Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ioasdbhlkjasdfkjlsdf

na dzien moge wydac 16 zł - jak zyc?

Polecane posty

pracuje tylko moj mąż, ja szukam pracy, wynajmujemy, do wyplaty zostalo 21 dni, a my mamy 330 zł w portfelu, na dzien wychodzi 16 zl, nie potrafie tak zrobic zeby rzeczywiscie wydac tylko 16 zl na dzien, a zakupy, przeciez ile to kosztuje, jak zyc skromnie ale w miare dobrze, ktos mi podpowie, jestem mloda mezatka, za bardzo nie wiem

Gość myszellyna
16 złoty na dzień to kupa kasy, będziesz musiała jechać na zupach i diecie mączno - ziemniaczanej, ale to chyba nie koniec świata?

Gość myszellyna
*złotych

Gość znajdź sobie sponsora
doopa nie mydło a parę groszy się przyda ;)

dokładnie, da rade przeżyć robiąc przynajmniej co drugi dzień obiad na ciepło. :) zupy + wariacje mączne + ziemniaki z sadzonymi np jakies zapasy ryżu/ makaronu w domu pewnie tez masz da radę, nie stresuj sie :)

tak tylko ja wlasnie za bardzo nie wiem, co gotowac zeby bylo tanie i dobre, a przeciez do tego jeszcze trzeba wliczyc karty do telefonow, czasami jakis kosmetyk jak sie skonczy, a np. proszek, papier toaletowy....

tak tylko ja wlasnie za bardzo nie wiem, co gotowac zeby bylo tanie i dobre, a przeciez do tego jeszcze trzeba wliczyc karty do telefonow, czasami jakis kosmetyk jak sie skonczy, a np. proszek, papier toaletowy....

Gość maikon
nie wiem jak żyć napisz do premiera on wie na pewno ja napisałem leszcze nie dostałem odpowiedzi

też tak miałam kiedyś, tyle , że 18zl. p. fajek na dwa dni, codziennie 5browarow i dwie zupki z paczki( sniadanie i obiad) wieczorem piwko, jak pije to nie jem. i gitara:)

moj maz wlasnie daje mi pieniadze na wyplate i mowi ze mam zrobic tak zeby starczylo mi to do konca miesiaca, gdyby maz tym rzadzil to by w jeden dzien to przepierdzielil na zdrapki i lotto

Gość myszellyna
Coś za coś - jutro kupisz sobie fluid, pojutrze zrobisz dietę :classic_cool: Są zupki chińskie, są tanie jogurty, które możesz jeść z ryżem jak pisze Czarna. Masz przecież coś na pewno w domu poza tym. Możesz kupić jakieś rybki w puszce i zjeść je z chlebem, przecież nie codziennie musisz zjeść ciepły obiad, jakoś przeżyjesz. No papier toaletowy chyba nie jest jakimś problemem? Proszek do prania kup w małym, kartonowym opakowaniu, one kosztują parę zł. Większy kupisz w nast mcu. Spokojnie kobieto, niektórzy żyją tak cały rok, mają do tego na utrzymaniu dodatkowo dzieci :o

nie panikuj co Ty, na studiach nigdy nie byłaś, nigdy wcześniej nie mieszkałaś sama, nigdy nie gospodarowałaś? Mój rekord w ciężkich czasach to 3zł na dzień przez 4 dni, przed wypłatą :D poszukaj w necie tanich przepisów, ziemniaki, mąka, woda, jajka (najdroższe z tego wszystkiego) i już masz jakieś 20 mozliwości wyczarowania jedzenia

Spokojnie, dacie rade, gotuj zupy starczaja zwykle na dluzej, no i faktycznie dieta mączno ziemniaczana, co nie oznacza nudnych posilków, 16 zł na jedzenie dziennie to jeszcze nie jest straszna tragedia. wazne zebys dobrze przemyslała zakupy. Ja mam 30 zł w portfelu do konca miesiaca, nie panikuje jakos to bedzie. Mam pare gratów do sprzedania i dozyje do 1. Sztuke przezycia za marne grosze powinni wykładac w szkołach

no dlatego wlasnie ja sie niektorym dziwie jak oni daja rade, a ja narzekam, dobra biore sie do roboty ciekawe czy mi sie uda

ja mam 20 lat, studiuje, nigdy sama nie mieszkalam, zawsze z rodzicami, ale teraz juz mieszkam z mezem, i musze sie nauczyc co to znaczy oszczedzac

Gość za 16 zeta kupisz
4zł 4 kilo ziemniaków 2zł 1 kg cebuli 4 zł 1 kg pomidorów i masz 4 obiady za 10 zł!!!!!!!

Gość a tam prowoo
taaa obiad z cebuli i pomidorow:Dosz kurwa:D

Możesz gotować zupy, frytki da sie kilka razy upiec na tym samym oleju, naleśniki z cukrem :) na pewno coś wymyślisz. Gorzej gdyby było jeszcze dziecko bo wiadomo jak to jest wtedy z jedzeniem :p ale tak, dwoje dorosłych na pewno dacie radę :)

Jak żyć???? Ano kupić 11 kg papryki , kolor nieważny i jechać do kancelarii premiera Tuska.

Gość za 16 zeta kupisz
myśl logicznie!!!!! robisz pyszna sałatke z pomidorków i cebulki :) warzywa sa zdrowsze od miecha!!!!!

Gość za 16 zeta kupisz
i ziemniakow czytaj całosc a nie pojedyncze wyrazy

A z tych zdrapek da sie cos wygrać? Bo właśnie zauważyłam że dużo ludzi kupuje takie w lotto :)

Gość kup kup
ale makaron razowy

obiad co drugi dzień na przemian z kanapkami- wtedy można nawet zrobić dobrą "pastę" do chleba z zasmażanej cebuli z przyprawą "czerwona papryka" plus sól i pieprz czy coś w ten deseń co masz w domu z przypraw. Wtedy koszt kolacji wychodzi Cie ok 2zł (5 kromek chleba plus cebula). Wersja hard ale smaczna i tania

Gość za 16 zeta mozna
jeść rarytasy :) :) :) lepiej zupke chinska zamiast pomidorów :D

Gość czemu hard cebula
to jedno z najzdrowszych warzyw