Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elle_tres_belle

Duży przyrost wagi w ciąży- udało Wam się zrzucic?

Polecane posty

Przytyłam w ciąży 21 kilogramów... Poki co.. A przede mna conajmniej jeszcze dwa tygodnie.... Zakladam ze dojde do 23 kg napewno.... Boje sie ze nie uda mi sie tego zrzucic... Nie potrafie powstrzymac sie od jedzenia...:(( Dodatkowo mam dość dużo stresów podczas tej ciaży, które niestety zajadam... niekoniecznie zdrowym jedzeniem.. Boje sie ze nie uda mi sie wrocic do wagi sprzed ciazy... Udalo Wam sie wrocic do wagi sprzed ciazy? Wiem, ze takich tematow bylo wiele- ale niewiele wsrod nich bylo o kobietach ktore tak duzo przytyly w ciazy... I zastanawiam sie czy jest to mozliwe aby po 6 miesiacach od porodu znow wygladac tak samo..

Gość matula33
Ja przytyłam ponad 30 kg,startowałam z wagą 72 kg (wzrost 176) na porodówke wjechałam jako 108 kg potwór syn urodził sie duzy bo prawie 5 kg,dzis ma 2 latka a ja nadal nie uporałam sie z kilogramami

Gość ika ika .,
prztyłam 18 kg, 4 miesiące po porodzie zaczełam chudnąć, bo znów zaczęłam palić... Mały ma 3 latka a ja swoja wagę, ale jestem cała w rozstepach....

usprawiedliwiasz swoje kilogramy i objadanie sie bardzo duzo przytylas, bardzo !! dziecko, lozysko itd waża max 7, 8 kg .Cała reszta, jesli nie puchniesz w ciazy to tylko tłuszcz. Jak nabrałas 12-15 kg tluszczu w 9 miesiecy to tyle samo bedziesz to zrzucac pewnie. Karmienie piersia troche pomaga, ale wierz mi, ze nie kazdemu

Gość To ja na marną pociechę też...
W obu ciążach tyłam niewiele. W pierwszej 9 kg, w drugiej 15 z groszami, a i tak po pierwszej ciąży mam rozstępy na brzuchu. Tak to już jest....., dodam, że nie byłam stara rodząc, bo miałam 25 lat jak urodziłam pierwsze dziecko. Co do chudnięcia nie jest źle, ale rozstępy są. NIemniej na prawdziwą pociechę dam przykład osoby z mojej rodziny. Dziewczyna 23 lata, zazwyczaj szczupła (60 kg przy wzroście 177) w ciąży przytyła 32 kg... urodziła córkę 3900g przez cc. Długo zrzucała kg, również wróciła do palenia niestety, ale zrzuciła. Dwa lata po porodzie miała jescze 6 kg do zrzucenia, z którymi się uporała przez kolejny rok. Czyli w 3 lata udało się jej zrzucić wszystko i szczęściara, o dziwo nie ma rozstępów.

YYYYYYYYYYYYYYYYYY... usprawiedliwiam??? Przeciez nie napisalam ze wziely sie z kosmosu tylko z nadmiaru jedzenia!! A ze stres mial na to wplyw to juz inna bajka... Poza tym kto powiedzial ze nie puchne? Oj puchne, puchne i to bardzo ale jakos nie upatruje w tym nadziei bo wiem ze najwazniejsza przyczyna tkwi w obzeraniu sie... Ahhhh szukam jednak pocieszenia rzeczywiscie... W koncu nie byłoby fajnie ważyć 75 kilosów... A jak myslicie, z czego wynika trudnosc w powrocie do wagi? Jesli bede cwiczyc np 2 razy z tygodniu tez bedzie tak zle? Czy po ciazy "tak juz jest" ze trudno sie chudnie?

