Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oficjalnababka

Monety okolicznościowe 2zł - gdzie mozna wymienic?

Polecane posty

Gość oficjalnababka
i w pko bp sie da trzeba miec konto. wiec nie gadaj glupio ze tylko wkatowicach..

Gość Fabian1111
mam 132 szt monet okolicznosciowych i chce za nie normalna kase. gdzie moge wymienic te dwojki????

Gość ente
a z czym masz te monety? wszystkie takie same czy rozne?

nie wymieniaj tego tylko trzymaj. Ja mam ze 200 sztuk takich monet, i jedna z 1996 roku sprzedalam za 200 zl

Gość powiedzcie mi
Czy taoneta.moge normalnie kupowac?

Gość Gabriello77
Tymi dwójkami możesz normalnie płacić w sklepie, każdy kasjer ma obowiązek je przyjąć więc nie ma potrzeby wymiany w banku. Tylko czy napewno chcesz się pozbywac takich monet? Tutaj ciekawy blog o 2 zł http://monetydwuzlotowe.blox.pl/html poczytaj może zmienisz zdanie:)

Gość gość
Monety okolicznościowe NBP są prawnym środkiem płatniczym i w każdym sklepie mają obowiązek je przyjmować, jak również w każdym banku muszą wymienić. Dotyczy to nie tylko dwuzłotówek, ale w ogóle wszystkich monet okolicznościowych. Ich wartość nabywczą określa nominał znajdujący się na awersie. Jeśli ktoś twierdzi inaczej albo kłamie, albo nie ma pojęcia. Inna sprawa, że wartość nabywcza nie określa wartości kolekcjonerskiej i tu warto się zastanowić, czy warto się ich pozbywać.

Gość gość
Jeśli macie jeszcze jakieś 2 złotówki okolicznościowe, chętnie odkupię lub się wymienię :) proszę o kontakt :)

Gość gość
Chetnie odsprzedam 2zł monety okolicznosciowe. Poźniej napisze jakie monety posiadam

Gość gość
2008 Zwierzęta Świata: Sokół wędrowny (łac. Falco peregrinus) 40. rocznica Marca ’68 Sybiracy 65. rocznica Powstania w Getcie Warszawskim Zbigniew Herbert (1924-1998) cena 12 zł

Gość gość
2007 15szt Zwierzęta Świata: Foka Szara (łac. Halichoerus grypus) Polscy Podróżnicy i Badacze - Ignacy Domeyko (1802-1889) 75. rocznica złamania szyfru Enigmy Dzieje złotego - 5 zł z 1928 r. (Nike) 750 - lecie lokacji Krakowa Zabytki kultury materialnej w Polsce - Toruń - średniowieczny zespół miejski Polscy Podróżnicy i Badacze - Henryk Arctowski i Antoni B. Dobrowolski 125. rocznica urodzin Karola Szymanowskiego (1882-1937) Historia Jazdy Polskiej - Rycerz ciężkozbrojny - XV wiek Polscy Malarze XIX/XX w.: Leon Wyczółkowski (1852-1932) 150. rocznica urodzin Konrada Korzeniowskiego/Josepha Conrada (1857-1924) Historyczne miasta w Polsce - Kwidzyn Historyczne miasta w Polsce - Płock Historyczne miasta w Polsce - Łomża Historyczne miasta w Polsce - Racibórz 40 zł.

Gość gość
komplet monet 2001-2006 razem 91 monet za 235 zł 2000 1,Wielki jubileusz roku 2000 2,Rok 2000 3,1000-Lecie zjezdu w Gnieznie 4,Pałac w Wilanowie 5,Zwierzęta Świata: Dudek 6,1000 lat Wrocławia 7,20 – Lecie powstania solidarnosci 9,30. Rocznica wydarzeń grudniowych 1970 cena: 20 zł

Gość czerwonywozek
witam. przyjme lub wymienie sie monetami 2 zl NG. nie wazny rok. prossze odpowiadac na email czerwonywozek@wp.pl na pewno sie dogadamy.

