Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harajuku

Trądzik...

Polecane posty

Gość harajuku

witam, czy to normalne, żeby w wieku 19 lat mieć jeszcze trądzik? męczy mnie to już ponad 5 lat. Nie ma jakiejś tragedii, ale jest to uciążliwe. Nie wiecie czy są w aptekach jakieś dobre preparaty bez recepty? W moim mieście nie ma dermatologa i byłby problem z wizytą. Za tydzień studniówka, a przecież nie pokażę się z pryszczami na czole. W ciągu dnia używam podkładu i pudru, bo przecież tak się nie pokażę, a przez t ododatkowo robią mi się te krosty,. błędne koło.

Kochana, jak nie ma w Twoim miejscie dermatologa, to jedz gdzie indziej, nie kupuj NIC w drogeriach ani w aptece bez recepty. Dermatolog sie zna i przepisze Ci cos co Ci pomoze wyleczyc tradzik. Ale jak wolisz, nastolatki zazwyczaj mysla, ze same sobie poradza🖐️

Gość harajuku
spoko spoko, przejdę się. I nie jestem taka że uważam, że wiem lepiej ;)

Kajka, nie mozesz jej nic proponowac, niewiadomo jaka ma cere, jakiego typu tradzik i co jest przyczyna. Z lekami jest jak z jest jak z farba do wlosow, podkladem, czy antyperspirantem - dla kazdego co innego. Dlatego wlasnie namawiam ja do wizyty u dermatologa, on znajdzie przyczyne, zbada stan skory i dobierze leki, ktore moga pomoc

Gość hahahahha kiepski żart
to zmien podklad i puder jak te ci szkodza. makijaz nie musu szkodzic, ba, odpowiedni moze wspomagac cere! kup sobie olejek z drzewka herbacianeo albo lawendowy, kosztuja ok 10 zl, stosowac punktowo. i dobry hipoalergiczny krem.

Jesli ma problemy z cera przez tradzik to kazdy podklad bedzie szkodzil, bo zapycha skore, skora nie oddycha wiec to poglebia problem. Wyleczysz buzke - to kazdy podklad czy puder bedziesz mogla stosowac.

Gość harajuku
nie szkodzą, bo chodzi o t , że przy każdym podrze skóra nie może w pełni oddychać

borasol jest preparatem przeciwzapalnym, wysuszającym. Kosmetyczka mówiła mi ,że może go używać każdy

Gość harajuku
ok, no to dzięki :)

"borasol jest preparatem przeciwzapalnym, wysuszającym. To jakas niedouczona ta kosmetyczka. Jesli ktos ma sucha cere to jak moze mu pomoc preparat wysuszajacy? Logiczne.

takamala jedna ale sa rzeczy ktore nie zaszkodza.

Gość harajuku
ja mam akurat tłustą cerę, głównie w strefie T, bo policzki zawsze mam matowe.

" 13:43 [zgłoś do usunięcia] kajka123 Jeśli ktoś ma trądzik to i cerę zazwyczaj tłustą" JEBNIJ SIĘ W ŁEB 🖐️

"harajuku ja mam akurat tłustą cerę, głównie w strefie T, bo policzki zawsze mam matowe. " czyli nie masz tłustej tylko MIESZANĄ. i nie, nie przy kazdym pudrze skora nie moze oddychac. przy dobrych mineralnych moze oddychac.

hahahahha kiepski żart takamala jedna ale sa rzeczy ktore nie zaszkodza. Wiem, ale po co wydawac niepotrzebnie kase na cos co nie zaszkodzi, ale ten nie pomoze? Nie ma zlotego srodka, ktory pomaga zwalczyc tradzik, u kazdego to indywidualna sprawa. Ale kto jak woli:classic_cool:

Gość harajuku
w sumei to w moim mieście jest dermatolog ale on nawet nie spojrzy na mnie, tylko jak mu powiem , że ma trądzik, to on powie " Aha, to zwolnienie ze szkoły... na ile? " i tyle by mi pomógł :)

"TakaMALAjedna Jesli ma problemy z cera przez tradzik to kazdy podklad bedzie szkodzil, bo zapycha skore, skora nie oddycha wiec to poglebia problem.' MIT!!!!!

Gość cxvvvcc
na trądzik najlepsza ciepła sperma młodego chłopca....

Gość harajuku
a te pudry i podkłady mineralne, to drogie są?

"Wiem, ale po co wydawac niepotrzebnie kase na cos co nie zaszkodzi, ale ten nie pomoze? Nie ma zlotego srodka, ktory pomaga zwalczyc tradzik, u kazdego to indywidualna sprawa. Ale kto jak woli" o ile to w ogóle trądzik. nie każdy pryszcz to trądzik. widze harajuku ze poza mna to sami laicy tu siedza 😴

Gość harajuku
ale serio, przez podkłady i pudry skóra nie może oddychać i zapycha pory i to nie jest żaden mit.

Gość Renata19
Ja również miałam problem z tradzikiem, zaden dermatolog mi nie pomógł. Poszłam do zwykłego lekarza rodzinnego i przepisał mi DAVERCIN , dwa tygodnie i trądziku brak , teraz nie mam już wgl problemów.Więc polecam ten lek

"cxvvvcc na trądzik najlepsza ciepła sperma młodego chłopca.... " w pewnym sensie to prawda :D "harajuku a te pudry i podkłady mineralne, to drogie są?" zalezy co rozumiesz pod pojęciem "drogie". podkład spokojnie poniżej 100 zł znajdziesz, a jak poszukasz to i poniżej 50 na luzie znajdziesz.

Gość harajuku
Ale ja wiem, że mam trądzik, bo te pryszcze na czole to mam stale... i to nie jeden ale z 5 naraz...