Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszorajszymdzniemjest

okres a seks= ciaza?

Polecane posty

teoretycznie w czasie okresu mozna zajsc w ciaze ale czy tak jest naprawde? Mam problem a moze nie, otoz kochalam sie rano z mezem ''do konca'' i kurcze z 1 godz pozniej dostalam okres (2 dni wczesniej) . Czy mozliwa jest ciaza? albo jakie prawdopodobienstwo?

Kobieto poczytaj trochę o cyklu płodności. nie można tak zajść w ciążę.

Żadne. Miesiączka (menstruacja, okres ) to kilkudniowe comiesięczne krwawienie z dróg rodnych spowodowane złuszczaniem się i wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe. Takie pytanie u dorosłej kobiety :o

Gość rumianek dzbanek
A co wy się dziwicie pytaniu, jak "połowa" kafeterii uparcie twierdzi, że można miec okres w ciąży! Albo że można zajść w ciążę przy seksie analnym.

wszystkie artykuly mowia ze mozna dlatego pytam jak jest w praktyce, moze ktoras z was wlasnie tak zaszla. Poza tym moj wiek nie ma nic do rzeczy..

rumianek dzbanek, dorzućmy do tego jeszcze te, które pytają, czy lepiej test ciążowy robić w trakcie miesiączki czy po... oraz te, które mają objawy ciążowe 2 dni po stosunku :>

proszę pokaż jakiś naukowy artykuł o tym ,że w trakcie menstruacji lub tuż przed można zajść w ciążę

Gość rumianek dzbanek
:D no tego z testem to nie znam

wejdz w jakikolwiek artykul o zaplodnieniu w czasie ciazy jak masz ochote Ja nie bede szukac i udowadniac ci ze tak jest bo nie po to zalozylam temat.

rumianek dzbanek, łoo to ja widziałam już kilka takich agentek :P Ale i tak najlepszym był dla mnie temat faceta, który pytał, czy jego dziewczyna może być w ciąży, bo on zwalił sobie konia, potem nie umył rąk, parę godzin później zrobił dziewczynie palcówkę, a następnego dnia ona wymiotowała :P Przepraszam za wulgarny opis ale to cytat :P Do autorki: sądzę, że można to rozwiązać bez zastanawiania się, czy to możliwe czy niemożliwe. Sperma, moim zdaniem, tak czy siak została wydalona z krwią menstruacyjną. Ja się nie znam :P Ale tak na chłopski rozum: do zapłodnienia dochodzi w jajowodzie, skąd komórka do 48h podróżuje do ściany macicy, żeby się zagnieździć. Plemniki ruszają, jednakże nastał moment, że niezagnieżdżona, niezapłodniona komórka zostaje wydalona w trakcie tzw. okresu. Plemniki na swojej drodze nie mają więc kogo spotkać, żeby "zaskoczyć" :)

Gość cole__
Droga autorko. Proponuję ci zacząć obserwować swoje ciało. Kup sobie np mikroskop owulacyjny - będzie Ci łatwiej zacząć. Będziesz wtedy wiedziała kiedy masz dni płodne a kiedy nie.

He, he - rumianek dzbanek - to prawie jak w tym dowcipie, co przychodzi dziewczyna do sklepu, widzi kolejkę i pcha się do lady mówiąc, że ma pierszeństwo, bo jest w ciąży. A z kolejki jakiś facet na to "W ciaży? A nie widać" A ona:" A Pan to by chciał, żeby po 2 godzinach już było widać?"