Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co na to wskazuje

Dieta dukana kilka pytań mam

Polecane posty

Gość co na to wskazuje

Otóż wiem ze w tej diecie nie należy używać oliwy. Jednak nie jestem w stanie usmażyć placków bez posmarowania patelni oliwą. Czy taka ilość oliwy (posmarowanie patelni ręcznikiem papierowym namoczonym w oliwie) faktycznie wpłynie na efekty diety? Kolejna sprawa. W fazie pierwszej nie można używać warzyw, ale można używać korniszonów jako przyprawy. Czy zamiast korniszonów mogę użyć 3 pieczarek konserwowych albo jednej zwykłej? Czy tak na prawdę jeden, niewielki dodatek warzywny jak np 1/4 zielonego ogórka albo jedna pieczarka sprawią ze to nie będzie już dzień białkowy tylko dzień warzywny? Przecież cebula i czosnek też są warzywami a wolno ich używać.

Gość yrtrrururturure
to co napisalas to bez zadnych watpliwosci mozesz robic!!! i tylko bardziej na zdrowie ci to wyjdzie a waga i tak bedzie spadac tak samo,wiem z doswiadczenia!

Gość olcia_88
bez oliwy mozna smazyc nalesniki na mga rozgrzanej teflonowej patelni :) ja tak robie na codzien. a co do warzyw, jesli tesknisz za nimi, to ja na twoim miejscu zrobila bym pierwszą faze 3dniową a potem odrazu 2 faza i nie ma problemu z domyslami czy wolno czy nie wolno