Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kundziu mundziiu

dlaczego dorosli ludzie wierza w boga

Polecane posty

"Wysmiewam poglady, nie ludzi... a do tego mam prawo! " a to się porobiło. a gdzie "każdy ma prawo do własnych poglądów i należy je szanować"? na potrzeby dyskusji o bogu i "katolach" przestało obowiązywać? a prawda jest taka że cudzej wiary czepiają się tylko prymitywne matoły nakarmione socjalistyczna propagandą której istotną częścią jest "szczucie chłopa na plebana". stąd właśnie biorą się ci wszyscy "antyklerykałowie" gotowi bić się w cudze piersi czy też "widzieć słomkę w cudzym oku a belki w swoim nie".

katol to określenie zarezerwowane dla "katolików" którzy plują jadę i w żaden sposób nie uosabiają wartości swojej religii lub/i nic o niej nie wiedzą. To określenie negatywne, ale odnoszące się do cech charakteru, nie samej wiary.

Gość Jan Paweł Drógi
offerma, masz może godność i duszę człowieka? Myślę, że antyklerykalność jak i fanatyzm religijny są złe.

"katol to określenie zarezerwowane dla "katolików" którzy plują jadę" bzdura. to określenie używane w stosunku do każdego katolika poza tymi "obrzędowymi" czyli takimi którzy przyznają się do bycia katolikami ale w kościele bywają w święta i generalnie im on zwisa. katolik żeby "katolem" nie być to musi się ze swoim wyznaniem kryć, jeżeli ośmieli się przyznawać do niego publicznie to już jest jak najbardziej "katolem".

Gość Jan Paweł Drógi
Skoro można nazywać zwolenników aborcji mordercami to tym bardziej katolików katolami. Wg ich systemu wartości zwolennicy aborcji są źli i mogą o tym mówić. Wg ateistów i antyklerykałów zaś wiara może być głupotą i mogą o tym mówić.

ja te poglady szanuje, ja je toleruje, ale ich nie akceptuje! dlaczego zakladasz ze moje szanowac, znaczy to samo co Twoje szanowac??? :D Dlaczego zakLAdasz ze sMiejac sie z czegos, nie szanuje tego? ? Mam najwyrazniej bardzo subiektywna interpretacje pewnych "okreslen:" :) MAM PRAWO??????

"moj antyklerykalizm bierze sie z pedofilskiego lobby w Twoim szacownym kosciele :/ " ciekawe. a "homofobką" też jesteś czy w tym obszarze reprezentujesz "tolerancję"? bo śpieszę cię poinformować że wśród homoseksualistów pedofilia jest niesłychanie popularna. 20 procent czynów pedofilskich jest popełniana przez ludzi, jak to się łagodnie określa "z doświadczeniami homoseksualnymi" podczas gdy homosiów jest w społeczeństwie może z 2 proc. czyli pedofilia wśród homosiów jest 10 razy częstsza niż wśród hetero.

rozumiem że ktoś moze być na nei w stosunku do koscioła, bo przypadki patologii w kosciele wyrobiły mu w mediach taka opinię, z którą sie nei zgadzam, bo to jest zbyt daleko idące uogólnienie, ja mi8ąłm przyjemnosć na swej drodze spotykac księży z powołania :) Nie rozumiem natomiast negowania wiary w Boga (jakiekogolwiek).

Gość Jan Paweł Drógi
No ale co jest właściwie obrazą uczuć religijnych?

Fiku - są fanatycy religijni i są fanatycy udowadniania, że ci pierwsi nie mają racji. Będą sobie skakać do gardeł, a jedyne co cała reszta spokojnie żyjących sobie ludzi może zrobić to ich ignorować. Jak dobrze pójdzie sami się pozagryzają ;)

"dlaczego zakladasz ze moje szanowac, znaczy to samo co Twoje szanowac??" oooo, proszę. teraz będziemy się bawić w relatywizm pojęć :D zaraz się dowiem ze twoje prymitywne szyderstwa to nic innego jak objaw szacunku :D orwell nazwał to "nowomową", o ile oczywiście wiesz kto to był orwell.

