Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyna relaksacyjna

Byłam dziś u dentysty, po powrocie załamałam się.

Polecane posty

Gość leczenie kanałowe
teoretycznie próchnica powierzchniowa na nfz jest leczona za darmo, ale jak będę robić to u mnie 80 zł za swiatłoutwardzalną biorą albo 100 , weżmiesz zwykłą plombe na nfz, za 2 tygodnie albo miesiące sama ci wypadnie , takie gówno kładą.W 1 mam światłoutwardzalna juz 6 lat.

Gość do stomatoloszka z powołania
każdy gabinety inne ma ceny

Gość leczenie kanałowe
nie będziesz musiał ale dostaniesz kiepską plombę,,, coś za coś

u mnie w domu jak bym myl zeby zodziennie rano to by mnie rodzice uwarzali za jakiegos lalusia albo dziwaka wiec nie mylem oni zreszta tez oni ida do dentysty tylko jak ich tak zab boli i tak jest zepsuty ze mozna go tylko wyrwac nie rozumieja tego ze to sie przeklada na caly organizm np na serce i nie mylem zebow bo to moi rodzice i bylo dla mnie wazne co o mnie mysla wogole nigdy nie dbalem o wyglad bo nie chcialem zeby pomysleli ze jestem jakis lalus udawalem cale zycie

Gość leczenie kanałowe
genetyka też niestety ma znaczenia , ja myłam maniacko po każdym posiłu , rano i wieczór i co,,, a znam kolesia co jak umyje raz dziennie ma 1 plombę :(

Ja na poczatku stycznia usuwałam kamień na NFZ :) Musisz poszukać dentysty, który ma umowe z nfz, kamień to nie plomba także się nie bój ;) Moja dentystka do której chodze prywatnie zdarła ze mnie ostatnio 180zł za jednego zęba bo jak twierdziła musiała z dwóch stron kłaść plombe, za kamień chciała 50 zł za każdą szczeke czyli w sumie 100 zl. Podziękowałam i poszlam na NFZ :) Na NFZ byla fajna młoda dentystka, kamien zdejmowala mi bardzo dokladnie, godzine. Zrobila tez przegląd i powiedziala, ze nie bardzo jej sie posoba plomba (robiona prywatnie za kupe kasy) i ze juz cos tam sie zbiera. Zapytalam ją wprost czy to znaczy, że została mi zle zrobiona. Powiedziala, ze nic takiego nie mówi ale usmiechnela się lekko i juz wiedzialam ze mam spartolonego zęba ehhhh :o

A, jeszcze coś. Nie pamietam czy pisalas z jakiego miasta jestes ale jesli masz uczelnie medyczną to mozesz pojsc do syudentów stomatologii :) Służysz im niejako jako obiekt cwiczen ale za to placisz grosze a oni się starają i robią wszystko pod okiem profesorów :)

Gość oszczednaaa
dentystka nie chciała mi usunąć kamienia na nfz 11:51 oszczednaaa Weszłam do gabinetu, mówię , że chce usunąć kamień, a ona popatrzyła w moje zęby i powiedziała że kosztuje to 100 zł, gdy ja powiedziałam że chce na NFZ to nagle stwierdziła że niby nie mam żadnego kamienia na zębach ! Skandal!!!!!!!!!

Gość oszczednaaa
A jeśli ktoś nie ma kasy na stomatologa to polecam grupon , tylko wczesniej sprawdźcie opinie o danym gabinecie:)

Gość rozumiem, ale
O, dentysci zdzierają jak mogą, nie waro się godzić chyba ze masz duzo pieniedzy :) Dla mnie 100 zł za białą plombę to bardzo duzo, wiec wsadzam tam zwykłe plomby, a na przod i tak przysługują białe. Ja chodzę do przychodni wojedodzkiej w moim miescie i jest swietnie. Kamien miałam tez tam usuniety na nfz. Czasami przyjmuja tez studenci stomatologii gdzies na swoich uczelniach, wiec np. kamien moga usunąc zupełnie za darmo.

Gość uwazajcie na oszustow!
uwazajcie na oszustów! ja się raz nadziałam na prywatny gabinet, elegancki, dentysta niby profesjinalny itp. A on mi zdrowego zęba zaplombował. W dodatku mam teraz z nim problem, bo coś nie tak jest z nerwami i ciągle mnie boli. Leczyłam tego zęba u dwóch różnych dentystów ale żaden nie może tego naprawić. Ten lekarz oszust na pierwszej wizycie powiedział, że moje czarne plomby zostawiamy- mam 4, bo dopóki nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby ich ruszać. A na kolejnej wizycie mi powiedział, że trzeba je wszystkie wymienić. Czyli 400 zł . Od razu poszłam gdzie indziej- do dwóch różnych, na państwowy i prywatny. Okazało się, że te zęby są zdrowe(miałam prześwietlenie). Moja koleżanka miała to samo, 4 zęby zdrowe jeden z dentystów jej wyleczył. Ja na szczęście natrafiłam teraz na zaufanego dentystę, choć jeśli coś mnie zaniepokoi pójdę sprawdzić gdzie indziej. Nie dam sobie zdrowych zębów leczyć i cierpieć...

Gość masiklaa
ale do dentysty w przychodni- i ortodonty tez - za friko-to sa kolejki na miesiace czekania-jak ktos ma czekac z wizyta 3 miesiace lub wiecej a zab mu napierdala to pojdzie prywatnie chyba z e naprawde nie ma a kasy -to wspolczuc bo sytuacja jest tragiczna z zebami nie ma zartów

Gość Kepilar
Wszystko zależy od dentysty, my całą rodziną leczymy się w Omnidencie we Wrocławiu i wychodzi i tanio i fajnie. Naprawdę polecam, nie pamiętam strony www ale leczymy się u dr. Szczombrowskiej.

Gość mar1988
Też nie mogłem znaleźć swojego dentysty, aż w końcu trafiłem na Omnident na Powstańców. Wszystkie żeby, z którymi inni mieli problemy już mam wyleczone. Słyszałem, że przyjmują też na Ślężnej