czy może ma ktoś coś z tych monet,zamienię na inne ?2004woj.dolnośląskie 2003 ,węgorz europejski,przemysł naftowy,,J.Malczewski 2002 ,B.Malinowski,August II Mocny, 2001 kopalnia soli w Wieliczce,,J III Sobieski,M.Siedlecki, 2000 dudek,J.II Kazimierz, 1999 wilk,F.Chopin,W.IV Waza,pałac Potockich, 1998 zimowe igrzyska olimpijskie-Nagano 1998,ropucha paskówka,100-lecie odkrycia polonu i radu, 1997 S.Batory,jelonek rogacz,zamek w Pieskowej Skale,P.E.Strzelecki, 1996 Z.II August,jez,zamek w Lidzbarku Warmińskim,H.Sienkiewicz, 1995 Katyń- Miednoje-Charków 1940,sum,pałac królewski w Łazienkach,

Gość gość
hej. ja mam troche monet ktorych szukasz. napisx mi maila czerwonywozek@wp.pl

Gość gość
Wymienie sie 2 zł 508 438 207 napisz esa napewno odpisze bo nie zawsze moge rozmawiac

Gość gość
2005 Województwo Świętokrzyskie/2szt JP II 2006 Kościół w Haczowie 2007 Lomza/2szt Słupsk/2szt Kwidzyn 2008 Pekin 2008 Sokół Wędrowny/2szt Zbigniew Herbert/2szt Konin Bronisław Piłsudski 2009 180 lat bankowości /2szt Okrągły Stół Zegota 95 Rocznica wymarszu Jasna góra /3szt Władysław Strzeminski 25 Rocznica śmierci ks Jerzego Popiełuszki Jaszczurka zielona /2szt 2010 Benedykt Dybowski/2szt Podkowice mały Gorlice Krzeszow 100 Rocznica Harcerstwa Krzysztof Komenda /2szt Napoleon I /2szt Artur Grottger

Gość gość
2011 Ferdynand Ossendowski Zofia Stryjenska Czesław Miłosz/2szt Mlawa 300-Lecie Pielgrzymki/3szt 2012 Bolesław Prus 2013 Hipolit Cegielski Kuter Rakietowy Gdynia Agnieszka Osiecka Żubr-Bizon Niszczyciel Warszawa Witold Lutosławski 2014 Soczi/2szt Kanonizacja JP2

Gość gość
Takich nie mam

Gość gość
Znacie jakies strony na ktorych mozna sie wymieniac 2zł

Gość gość
Mam do sprzedania monety okolicznościowe 2 zł lata 1995-2003 bez Katyń, Miednoje, Charków – 1940 Henryk Sienkiewicz (1846-1916) Zamki i pałace w Polsce: Zamek w Lidzbarku Warmińskim Zwierzęta świata: Jeż (łac. Erinaceus europaeus) Zwierzęta świata: Jelonek rogacz (łac. Lucanus cervus) Poczet królów i książąt polskich: Stefan Batory (1576 - 1586) Poczet królów i książąt polskich: Zygmunt III Waza (1587 - 1632)

Gość Sunsin
Akurat 2'jki warto kupować od razu w czasie emisji bo nie przepłacamy wtedy w innym razie musimy się liczyć z tym, że zapłacimy po prostu dużo więcej. Sprawdź sobie w NBP lub w tego typu sklepach jak CoinArt - http://www.coinart.pl/ oczywiście można dokupić to czego brakuje, ale to przeważnie będzie z dość dużą stratą.

Gość gość
Ja zbieram takie monety :) I inne okazjonalne, jeżdżę po całej Polsce i szukam perełek! Tutaj http://sklepynumizmatyczne.pl wyszukuję sklepy i później je odwiedzam. Na allegro też mozna fajne okazy nabyć!

Gość Rysiu12
W celu szybkiej wymiany można skany monet przesłać na http://rajmonet.pl/ gdzie dokonają wyceny za darmo a ponadto jeżeli zależy ci na szybkości to możesz wysłać im swoje monety , a oni przeleją ci pieniądze na konto.

Gość gość
Witam jak ktoś jest zainteresowany wymianą monet okolicznosciowych 2 i 5 złotowych zapraszam do kontaktu przez meila posiadam monety od 1998-2016 barkiet0@gmail.com

Gość gość
Ja mam tez nawet z 2000 roku i 2001