Co do rozstepow to poki co mnie omineły.. (ptfu!ptfu!), a Wasze pojawiły sie w trakcie czy po porodzie? Bo nie wiem czy mam sie z czego cieszyc... Dodam ze zawsze mialam sklonnosc, zreszta rodzinnam do rozstepow.. Ale staralam sie bardzo dbac o nawilzanie ciala od poczatku ciazy. I nie zgodze sie ze jesli ktos przytyl 12-15 kg to 9 miesiecy zajmie im zrzucanie bo akurat 12-15 kg to normalny przyrost wagi w ciazy, niemały, ale całkiem normalny. I zazwyczaj kobietom, które nie przytyły wiecej niz 12 DO 15 max, udaje sie zrzucic ten balast o wiele szybciej niz w 9 miesiecy... Ahhhhhh czy tylko ja przytyłam tak duzo?? :-(((

Gość moyew
u mnie pierwsza ciąża 20kg na plus zeszło zaraz po porodzie bo był to efekt obrzęków, teraz druga ciąża 15kg -urodziłam niedawno i juz mam 11kg mniej.

Kochana ja Ciebie nie atakuje pisalam, ze przytylas za duzo, bo jesli 22 kg to max 8 to dziecko i lozysko. Reszta , czyli te 14 to tylko tluszcz teraz dopisalas,ze puchniesz w ciazy, wiec jesli Ci sie zatrzmuje woda , to zaraz po prodzie mozesz miec np mniej o 15 kg. karmienie piersa moze, ale nie musi - pomoc Ci ladnie zejsc z wagi. Reszta to juz dieta i jakis ruch

Gość no co ty gadasz:D
ktosiam,ja przytyłam 32kg-tak, tak- bo sie objadalam-masz zamiar mnie tez pouczac? jestem 7miesiecy po porodzie, waze 2 kilo mniej niz przed ciaza-54 kg:D chcesz cos napisac?

to wszystko zalezy od Ciebie ja mam szesc kg po ciazy extra a jestem po porodzie dwa lata :O:O:O tylko, ze mi sie nie chce odchudzac.Jak ktos chce, to na pewno zrzuci

kochana- ja jej nie pouczam , Za to Ty mnie atakujesz Ja jej doradzam a Ty sie czym zajmujesz, lechtasz swoje ego, bo moje wyliczenia Ciebie nie dotycza? to moze zamiast pisac pierdoly, napisz dziewczynkie jak tak l adni schudlas

Przytyłam 25 kg- też się objadałam, dodatkowo leżałam większość ciąży. Zrzuciłam po pół roku. Guzik prawda że przy karmieniu piersią zleci "w moment", musiałam zmienić dietę i się poruszać trochę, nic drastycznego, ale dałam radę.

i jeszcze widze, ze jeste dumna z tego, ze sie najadalas w ciazy ta dziewczyna tutaj przynajmniej sie tym martwi bo takie obrarzstow nie jest dobre ani dla matki ani dla dziecka

ja cie atakuje? hahah,litosci:D twoj nadęty ton mnie wkurza, ale cie nie atakuje, czekam jedynie na rzeczowe argumenty:D mam wrazenie,ze kazdego kto lubi sie objadac, grubasa czy nie daj boze osobe otyla rzucialabys na stos i hejaaaa:D wariatow nie brakuje:D ide po czekoladke:D tobie tez polecam, moze mniej sfrustrowana bedziesz:D

przeczytaj siebie jeszcze raz a potem mnie, zobaczysz kto kogo atakuje smacznego :)

moja recepta: karmilam piersia ok 5 miesiecy duzo spacerow callanetisc w domu wieczorami i tyle:D

Gość loris26
Ja przytyłam 19 kg ale w ciągu 4 msc je zrzuciłam.Potem znowu troszkę przytyłam.Ale ogólnie trzymałam wage.Mam 170 wzrostu i utrzymywałam sie zawsze do max 60 kg.

