Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heartbeayt

Jutro jadę po sukienke na studniówke. Czy to ja zgłupiałam???

Polecane posty

Gość heartbeayt

Usłyszałam od mojej cioci (jest przed 30 !) ze taka sukienka to taki pierwszy poważny bal i taka sukienka powinna być ciemna i do kolan co najmniej. a ja chciałam jasniutką, króciótką obcisła. Juz sama nie wiem, nie chce wygladać jak stara babcia

Gość relaxu_czas
ciotka prawdopodobnie wygląda jak z tyłu liceum a z przodu muzeum :) nie sluchaj ciotki, kieruj się własnym odczuciem

Gość frytka frytowska
no sorry ale ja ym na studniówke nie ubrała krótkiej obcisłej sukienki

Gość brzmi tandetnie
obyś nie przesadziła w drugą stronę! nie chcesz wyglądać "jak stara babcia"-ok,rozumiem,ale ubierz się tak,żebyś za 10 lat oglądając zdjęcia ze studniówki nie wstydziła się że wyglądałaś jak tania dz***

Gość heartbeayt
aż tak to nie, ale nie chce sukni takiej ciotka mi to przedstawiła tak: piekna balowa suknia długa, satynowa. i moze jeszcze bolerko... Nie chce tak, chce inaczej. wiem,ze to studniówka a nie dyskoteka. nie mam pomyslu

Gość ertgrew
Lepiej nie idź, film ze studniówki będzie Cię prześladował do końca życia. :O :classic_cool:

Sukienka na studniówkę ma być elegancka :) nie powinnaś swiecić tyłkiem, to nie dyskoteka :) Ale z drugiej strony nie musi to też być taka suknia jaką pewnie ma na myśli Twoja ciocia :) kiedy ona miała studniówkę to była to zupełnie inna impreza. Najlepiej obejrzyj jakiś film z ubiegłego roku ze studniówki w waszej szkole i popatrz jak są tam ubrane dziewczyny, albo dowiedz sie co kupują koleżanki.

Gość heartbeayt
frytka frytowska-w tym pierwszym linku jest taka czarna z taką czarną kokardką nizej, jest sliczna i o coś takiego mi chodzi

Gość heartbeayt
jestem szczupla i za wysoka to też nie

Gość frytka frytowska
no ta z kokardą też mi się spodobała :) bo ten ostatni link to raczej za odważna na studniówkę ale ładna

Gość heartbeayt
frytka frytowska- ta ostatnia jasna jest sliczna i własnie o takie coś mi chodzi, czy to nie przesada?

Gość week of view
nie sluchaj ciotki zglupialas? to ty masz sie dobrze czuc!

Gość week of view
frtyka beznadziejne te sukienki\ najladniejsza ta ostatnia

Gość frytka frytowska
śliczna jest ale jak napisałam dla odważnych, teraz są inne czasy i młodzież ubiera sie "kolorowo" nie jak kiedys długa do kostki i falbany :) Jeżeli masz figurę do takiej sukienki to pewnie że będzie pasowała

Gość heartbeayt
relaxu_czas-mi się nie podoba, dawaj inne propozycje, podwiązka juz jest. Aaaa jeszcze butów nie mam week of view-tamte czarne sa tez sliczne, szczegolnie ta z taką kokardką:-) Jeszcze buty mi odpowiednie pokazcie, bo ja widziałam w ccc sliczne botki takie zdobione ale na szpilce, takie nietypowe

Gość frytka frytowska
bo ten link z tymi czarnymi źle mi się wkleił miała być tylko taka z kokardką

Gość kfh,mcbgh,hj;.kl./
uwazam,ze ciotka ma racje.bal to bal,a nie dyskoteka.ja tez jestem przed 30 i uwazam tak samo.teraz nastapila jakas nowa moda,ze na studniowki,gale,bale ubieraja krotkie,zwyczajne kiecki.... poza tym radze przeczytac KOBIECY STRÓJ BALOWY: Hasło „bal" jest sygnałem, iż należy przyjść w długiej sukni. Może to być kreacja bez pleców, z gorsetem, niewielkim trenem, krynoliną, ewentualnie długa spódnica, np. z satyny lub atłasu, połączona z efektowną, odsłaniającą ramiona górą. Do balowej sukni idealnie pasują malutkie, błyszczące torebki, długie atłasowe rękawiczki, efektowna biżuteria (kolie, naszyjniki, wiszące kolczyki, bransoletki) i lśniące ozdoby we włosach. To również wymarzona okazja, by okryć ramiona etolą lub bolerkiem z futra. Buty, oczywiście na wysokim obcasie, powinny mieć kolor harmonizujący z odcieniem sukni.

Gość heartbeayt
frytka frytowska- no ładna, ale tamta czarna z kokardką jest the best:-) fikumikkku- o rany:-D basia1551-też bardzo ładna, taka nietypowa

Moim zdaniem takie powoli są najlepsze, bo zauważyłam, że prawie żadna dziewczyna w moim otoczeniu nie wybiera długich sukni balowych i najlepiej wybierz sobie tę, w której będziesz się czuła dobrze.

Gość heartbeayt
basia1551-własnie takie mi się podobają, ale nie wiem, czy nie przesadzę