądzę, że wiele odpowiedzi w takich wątkach, to "komentarze sponsorowane". Dlatego, zanim się coś kupi, warto sprawdzić opinie na http://cosiepsuje.com/ . Tam piszą tylko o wadach danych produktów, więc na sponsorowanie czegokolwiek nie ma miejsca.

Gość Andzelika299
Też ostatnio szukałam laptopa i w zaufanym sklepie internetowym polecili mi taki model Asusa http://www.sklep.jpkomputery.pl/laptopy/p751jf-17-3-fhd-i7-4712mq-16g-hdd-1tb-gf-930m-fpr-w7p-win8-1pro-dg-3ynbd-2ybat-p751jf-t4018g/p-c6507238?ref=VD1UJklEPTE3MTEyMSZQSUQ9QzY1MDcyMzgmQT0xJkxQPTQ0&seo=title choć słyszałam, że Dell też robi bardzo dobre laptopy. Między tymi dwiema firmami pewnie trzeba by coś wybrac.

Gość twinsy6
HP albo PakartBell bo jest na podzespołach HP, to najsolidniejsze lapki chyba na rynku i najmniej wadliwe. Kupowałem dwa na avans.pl dla siebie i brata bliźniaka ;) ona chodzą jak żyletki !!

Gość pinkydoodoo
Hm zdecydowanie postawiłabym na della, masz naprawdę dobrą możiwość stworzyć laptop pod siebie, jeśli robisz na zamówienie to możesz wsadzić co potrzeba. Poza tym nawet w takich gotowcach http://znajdz-taniej.pl/znajdz-laptopy-i-akcesoria/producent:dell.html masz znacznie lepsze parametry niż w asusie, wiadomo trochę droższy jest niż asus, ale ja nie słyszałam dobrych opinii o nim. Sama ma lapka z lenovo i naprawdę fajnie chodzi, a składaka w firmie zamawiałam własnie z della i jest mega dobry :)

Gość Viola387
Polecam wszystkie laptopy, czy inne tablety tej firmy: ESC.PL sprzęt w bardzo dobrym stanie i z przesyłką nie ma problemu.

Gość gość
Nie ma żadnej różnicy, bebechy w środku i tak będą tych samych firm, a przepłacisz za markę. W tej chwili najbardziej opłacalne są Acery i Lenovo, laptopy tych firm są o 400-500zł niż ich odpowiedniki pod w/w markami, więc po co przepłacać dla samego znaczka na obudowie.

Gość gość
Marka sprzętu jest nieistotna, ważne czy o sprzęt się dba czy nie, a niestety mało kto dba i mało kto wie że laptopa i inny sprzęt elektroniczny trzeba regularnie konserwować. Komputer który nie jest regularnie czyszczony w środku (mniej więcej co rok) jest o 30-40% bardziej narażony na awarie niż komputer o który się dba, bo wysokie temperatury pracy i nadmiar kurzu może doprowadzić do poważnej usterki i przegrzania podzespołów. Komputer regularnie konserwowany wytrzyma 2-3x dłużej niż ten o którego nikt nie dba.