Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia199999999

niechcę ciązy

Polecane posty

Gość fhnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
a jak twoi rodzice jacy sa

Jeszcze tydzień temu byłam za aborcją oburzona ,że muszę po internecie tabletek szukać.A teraz czekam na wyniki DNA mojego dziecka,żeby móc je chociaż godnie pochować i ustalić płeć.To jest masakra.Porozmawiaj z rodzicami,idź do psychologa,ale nie podejmuj pochopnych decyzji bo one zaważą na całym twoim życiu.Mówi ci to kochająca matka,która usunęła swoje 3 dziecko :( I kocham je teraz całym sercem,ale jest już za późno.

Gość parafianka_69
słuchaj nic już nie okaże się złym snem i nie minie. musisz wziąć się w garść. pamiętaj,że nie jedna kobieta przechodziła taką sytuację i zawsze są jakieś wyjścia. powiedziałaś już rodzinie? nie płacz, może to banalne , ale to już nic nie zmieni. trzeba iść do przodu. czasem trzeba ponieść konsekwencje, ale wierzę,że dasz sobie rade. psychicznie też. postaraj się tez u siebie w mieście bądź w jakimś najbliższym większym mieście zgłosić do centrum interwencji kryzysowej. tam udaj się do psychologa. to tez pomoże.

w jaki sposob usunelas

Gość asia199999999
oni mnie kochaja, powiedziałam dziś im to tao podziękował że sie postaralam ze tak szybko bedzie dziadkiem. ale jak sie rozplakalam to zaczal zartwoac i wogle. ale to nie o rodzicow chodzi ja poprostu nie chce tej ciązy.. najlepszym rozwiązaniem by było jakbym sobie cos zrobila..to by problem rozwiazalo

Gość Mała_mimi
Głupia jestes! Trzeba było myslec o gumie, a nie teraz -chce, nie chce! Teraz juz czasu nie cofniesz! bedziesz miała dziecko-skoro go nie chce-oddaj do adopcji-aczkolwiek jak juz zacznie kopac, wezmiesz pierwszy raz na rece..wszystko sie zmieni :)

nawet tak nie mysl jezeli masz oparcie w rodzicach to naprawde jestes szczesciara mozesz isc do psychologa nikt nie musi o tym wiedziec

masz prawo byc zalamana daj sobie troszke czasu

Gość Mała_mimi
nie chcesz ciazy?-zostaw dziecko po porodzie w szpitalu..masz po problemie. Nie pisz bzdur, ze se cos zrobisz-poprostu dziewczyno rusz ta pusta głowa-zaczelas wspolzyc? trzeba bylo myslec o konsekwencjach!

Gość asia199999999
:(( najgorszy jest ten ojciec dziecka, nie odbiera nie pisze nic. zero kontaktu..

tabletki,ale nie chce podawać nazwy bo nie chce żeby ktoś tak cierpiał jak ja.Dla mnie teraz najważniejsze jest by móc uświadomić kobiety jaki to ból i jaka zła decyzja.Może ktoś czytając moje posty odstąpi od takiej decyzji a to będzie oznaczać ,że przyjdzie na świat niewinne dzieciątko.

Gość Mała_mimi
Gdy zaszłam w ciaze myslalam tak jak ty-boze, to nie moze byc prawda...nie chciałam tego dziecka az do chwili, kiedy okazało sie, ze moge je stracic..to był 4 miesiac gdy dzidzius umarł :( obwiniałam sie, ze to moja wina bo go nie chciala, a jak juz sie przyzwyczaiłam do mysli, ze zostane mama-stracilam go. Po 2 latach prob! wkoncu zaszlam ponownie w ciaze, dzis jestem mama cudownej córeczki :) Nie zapomne jej pierwszego usmiechu, katarku, zabka :) Na sama mysl ze mogłabym ja stracic zapiera mi dech w piersiach..zobaczysz-wszystko sie jakos ulozy :) Po co sie przejmowac rzeczami na ktore nie mamy wplywu?

Gość parafianka_69
a pie*dol tego ojca. nie był wart tego i tyle. nie rób nic sobie. dziecko to nie jest koniec świata. skoro bliscy Ci pomogą to na pewno dasz sobie radę. uszy do góry. jeszcze będziesz dumnie śmigać z wózeczkiem.

on pewnie też jest w szoku to facet to normalne.Może się okazać,że powie w końcu rodzicom i sam weźmie odpowiedzialność za siebie ciebie i dziecko.Na to trzeba czasu.Nie naciskaj go nie dzwoń.Napisz mu po prostu urodzę.Daj mu ochłonąć.Długo się spotykaliście?

