Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamausia maciusia

czy moge karmić dziecko przy 5 latku??

Polecane posty

Gość mamausia maciusia

mam pytanie za tydzień moje rozwiązanie ciazy jesli bedzie ok to mam zamiar karmić piersią ale mam synka 5 latka i mam pytanie jak myslicie czy wypada czy przedszkolaku karmic ???czy lepiej wychodzić z pokoju??

Gość tgtg
najlepiej wychodź z domu i dopiero w odległości co najmniej 100km od 5latka karm drugie dziecko co by starsze się cycykami matki nie zgorszyło ;)

Gość Nietutejsza
Nie wiem jakie macie relacje z synem, ale dla mnie to dziwne pytanie. Ja mam prawie 5 letnią córkę, widuje mnie nago, czasami kąpiemy się razem, jak będzie dzidziuś to nie wiem dlaczego miała bym wychodzić do innego pokoju karmić. Podejrzewam też, że moja córka też będzie miała ochotę spróbować i myślę że nie odmówię.

No z gołymi cyckami nie latałabym, ale jakoś dyskretnie to myślę, ze czemu nie :-) Moje starsze dziecko miało 2 i pół roku, jak się urodziły młodsze, wiec jeszcze nie miałam takich dylematów :-)

Gość mamausia maciusia
bo to syn a nie córka i dlatego nie chodze przy nim nago bo jest za duzy ok widze ze nie ma sensu pytac o rade bo tu same madralińskie

Gość Nietutejsza
znając córkę, to pewno będzie chciała. autorko dlaczego mądralińskie? ja wyraziłam swoje zdanie. Fakt, że może przy synku nie pokazywała bym się nago, a przynajmniej od pasa w dół, ale piersi nie powinny bulwersować 5-latka

Gość mamausia maciusia
wydaje mi sie ze nie ale ni echodzi o to tylko o sam fakt ogladania moich piersi czy wypada kogo pytam to mówi ze nie ale chciałam wiedziec co sadza o tym inne mamy

Gość mamausia maciusia
bo ja tylko pytam bo nie wiem mój synek jest bardzo ciekawski i dlatego moze go to zainteresowac bardziej niz sam fakt karmienia maluszka

Gość Nietutejsza
jak zaraz po przyjściu z dzieckiem do domu, naturalnie zaczniesz przy nim karmić w pokoju, to nie będzie w szoku. Gorzej jak będziesz wychodziła, ukrywała się a on was zauważy i wtedy dojdzie do wniosku, że skoro się ukrywacie to znaczy że robicie coś dziwnego, zakazanego. A syna karmiłaś piersią? ja mojej nie raz opowiadałam jak piła mleko z piersi jak była mała.

Ale czemu nie? Przeciez nie zdejmujesz bluzki do karmienia! Podciagasz bluzke do gory, zsuwasz miseczke biustonosza w dol i nic nie widac! A jak sie krepujesz to zarzucic pieluszke tertowa na ramie i juz na bank nic nie zobaczy :) Poza tym, jestem pewna, ze pieciolatek rozumie, ze mama karmi niemowle piersia, widzial to napewno jak nie w tv w jakims niegroznym programie o dzieciach, to w parku czy gdziekolwiek....... No chyba, ze az tak chowasz dziecko pod kloszem, ale to niezdrowe wtedy.........

Gość Nietutejsza
moja córka ma taką encyklopedię po mnie jeszcze, gdzie jest rysunek nagiej kobiety od dziecka poprzez dojrzewanie aż do dorosłej kobiety, jest pokazaje jak się zmienia ciało, że włosy rosną, piersi itp. i jakoś nie zszokowało jej to. Facet też tam jest i też nie była zdziwiona. Warto chyba wpoić dziecku, że ciało ludzkie czy nagość, to nic dziwnego, wstydliwego.

Gość karmiłam bardzo krótko
ale synek zaobserwował. Miał niecałe 4 latka i nic go nie gorszyło. Rzecz jasna robiłam to dykretnie. Określał to, że siostrzyczkę można karmić z butelki i "przez brzuszek", tak to nazywał. Widział też herbatkę na laktację i mówił, że to do karmienia "karmienia przez brzuszek", bo na opakowaniu jest kobieta karmiąca dziecko. Ogólnie, nie było żadnego problemu no i rzecz jasna dziecko nie chciało próbować.