Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyna relaksacyjna

Byłam dziś u dentysty, po powrocie załamałam się.

Polecane posty

Gość szyna relaksacyjna

Miałam małą dziurę - plomba ze znieczuleniem - 170 zł Powinnam mieć usunięty kamień - 200 zł Zalecana jest też szyna relaksacyjna, bo na skutek zgrzytania zębami w nocy mam coraz mniejsze zęby. Koszt - 500zł. Załamałam się:(

Gość leczenie kanałowe
240 plus plomba 100 albo 150 , 20 prześwietlenie i stoma mówi że moge nie uratować żeba ,,,, na razie włóżłąm 120 i 20 , i co teraz ? wywalić 370 czy wyrwać ?

Gość rr23423r23
jesteś w Warszawy? Bo jak nie, to dziure masz w głowie ze się dałaś tak wydymac. Dentyście zdzierają, nie wiem kto ma kase na to. Ja za plombę w Poznaniu płace 80 zł, znieczulenie gratis. i to u świetnego dentysty

Gość pustka próżnia czarna dziura
kamien 200zl? kuwa gdzie to w emiratach arabskich?

Gość kamien mozna raz
do roku usunac na NFZ. Za plombę (na Śląsku) płacę 100 zł, a jak jest bardzo mała, to 70.

Gość szyna relaksacyjna
Warszawa:O

Gość kamien kamien
nalezy sie za darmo raz w roku

Gość kamien mozna raz
A co do leczenia kanałowego to mysle ze zawsze warto ratować ząb, chyba że to np. 7 czy 8 - to bym wolala wyrwac niz sie meczyc.

Gość leczenie kanałowe
ale napisałam , no ratuje ale boli po czyszczeniu kanałow, a kamień raz w roku masz w usługach nfz za darmo, chociaż wiadomo zdzierają kasę jak mogą.

Gość szyna relaksacyjna
Chyba poszukam zdejmowania kamienia na NFZ. Prawie cała moja pójdzie na dentystę....:(

Gość no ja się zapuściłam
i jak poszłam do dentysty: 5 plomb różnej wielkości -800 zł, następnym razem wyrwanie 2 resztek korzeni 200 zł, 2 wizyty i 1tys poszeeedł się... chociaż kamień mi zdjęła w gratisie

Gość mylitllepony^^
czyszczenie kamienia raz do roku przysluguje na nfz

ej ale naprawde raz w roku za darmo? co trzeba zrobic poprostu isc i p[owiedziec ze chce sie usunac kamien na nfz nigdy nie usuwalem kamienia

Gość szyna relaksacyjna
Właśnie szukam na stronie nfz, ciekawe jakie mają terminy. Chociaż 200 zł zaoszczędzę... Ps: dzięki za info, nie wiedziałam o tym.

Gość leczenie kanałowe
nie wiem czy to dobry pomysł , ale zgrzytanie zębami o ile masz wykluczone pasożyty( zbadaj kał) jest na tle nerwowym.Cały pic polega na wykształceniu nawyku nie zgrzytania w nocy( to odruch), , są takie szyny dla tych co trenują boks, silikonowe koszt 30 zł, wkładasz to do wody gorącej , później do buzi, ona ci się kształtuje na szczęce, spróbuj to, może wystarczy.Zakładaj na noc , może się oduczysz.

Gość leczenie kanałowe
serio jest kamień , i leczenie do trójek, chociaż ja leczę na nfz i plomba światłutwardzalna do 3 ( wiadomo przód) to już 80 zł kosztowała.Pod koniec roku jak nie mieli punktów za kamień wołali 100 zł u mnie, ale takto macie za darmo.

Gość pustka próżnia czarna dziura
jak chcesz zdjąć kamień na NFZ to szukaj gabinetow które mają podpisane kontrakty z NFZ albo idź do kliniki gdzie studenci praktykują to ci zdejma za darmo :)

Gość szyna relaksacyjna
Tak, to wynik nerwów. Ma stany depresyjne i lękowe, nieświadomie zęby zaciskam nie tylko w nocy, ale też w dzień. Od tego mam migreny, bolą mnie zęby, chociaż mam wyleczone, boli mnie też szczęka. Wszystko to jest wynikiem zgrzytania, a raczej zgrzytanie jest wynikiem depresji...eh zaplątane to.

