Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joya

Zawroty głowy

Polecane posty

Dzisiaj przez trzy godziny jechałam samochodem. Taka długa podróż. Gdy wysiadłam z samochodu zrobiło mi się słabo. Nie byłam głodna ani zmęczona. Czy to może być spowodowane wadą serca? Proszę o szybka odpowiedz...Ostatni raz tak miałam miesiąc temu.

Gość a miałas ostatnio...
...jakieś stresy? Ja takie zawroty i uczucie osłabienia mam przy nerwicy lękowej. Ale oczywiście lepiej skontaktować się z jakimś doktorkiem.

Raczej nie. Dzisiaj nic po drodze mnie nie zdenerwowało ani nie zestresowało. I po tym miałam wrażenie spadku ciśnienia ( od trzech ni mam takie odczucia) i ból głowy. A teraz dochodzi zmęczenie.

Gość a miałas ostatnio...
Nie pozostaje nic innego jak skonsultować to z jakimś lekarzem i zrobić badania...

czekam teraz na wizytę u kardiologa. Zapytam się go czy to może być od serca. Odnoszę wrażenie że leki które biorę nic mi nie pomagają a mój stan się pogarsza.

Gość ntrbtgrvsfrgthyu
może gwałtowny spadek cukru, może po prostu zwykły spadek ciśnienia zdarza się przy takiej pogodzie, może to od błędnika, tysiące przyczyn. Gdybym miała zwracać uwagę na to kiedy mi się słabo robi to bym nic innego nei robiła tylko po lekarzach chodziła. A ty zacznij od rodzinnego da ci skierowanie na podstawowe badania i może jak mocno poszukasz to jakaś przyczyna się znajdzie.

Gość ntrbtgrvsfrgthyu
a co ci jest z sercem ?

Gość różowa pomarańcza
różowa pomarańcza arkadiusz: twierdzac ze to kolejna agresja ze strony USA i swiat nie moze czuc sie bezpieczny, po stronie USA, staja kraje NATO. 11 kwietnia do konfiktu wlacza sie IZRAEL oraz kraje Nato min. WIELKA BRYTANIA, FRANCJA oraz NIEMCY oraz inne kraje czlonkowskie w tym POLSKA, WŁOCHY, HISZPANIA, RUMUNIA, BUŁGARIA, NORWEGIA, 12 kwietnia 2012 roku to konfiktu przylaczaja sie wojska piechoty morskiej ROSJI oraz CHIN zwarte oddzialy wydaja ostrzezenie USA I NATO ze maja zaprzestac atakow na IRAN, jednak USA twierdzi ze CHINY i ROSJA powinny sie wycofac, dochodzi do incydentow oraz ostrzalow jednostek amerykanskich oraz zostaje zatopiony Amerykanski lotniskowiec, po nerowym 12 kwietnia, dochodzi do rozmow pomiedzy USA, NATO, CHINAMI I ROSJA, Wladimir Putin i Przywodca Republiki Ludowej daja ultimatum Stana Zjednoczonym ze maja sie wycofac w ciagu tygodnia w przeciwnym razie grozi 3 Wojna Swiatowa, USA po tygodniu odrzuca propozycje i dalej bombarduje wraz z koalicjantami IRAN. 22 Kwietnia CHINY I ROSJA wypowiadaja wojne USA oraz kraja Nato, 23 kwietnia, nad Polskim niebem przelatuja 100 Rosyjskich oraz Bialoruskich mysliwcow bombardujac miedzy innymi Bialystok,Warszawe,Łodz oraz Lublin, 23 kwietnia, BIALORUS i jej wojska ladowe,bez wypowiedzenia wojny ostrzeliwuja polskie miasta(POLSKA jest zupelnie zaskoczona i nieprzygotowana, w kraju wybucha panika) LITWA, ŁOTWA, ESTONIA, nie pomagaja Polsce pozostaja neutralni.... ciag dalszy nastapi.

Cztery miesiące temu lekarz stwierdził że mam wrodzoną wadę serca. Mam 19 lat i o dziwo dowiedziałam się o tej wadzi tylko dlatego że zasłabłam. Wcześniej zdarzały mi się mroczki przed oczami i lekkie zachwiania równowagi. Minęło trochę czasu i: -Bóle serca -Męczenie się nawet przy wchodzenie na pierwsze piętro (mieszkam na trzecim). -Rzadkie ale nagłe osłabienia -Kołatanie serca

Gość szL.KK.L
a konkretnie jaka to wada ? I poprzez jakie badanie została stwierdzona ? EKG ?

Na ekg wyszło że mam arytmie i dostałam skierowanie do kardiologa. Zrobił mi Echo serca które stwierdziło kardiomiopatie przerostową ( która jest albo dziedziczona po rodzicach albo nie ma dokładnej przyczyny). U mnie wyszło że nie ma określonej przyczyny

Gość szL.KK.L
Jaki dostałaś leki ? I jak kierują Twoim leczeniem ?

Biorę Betaloc zok 25 mg (polówkę) , magnez b6 i mam skierowanie do kliniki kardiologicznej na luty

Gość szL.KK.L
nie zapominaj o magnezie, te zawroty głowy wydaje mi się że są bardziej z ciśnienia niż samego serca, polecam znaleźc odpowiedniego kardiologa i być pod jego kontrolą. Przynajmniej niech Cie prowadzi do czasu ustalenia leczenia i prowadzi przez dłuższy czas.

Mam dobrego lekarza ale powiedział że jak nie będzie potrzebne przesiadywanie w szpitalu to będę pod jego kontrolą ale na razie skierował mnie do szpitala na badania.

Gość ONA ODPOWIADA
Idź do szpitala i zrób badania.Jeżeli masz stwierdzoną wadę ,nie ma żartów.Nie szukaj odpowiedzi na forum bo zaraz znajdą Ci 100 innych chorób. Pozdrawiam

Gość mijklk
Test z komorki

Gość mijklk
Test z komorki

Mnie też często boli głowa. I jak np. leże i szybko wstanę to tak mi sie w głowie kołuje, że muszę usiąść,...;( Podejrzewam, że to od nerwów gdyż już wcześniej wykryli mi różne bóle na podłożu nerwowym np bóle serca...