Gość Mała_mimi
Moj jak sie dowiedzial za pierwszym razem ze bedzie tata polozyl telefon, i nie oddzywał sie tydzien :) Pozniej podczas rozmowy powiedzial mi, ze poprostu musial ochlonac-znalismy sie wtedy 3 miesiace :D Dzis wychowujemy razem nasza pieszczoszke. On nie widzi poza nia swiata. Jak sie dupek nie odezwie pozwiesz go o alimenty-laski nie robi. Glowa do gory. Ja sadze, ze ochlonie i sie odezwie :)

Gość asia199999999
teraz krotko ale juz bylismy wczesniej ze soba rok temu. tak mi sie wydaje ze on ma juz jedno dziecko.. powiedziala mi kolezanka , że podobno tak jest:( czuje sieteraz jak dzwk ai to wyorzystane i na dodatek zawiodlam rodzicow

tylko dlaczego to wszystko spada na kobiety facet moze zdecydowac jest lub nie a kobieta musi to nie fer znam kobiete 36 lat zdecydowali sie na dziecko tylko ze wzgledu na wiek ze potem bedzie chciala i bedzie za puzno dodam ze jest szczesliwa mezatka urodzila i nie potrafi kochac tego dziecka nie wszystkie kobiety powinny miec dzieci ja naprzyklad nie powinnam mam 28 lat i nie miala bym skrupulow bo wiem ze nie potrafilabym pokochac tego dziecka takie jak ja nigdy nie powinny miec dzieci

Gość Mała_mimi
Dziewczyno-nie zalamuj sie. Jak ma jedno to bedzie miał drugie..swoja droga zaradny chlopak, ze w tak mlodym wieku ma juz 2 :P Co to bedzie kolo 30 :D Rodzice ci pomoga, pewnie sie nawet w duchu ciesza..moja mam szalała z radosci, ja z rozpaczy :( Bedzie dobrze-tez przez to przechodzilam :)

Gość parafianka_69
ja jak zaszłam w ciąże dużo starsza od Ciebie nie byłam. miałam 20 lat. i też to był jednorazowy wyskok ,podczas okresu. tez miałam pretensje do siebie. kobiety starają się po 4 lata a ja za jednym zamachem. od początku wiedziałam ,że coś będzie. i chyba wykrakałam. facet też na początku nie miał tęgiej miny. ale dziś jest moim mężem. ; )

Gość Mała_mimi
Do Fhnnnnnnnnnnn Ja tez tak myslałam-mam 28 lat-wszystko sie zmienia w psychice w 4-5 miesiacu ciazy. Ja byłam potworna egoistka. Martwilam sie figura, tym ze bede musiala ciagle nianczyc, itd...mowie wam-wszystko sie zmienia :)

akurat rodzice zakochaja sie w bablu bez pamieci o to sie nie martw

Być może popełniłaś błąd.Ważne teraz żebyś nie popełniła kolejnych.Co do dziecka tego chłopaka to jeszcze nic pewnego.Jęśli ma już dziecko to trudno,ale najwyraźniej nie jest z tamta dziewczyną.Więc może wam się uda.Niczego nie przesądzaj.Jeśli masz kochająca rodzinę to masz wszystko czego potrzebujesz by osiągnąć sukces i satysfakcję z życia.Kiedyś będziesz z siebie dumna zobaczysz :)

Gość Mała_mimi
Powiedzmy sobie szczeze-faceci nie mysla..a jak juz mysla to penisem. Potem sa takie skutki-wiem to na swoim przykladzie :P Dziewczyno, bedzie dobrze. Nie mysl o tym tyle, bo popadniesz w jakas chorobe psychiczna...

Gość parafianka_69
do Mała_mimi: i przytyłaś dużo w tej ciąży? było się martwić? ja też miałam milion wizji przed oczami. cellulitis i rozstępy. a najbardziej przerażał mnie brak kasy, ale daliśmy rade.

Gość asia199999999
ja nawet dzici nielubie:( przecież ja zawsze będę sama bo jakpś nie wiem i nie wyobrażam sobie faceta w dzisiejszych czasach który byłby tak wielkoduszny i zaopiekował się czyimś dzieckiem

uwierzcie mi dziewczyny nie u wszystkich ale mysle ze przyszla mama to poczuje

mozesz isc do psychologa?????

Gość Mała_mimi
Do parafinka Przytyłam 20kg, ale mała miala kolki i w ciagu 3 miesiecy schudłam 25 :D takze wyszlo mi to na dobre, aczkolwiek celulit na dupie został :( U nas tez z kasa nie bylo ciekawie, ale moja mama zawsze mi mowila-jest dziecko-bedzie i kasa na dziecko :D

Gość parafianka_69
słuchaj nie od razu znajdziesz faceta. ale na wszystko przyjdzie czas. na dziecko widocznie już przyszedł. nie lubisz dzieci, co nie znaczy,że swoich nie pokochasz całym sercem.

fhnnnnnnnnn Też mam takie koleżanki jak ty.One wręcz nie rozumieją co mnie cieszy w posiadaniu dzieci.Próbuję im to tłumaczyć opowiadam,ale one nic nie czują .Skoro nie potrzebują to przecież nikt nie cierpi.Gorzej jak facet chce a kobieta nie.Wtedy to już problem