Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rentejewska

dziewczyny, pomocy!

Polecane posty

Gość rentejewska

jak radzicie sobie z podrażnieniami po goleniu nóg? gole maszynką i zawsze muszą wyskoczyć mi te krosty :o dlaczego niektóre nie mają tego świństwa na nogach... mam dosyć pomóżcie :(

Gość natalia;;;;;;;;;
a czym golisz?stosujesz krem do golenia????ja zamiast kremu do depilacji stosuje balsam i nie mam zadnych podraznien

tez bym chciala wiedziec bo ostatnio kupilam nowa maszynkę ogolilam nogi i pachy i tak mam podraznione ze szok!!

Gość natalia;;;;;;;;;
ale co stosujecie dziewczyny?ja uzywam balsamu i po problemie, nie mam zadnych podraznien na nogach ani pod pachami, moim problemem jest natomiast trądzik - to jest dopiero problem

Gość natalia;;;;;;;;;
hahaha dla mnie facet ktory goli jaja nie jest męski ha

Gość natalia;;;;;;;;;
dla mnie to i tak niemęskie, facet ma byc owłosiony taka jego natura...i już, no cóż w tym względzie mam swoje fanaberie...

Gość natalia;;;;;;;;;
zaraz cos tam->powiem ci tak obecnie jestem singielką,ale nie wyobrazam sobie robienia dobrze facetowi językiem i ustami, ale nie mam nic przeciw zeby on to robił bo ponoc to przyjemne jest...

Gość natalia;;;;;;;;;
zaraz cos tam->nie uwazam ze to samolubne, ponieważ faceci ponoc uwielbiaja piesczoty i inne tego typu sprawy wiec facet gdyby mnie w ten sposob zaspokajal to siebie również wiec czegóż chciec więcej, mam 25 lat i wciąż jestem w stanie "nienaruszonym"

Gość natalia;;;;;;;;;
woj. małopolskie:-), wbrew pozorom dziewice jeszcze nie wygineły a ja wciaż czekam na tego jedynego...w swoim rodzaju , który wzbudzi we mnie ządzę

Może przed goleniem zastosuj na nogi cukrowy peeling do ciała garniera. Chociaż to dziwne. Krosty wyskakuja zazwyczaj jak sie nogi depiluje a później nakłada tłusty balsam. Przy codziennym goleniu raczej nie ma sie krost tylko strasznie ale to naprawde STRASZNIE podraznia sie skórę.

Jak goli się z włosem, a nie pod włos to podrażnienia są znacznie mniejsze, albo w ogóle ich nie ma. Najlepiej też zaraz po ogoleniu nóg zmyć je bardzo zimną wodą u mnie pomogło do tego stopnia, że podrażnienia całkiem zniknęły. No i peeling też polecam :) A tak poza tym to robienie loda chłopakowi, który się nie ogolił jest obleśne!

Gość natalia;;;;;;;;;
dlatego najlepiej nie robic w ogóle lodów, bo to w ogole jest obrzydliwe czy z włoskami czy bez

Moim zdaniem ciekawość i tak zawsze zwycięży i prędzej czy później w związku dojdzie do tego :)

facet ma być ogoloby tam !! jeśli chodzi o podrazninia to ja myślę, ze to z 3 powodów, twardy włos, najlepiej golić się w wannie, wymoczyć kłaczki, jak pod prysznicem to namadlać non stop i na koniec golić, po 2 częstę golenie podrażnia, nawet jak przestrezgam 1 zasady, a po 3, to mi nawet kosmetyczka powiedziała, nei należy smarować skóry balsamem, na pewno nie od razu po goleniu, bo zatykasz ujście mieszka włosowego i powstaje zapalnie

Gość natalia;;;;;;;;;
no ja zawsze stosuje balsam i jeszcze nie miałam żadnego zapalenia;-) więc ta teza jest błędna;-), ale co kto woli rzecz gustu i samopoczucia

Gość może masz uczulenie
na kosmetyki z parfumem lub jeszcze coś innego? Zrób sobie badania u alergologa - testy kontaktowe. A maszynki używaj bez pasku z aloesem czy innymi takimi pierdołkami. Uzywaj maszynek bez niczego - same ostrza. Płyn - jakikolwiek bez parfumu - np. seria AA krem-tonik Help skóra atopowa - ok14zł - tam już nie ma co Cię podrażnić. Są też płyny do hiogieny intymnej AA i też powinny być dobre, ok. 11zł. To uczulenie na składnik paska z maszynki do golenia lub w ogóle na parfum i inne rzeczy. Zbadaj się, bo trujesz organizm, a o tym nawet nie wiesz.