Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

Gry dla całej rodziny, może mi ktoś coś polecić?

Polecane posty

Mamy różne edukacyjne typu memo, spadające małpki, humpty dumpty, operacja - mały chirurg. Córka bardzo lubi i ja lubię tak się z nią bawić, jednak te gry mamy już jakiś czas i szukam czegoś nowego, znacie jakieś fajne?

Na twistera chyba za wcześnie, zapomniałam napisać, że córka ma 3,5 roku, rozumieć by rozumiała, ale chyba bym się bała grać w to z nią i z kimś jeszcze o upadek może zbyt boleć ;) Gra w życie to chyba też nie ten wiek Ostatnio oglądałam na allegro coś z żabkami chyba, ale nie mogę teraz znaleźć co to było Patrze właśnie na łowienie rybek i ciasteczkowego potwora - takie gry zawody ;) Jeszcze odkryłam "ukłuj pirata" ale to też kompletnie nie znam

Monopol leży i czeka ;) Tak samo na scrabble przyjdzie czas, żeby sięgnąć z półki ;) A bobry to chyba ta sama zasada co humpty dumpty? Chyba, że są inne, ale jak kupowałam humpty dumpty to były też właśnie bobry i córka miała sobie wybrać to wolało hd Z Aleksa mam taki zestaw 1000 gier, kupiony kiedyś na imprezy dla nas samych :D Teraz jeszcze taki wiek kolorowych gier zabawek ;)

monopoly jest super i scrable, czasem moj maz gra z synem w counter strike i tez maja kupe zabawy przy tym

Gość fajna gra dla wszystkich
Wściekły pies czy zły pies . Już nie pamiętam ale zabawa super nawet ze znajomymi się uśmialiśmy

Aha, to rzeczywiście jeszcze małe dziecko :) moja młodsza siostra w tym wieku najbardziej lubiła jak razem rysowałyśmy grę na dużym arkuszu papieru i potem w to grałyśmy :) taka z rzucaniem kostką, a tematyka zależała od fantazji siostry :D np Barbie mogła zbierać grzyby, albo kucyki podróżowały po krainie tęczy :D I żadna kupna gra nie mogła sie z tym równać :)

pędzące zółwie - zarowno dla dzieci, jak i doroslych, sa rozne reguly w zaleznosci od wieku

Zły pies to widzę coś podobnego do tego ciasteczkowego potwora co patrzyłam ;) Hehh no my jeszcze mamy krokodyla u dentysty to też zawsze dorośli chętnie grają :) Czasami jak są goście i córka przyniesie, żeby pograć to po czasie ona już nie chce, a gra dalej po pokoju krąży ;)

Gość Nietutejsza
moja lubi jak z nią gram w "Grzybobranie", gra planszowa, zbiera się grzyby do koszyczka. Lubi też "Zagadki Smoka Obiboka"

Lisabet S. Też fajnie, ale moja córka ma jakiegoś takiego ducha rywalizacji w sobie, uwielbia wszelkie zawody, kiedyś trzeba coś zrobić precyzyjnie i pomyśleć, kiedy się coś zbiera, coś się wali... jakieś takie efektywne zabawy lubi najbardziej, a chyba nie mam takiej fantazji, żeby wymyślać coś aż takiego sama :( Jak zajmowałam się kiedyś dziećmi to też sama rysowałam takie niby gry planszowe, całe ścieżki wymyślałam co się dzieje w zależności gdzie się stanie... ale to mojej nie kręci, już woli jak jej wymieszam różne makarony a ona ma sobie siedzieć i je dzielić i liczyć ;)

m a d z Dzięki, właśnie do tego typu zabaw opinie chce poznać... i znalazłam to co ostatnio widziałam, nazywa się "hooop żabki" ale widzę, że niby od 7 lat to chyba poczekam

Dobre zwłaszcza gdy muszę coś w kuchni gotować ;) Będzie siedziała i wybierała póki ostatniego nie rozdzieli ;) Pamiętam jak kiedyś chyba koło roku miała, nasypałam jej płatek śniadaniowych do miseczki, żeby sobie chrupała, różne miałam to jej wymieszałam, a ona zamiast jeść porobiła kupki na stole - każdy rodzaj na swojej kupce :classic_cool: Za Grzyboranie też dziękuje, hehe nie raz to widziałam i zawsze myślałam, że to tylko planszówka, no jak coś tam się zbiera to będzie miała cel żeby wygrać ;) Planszową ma jedną, jakaś "droga do domu" z flinstonami to nie chce grać, rzuci kostką, wykona dwa ruchy i sto pytań, odwracanie uwagi od gry itp