Gość przy dużej łechtaczce
Przytyłam 21 kg, głowa do góry, zaczęłam się odchudzać 2,5 miesiąca po porodzie. Pół roku po ciąży ważyłam o 5 kg mniej niż przed, ale nie czekałam aż samo zejdzie. Jeździłam dużo na rowerze, spacerowałam z dzieckiem i byłam na diecie.

Gość hjkhjkh
Ja przytyłam w ciąży ok.20 kg a zrzuciłam to w 3 miesiące więc nie musisz się martwić na zapas.

uwazajcie bo ktosiam zaraz na was nakrzyczy:D

ja jej napisałam rzeczowe argumenty : karmienie piersia moze pomóc dieta ruch, co akurat z dzieckiem nie powinno byc probleme, ze mozna uskuteczniac spacery a Ty jej co madralo doradzilas > tym bardziej, ze temat bardziej dotyczy Ciebie jak mnie i rzeczywiscie mozesz podpowiedziec, jak spadlas z wagi tak szyblko?

Gość gofryy
Przytyłam 25 kg :( w ciągu miesiąca to zgubiłam a nawet jeszczce więcej, mała z mlekiem wyciągnęła :)

o jezuuuu..a idzze juz i sie wyluzuj kobieto:D normalnie z takimi drewniakaimi odechciewa sie gadac:D wszystko tak na powaznie bierzesz? no zbastuj troche bo ci kiedys zylka peknie:D niezły mam z ciebie ubaw, zauwazylas w ogole?

Mnie po ciazy zostalo 6 kg , niestety w czasie karminia sobie flgowalam i teraz mam +13odchudzam sie juz 4kg poszly ale dalej jest ciezko. dieta+trening cardio polecam. :)

Dziewczyny, wezcie przestancie, skupcie sie na temacie;) Ehhh to dobrze ze sa osoby ktore schudły jednak dosc szybko tyle kilogramow... Jak wroce do pracy z 20 kilosami na plusie to chyba prace zmienie heheh:) Powaznie mowiac juz teraz zle sie czuje po prostu w swoim ciele, nigdy szczupla nie bylam, ale kilka lat temu udało mi sie zrzucic 10 kg i... cóż, pokochałam ten stan bycia szczupłą:) Teraz, o zgrozo, znow zajadam sie cukiereczkami. Super po prostu, biorac pod uwage jaki temat podjełam.. Napewno posiadanie dziecka to cud, ogromne szczecie itd. ale strasznie wkurzajacy jest fakt ze kobiety wygladaja jak wygladaja po ciazy! To niesprawiedliwe!! Mam siłownie dosłownie naprzeciwko, mam nadzieje ze uda mi sie meza namowic na siedzenie z mala wieczorami.. A jak u Was z rozstepami? Pojawily sie przed czy po ciazy?

niestety tak tylko pomysl czasem, ze kogos obrazasz nieslusznie a ten drewniak z drugiej strony czuje sie zle np, ale stara sie komus cos normalnie napisac a nie jak ty, zmieszac z blotem zejdz juz ze mnie

Gość Pati z krakowa:)
hej ja w ciazy przytylam 14 kg, i miesiac po porodzie wazylam tyle co przed (53kg) akurat mi sie udalo szybko zrzucic , rozstepow niemam prawie wcale na brzuchu i piersiach niemam tylko na boczkach lekkie :) wlasnie i te boczki :P nie moge sie ich pozbyc:P ale i tak nie narzekam bo synek ma teraz 18 miesiecy i bylismy juz kilka razy np w parku wodnym i bez problemu moge zalozyc 2 czesciowy stroj bo te rozstepy na bokach sa prawie nie widoczny a brzuch mi sie jeszcze ujedrnil bo robilam brzuszki a myslalm ze juz nigdy nie zaloze stroju :)

nie mieszam cie z blotem,dziewczyno wez sie nieco zdystansuj wobec wlasnej osoby i bedzie ci lepiej.....jezuuuu:O