Gość kierowca tira
arkadiusz: twierdzac ze to kolejna agresja ze strony USA i swiat nie moze czuc sie bezpieczny, po stronie USA, staja kraje NATO. 11 kwietnia do konfiktu wlacza sie IZRAEL oraz kraje Nato min. WIELKA BRYTANIA, FRANCJA oraz NIEMCY oraz inne kraje czlonkowskie w tym POLSKA, WŁOCHY, HISZPANIA, RUMUNIA, BUŁGARIA, NORWEGIA, 12 kwietnia 2012 roku to konfiktu przylaczaja sie wojska piechoty morskiej ROSJI oraz CHIN zwarte oddzialy wydaja ostrzezenie USA I NATO ze maja zaprzestac atakow na IRAN, jednak USA twierdzi ze CHINY i ROSJA powinny sie wycofac, dochodzi do incydentow oraz ostrzalow jednostek amerykanskich oraz zostaje zatopiony Amerykanski lotniskowiec, po nerowym 12 kwietnia, dochodzi do rozmow pomiedzy USA, NATO, CHINAMI I ROSJA, Wladimir Putin i Przywodca Republiki Ludowej daja ultimatum Stana Zjednoczonym ze maja sie wycofac w ciagu tygodnia w przeciwnym razie grozi 3 Wojna Swiatowa, USA po tygodniu odrzuca propozycje i dalej bombarduje wraz z koalicjantami IRAN. 22 Kwietnia CHINY I ROSJA wypowiadaja wojne USA oraz kraja Nato, 23 kwietnia, nad Polskim niebem przelatuja 100 Rosyjskich oraz Bialoruskich mysliwcow bombardujac miedzy innymi Bialystok,Warszawe,Łodz oraz Lublin, 23 kwietnia, BIALORUS i jej wojska ladowe,bez wypowiedzenia wojny ostrzeliwuja polskie miasta(POLSKA jest zupelnie zaskoczona i nieprzygotowana, w kraju wybucha panika) LITWA, ŁOTWA, ESTONIA, nie pomagaja Polsce pozostaja neutralni.... ciag dalszy nastapi..

Gość Armataaaaa
a moze spróbuj isc na nfz? wiem ze o dentystach na narodowy fundusz krazy wiele zlowieszczych plotek ale nie mozna wrzucac wszystkich do jednego wora... owszem, kiedys chodzilam na nfz do "rzezniczek", psychopatek, sadystek... zrezygnowalam i poszlam prywatnie..doili ile sie dalo z kasy.. ostatnim razem jak bylam prywatnie stary babiszon wydoil ponad 150zl za kamien i kontrol ktora zle przeprowadzil bo nie zaowazyl ze z jednego zeba wypadla mi plomba... miesiac pozniej postanowilam zaryzykowac i poszlam do zupelnie nieznanej mi przychodni do ktorej sie świeżo zapisalam i napotkalam tam idealna dentystke- :D nie dosc ze tania jak barszcz(na nfz kamien mam za darmo, plomby tez a place jedynie 20zl za zastrzyk znieczulajacy) to jeszcze swietna- kazde zaczerwienienie, niepokojace zmiany, malutka dziurke wyhaczy i usunie. Wlasnie ta na nfz wypatrzyla ten brak plomby a prywatna raszpla za gruba forse nie byla w stanie i gdybym nie udala sie po miesiacu do tamtej na nfz to mialabym kanalowke... owszem sa wariatki i konowalki na nfz ale sa tez diamenty ktore ciezko jest odnalezc ale warto szukac bo mozna miec swietna dentystke co wyleczy kazdy kiel niemal ze za darmo :)

Gość leczenie kanałowe
a i jeszcze , "gorsze " znieczulenie tez jest na nfz za darmo , chociaż też wołają około 10, 15 zl cwaniacy, to lepsze znieczulenie ( nie wiem czym się różńią) to około 25 zł

Gość szyna relaksacyjna
Ludzie, dzięki za wsparcie i wypowiedzi. Żałuję, że dziś dałam się jej tak ograbić na te 170 zł za małą dziurkę - zajęło jej to około 15 minut!!! Myślę, że na usuwanie kamienia pójdę na NFZ, a tą szynę chyba zrobię u kogoś innego...nie stać mnie po prostu na takie wydatki.

Gość herzarzt ist tool
ja tez teraz jestem w trakcie leczenia i wydałam juz od hoooja na to mój dentyst bierze 120 zł za leczenie bez znieczulenia i to 120 zl za jedną dziurke np ząb ma dwie dziurki to 120 razy dwa liczy zrobiłam narazie 4 zęby i 4 wstawiłam został jeszcze 1 ząb dolna siódemka ale ma 3 małe bruzdy i policzył mi 360 zł za to ! bez znieczulenia pojdę gdzies indziej moze taniej znajde

Gość jestem stomatologiem i powiem
powiem wam że ceny sa wspolmierne do wysiłku włożonego na studiach!!!!!!!!!!!! sie chcialoby zarabiac, trzebabylo ryć 5 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i tak to mam 50tys miesiecznie :)

ile zaplace na nfz mam wysuniete gorne jedynki do przodu a dwojki zachdza za nie do tylu i tam wlasnie na stylu jedynek i dwojek mam prochnice powiedzcie czy gorne jedynki i dwojki sa refundowane? bo jak cos to przeciez nie zaloze tutaj czarnej plomby i za 4 zeby sporo zaplace a to male dziurki

Gość herzarzt ist tool
zęby od jedynek do trójek sa refundowane , dalej juz nie tak słyszałam nie wiem bo ja nie mam nfz mam inna kase chorych a zęby tylko prywatnie robie

pewnie dlatego mi nie chciala robic "Usunięcie złogów nazębnych za każdą 1/2 łuku zębowego 1 raz w okresie 12 miesięcy w obrębie całego uzębienia" co to znaczy 1/2 luku ze refundowana jest tylko usuwanie kamienia na 1/4 zebow

Gość herzarzt ist tool
chyba tylko 1 łuk zębowy tz dół albo góra :(