Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

czy jest sens jechać za granice od razu po studiach i wracać po 3 latach

Polecane posty

co z tego że będę miała na mieszkanie,a le żadnego doświadczenia zawodowego:/ mój facet patrzy tak optymistycznie.... on pracuje cały czas, z resztą to facet to ma łatwiej, myślsicie, ze jest szansa jak bęe miała studia filologiczne i język podszkolony tym wyjazdem?

Gość nosem w kałuże
a jest sens w tym chorym kraju siedzieć na bezrobociu ?

ale chodzi o to , że my oboje marzymy o domu i chcemy to marzenie spełnić, wiemy , ze nie zostaniemy na stałe za granicą, ale czy jak wrócimy to będzie szansa na pracę, czy sę okaże , że jedyna praca to będzie zajmowanie ise domem

a za granica to doswiadczenia sie zdobywac nie da ??

Gość Przeciez za granicą bedziesz
tez pracowac. I w CV to pozniej wpiszesz. Ja jestem po studiach i pracuje w sklepie za grosze. Gdybym miala okazje nawet bym sie nie zastanawiala i jechała! Ale sama w ciemno się boję. Zresztą na start za granicą tez trzeba miec troche kasy...

Gość mariner
ja regularnie pracuje za granica na kontarktach i poradze ci nie wahaj sie! jesli oboje razem macie szanse wyjechac to wio! Jest wielu |Polakow zyjacych z rodzinami za granicami i dobrze im sie wiedzie o niebo lepiej niz by mieli w POlszy:) Mzoze tam uda sie wam stworzyc rodzine a podejrzewam ze jak chce sie pracowac to prace zawsze sie znajdzie w przeciwuenstwie do tego lapowkarskiego kraiky privislanskiego :) gdzie co trzeci ma mentalnosc Kaczynskiego o szans dla mlodych nie ma!

Gość mariner
POLAKOW CENIA ZA GRANICA bo potrafimy byc lojalni i pracowici .JESZCZE SIE NAM W GLOWACH NIE POPRZEWRACALO OD DOBROBYTU A I BRAKU AMBICJI.

Gość mariner
Niedawno spotkalem jednego faceta ktory zyje w Hiszpanii a na urlop przyjezdza do Polski :) CO PRAWDA JEGO SYNOWIE JUZ TU NIE WROCA ,ale on z pewnoscia ale jak sam zaznaczyl na emeryture ! MOIM ZDANIEM NIE ZASTANAWIAJ SIE TYLKO JEDZCIE ZA GRANICE.tO DOBRA SZKOLA SAMODZIELNOSCI I BARDZO WAS TO ZINTEGRUJE ZE SOBA.

czesc krolewno! ;) widze ze wlaczylo ci sie "rodzinne planowanie" ;) generelnie moje gratulacje.. ;) gdzie konkretnie sie wybieracie?

no tak, ale my nie jedziemy tam na stałe tylko zarobić,... więc to racvzej zmienia punkt widzenia... chodzi o to , ze ja mam zawód nauczycielski niemieckiego, tam raczej nie będe pracować w zawodzie, a co to za doświdzcenie w opiece nad strszymi osobami albo jako kelnerka, jak wrócę do polski to mi się nie przyda... z piszecie, że nas to zblizy, pewnie tak, znamy się baaardzo długo, ale tak na parwdę nie wiemy czy z tego coś będzie, roziwja się to powoli, trochę mnie dziwią w takim razie jego plany, bo co jeśli zamieszkamy razem i po roku nie wyjdzie, bo wtedy wiadomo, ze się ludzie poznaja lepiej

no własnie mi nie berdzo, raczej jemu, a mi się to udziela.... hehe tym bardziej , ze ja zawsez marzyłam , zeby być na swoim przezd 30 a inaczej niż za granica na to nei zarobimy, więc zawsze myślałam ze wyjadę z facetem ... w sumie jego palny to tez moje, mnie to trochę przeraża, ze coś nie wyjdzie itp, ale on jest na parwdę pełen optymizmu a my zbreznik się znamy?

nie jestem pączusiem wariacie:p czaisz mój wybranek to też wodnik i tez jeździ motorem, właśnie jakiś kupił na dniach:D

dobrze ze nie blizniak... ;) haha... ;) musze leciec, ale zycze ci wszystkiego dobrego, choc wydaje mi sie ze powinnas zostac w kraju... moja siostra niedawno zalozyla firme, dostala dotacje i powodzi sie jej coraz lepiej. mysle ze mozesz sprobowac zrobic to samo..

tylko, ze mi się spieszy,a nie chcę kredytu na całe życie, firma to swoją drogą, jak juz doemk będzie stał

Gość jopkowa
nie macie slubu a chcecie dom kupowac? a potem sie i tak rozstaniecie i zostanie kredyt

na razie nie budujemy, byśmy zbierali oddzilnie, spokojnie z tym ślubem, wezmę ślub i będe kątem u rodziców mieszkać? nieee zanim zarobimy to trochę czasu minie, zobaczymy jak to się rozwinie