Gość Popie Uszko
szanować dla jedno znaczy zachować pełną powagę - dla mnie to już cześć, a nie szacunek. Szanuję wielu swoich znajomych ale zdarza mi się z nich dla zabawy zażartować i oni się z tego też śmieją, bo wiedzą że żartuję.

spiesze Cie poinformowac iz homoseksualisci nie maja oficjalnej instytucji, w ktorej za pieniadze "wiernych" utrzymuja sie i sa chronieni (pzyzwolenie?) PEDOFILE! W dodatku pod otoczka czynienia dobra i przy wykorzystaniu naiwnosci ludzi! Nie mowiac juz, ze nie probuja byc autorytetem w dziedzinach gdzie najwyzej moga byc przykladem hipokryzji! Pedofil to pedofil, zawsze kawal sk* ale to ze sie ich chroni... to szyt skur** :

"Fiku - są fanatycy religijni i są fanatycy udowadniania, że ci pierwsi nie mają racji." o proszę, jaka panienka delikatna. no tak, mamy "fanatyków religijnych" i "fanatyków udowadniania" :D jednym słowem prymityw który zakłada te tematy poniżające katolików i pomniejszego płazu jego przydupasy udzielające się na nich to nic takiego. poniżanie katoliktów i obrażanie ich to tylko "udowadnianie ze nie mają racji". no proszę. a gdyby to samo napisać o żydach, pedziach czy murzynach to by przecież była co najmniej "mowa nienawiści".

Zajebisty ten twoj bog! Pozwala Ci nazywac drugiego czlowieka homusiem i pomiatac nim. Zal mi Cie, nie wiem co z Ciebie za czlowiek jesli jedynym wyznacznikiem w ocenie drugiego czlowieka jest dla Ciebie to z kim sypia! Do tego ogranicza sie dla ciebie i twojego boga CZLOWIECZENSTWO???????????? Po tym z tego tylko WAS tam rozliczja???? Tak???????? Tym bardziej dziekuje za tego boga i kosciol... pff

oczywiście offerma jak zawsze popisał się inteligencją i nie zrozumiał, ze udowadnianie "racji" odnosi się do podejścia tych ludzi, a nie tego, że ją faktycznie mają. Nie żebym była złośliwa, ale co jest z tobą nie tak, ze nawet czytać ze zrozumieniem nie umiesz? Poza tym uprawa się o kontynuację ignorowania moich postów, bo widać "kontekst zdania" jest ci pojęciem obcym.

kocoszanel - to nie go, bóg, a jego hipokryzja. Tylko, ze jemu trzeba okazać wręcz boskie miłosierdzie, bo gość ma problem.

Gość Popie Uszko
Żyd założył kościół. Pierwszy papież był obrzezany. Maryja była Żydówką. Chrześcijaństwo ma korzenie żydowskie. Czerpie garściami z pogaństwa.

"spiesze Cie poinformowac iz homoseksualisci nie maja oficjalnej instytucji, w ktorej za pieniadze "wiernych" utrzymuja sie i sa chronieni" najwidoczniej nie wiesz o czym mówisz. Gay and Lesbian Task Force, Human Rights Campaign Fund, Lambda International, Dignity to jak najbardziej "oficjalne" organizacje.

Gość Popie Uszko
offerma, czy te organizacje pedofili karzą przenosinami do innej parafii? Czy wydają dokumenty o wyciszaniu tych spraw? Masz ty godność i duszę człowieka? Mówisz jak rudy.

offermo chcesz szacunku????????? Naucz sie szanowac Zydow, homusiow i czarnych! Tyle... nie mamy o czym wiecej rozmawiac. Wiara to poglad - wybor, moge sobie jechac do woli, ale Ty nie masz prawa obrazac czlowieka z to, na co nie ma wplywu, co nie bylo jego wyborem - jak kolor skory czy nacja! Jestes prostakiem i ignorantem! I godnie reprezentujesz swojego Boga - dzieciobojca, mizogin, homofob... zreszta, o tym ze Starego Testamentu mozna w nieskonczonosc :D

"najwidoczniej nie wiesz o czym mówisz. Gay and Lesbian Task Force, Human Rights Campaign Fund, Lambda International, Dignity to jak najbardziej "oficjalne" organizacje." Wlasnie :) ORGANIZACJE, nie SEKTY :D zerujace na ludzkich "demonach", strachu przed smiercia, miloscia do blizkich, i tym wszystkim na czym zeruje kosciol :D

Gość poco ty zaczynasz od takich
o jej i znowu prowokacja w której beda sie żreć

te organizacje mają taki wpływ że poseł węgrzyn za żart o lesbijkach został wyrzucony z PO. mają taki wpływ że pani minister radziszewska o mało co nie została wyrzucona jedynie za zacytowanie przepisów ustawy nie dość "gey friendly". oczywiście że mają wpływ taki że chronią swoich członków przed wymiarem sprawiedliwości.

bliskich *:P ech odkad nie dzialami ten cholerny alt na nic juz nie patrze i pisze w caly swiat bez ladu i skaldu :P a do tego zdenerwowal mnie ten rasista