Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxzmartwionaxxxxx

20 lat i reumatyzm? pomocy!

Polecane posty

Gość xxxxzmartwionaxxxxx

witam, juz na wstepie z gory prosze o powazne, a nie zartobliwe odpowiedzi. mam 20 lat, od jakiegos czasu okolo pol roku bola mnie kolana, a zaczelo sie to, gdy sie pewnego dnia schylilam, by cos podniesc. wtedy jakby mi cos przeskoczylo i bolaly przy kazdej probie schylenia sie, nastepnie bol ten minal, lecz do dzis zostalo mi to, ze kolana bola, gdy mam je za dlugo zgiete. w nocy spie tylko i wylacznie z wyprostowanymi nogami, bo gdy mam zgiete naprawde bola. siedziec ze zgietymi za dlugo tez nie moge. czesto mam takze tak, ze gdy dlugo stoje np w kolejce, czy autobusie, to bola mnie stopy (myslalam, ze moze od ciezaru ciala, ale bylby to paradoks, bo warze 38 kg przy wzroscie 150 cm). dodam, ze moja Mama choruje na reumatoidalne zaapalenie stawow, ale nie wiem, czy to ma jakies powiazanie z moimi bolami kolan i stop. Prosze o odpis, oraz pozdrawiam!

Nogi łatwo cierpną, gdy są zgięte przez dłuższy czas w jednej pozycji. 20 lat to trochę za wcześnie na reumatyzm. Aby rozwiać wszelkie wątpliwości(jak mawiała moja Kochana Matematyczka), należy zasięgnąc rady fachowca(czytaj: lekarza). Pozdrawiam, i życzę zdrowych stawów.

Gość eeeeeeee????????
38 kg? Ja bym obstawiała raczej jakieś niedożywienie albo co...

Gość xxxxzmartwionaxxxxx
ale temat nie rozchodzi sie o moje rzekome niedozywienie, tylko o stawy. nie, nie jestem niedozywiona. wygladam normalnie.

Gość eeeeeeee????????
normalna waga dla ciebie to minimum 45 kg A niedożywienie to nie tylko waga, może też byc "jakościowe" (niedobór w diecie białka, witamin, składników mineralnych), a to mocno wpływa na różne funkcje organizmu

Gość idz do lekarza rodzinnego
zrob podstawowe badania. powiedz ze mama jest chora na rzs i masz obawy ze ty tez mozesz miec(oczywiscie nie musisz bo to raczej nie jest jakos specjalnie dziedziczone ale zawsze ryzyko ciut wieksze niz u osoby u ktorej nikt w rodzinie nie choruje na to). wiec powinien cie skierowac do reumatoloa. jejmu rowniez wspominasz ze mama choruje-wtedy wieksza szansa ze da ci skierowanie na przeciwciala anty ccp.jesli okaze sie ze to nie ta dzialka to wtedy raczej ortopeda

Gość ostatnia ścianka
Czy znasz ten preparat: http://www.stawy-kregoslup.pl/p/553/strona przeczytaj o nim dokładnie , moja Mama miała wielkie problemy z kolanami szybko pomogło i nie ma nawrotów, trzeba stosować zgodnie z opisem - powodzenia

Gość jagiiii
..a w czym mozna znalesc ten kolagen?

Gość babakol
Możesz mieć to samo, co Twoja mama . Reumatoidalne zapalenie stawów to poważna choroba autoimmunologiczna. Idź do lekarza, niech zleci Ci badania. Im wcześniej zaczniesz leczenie, tym lepiej...To nie jest zwyrodnienie stawów-choroba dotycząca starszych ludzi. To zupełnie inna choroba!!!Tu kolagen nie pomoże... Pozdrawiam :)

Gość bezbolu@op.pl
Witam, pewnie niektore panie to zaciekawi, chciałabym opisac działanie urządzenia przeciwbólowego PainGone Urządzenie to stanowi przełom w terapii leczenia bólu - w domowych warunkach można zastosować metodę dostępną do niedawna jedynie w gabinetach specjalitycznych Wskazania do stosowania wszystkie rodzaje artretyzmu rwa kulszowa, bóle krzyża osteoporoza zapalenie kręgosłupa reumatyzm reumatoidalne zapalenie stawów (gościec przewlekły) migrena inne rodzaje bólu Co to jest ? To poręczne, szybko działające urządzenie o kształcie grubego długopisu. Nie podłącza się go do żadnych źródeł energii, więc można używać go zawsze i wszędzie. Działanie przyrządu polega na oddziaływaniu elektronicznymi falami bezpośrednio na bolące miejsce. Pobudzające działanie fal przynosi ulgę od razu i na dłużej, a także wspomaga procesy lecznicze w organizmie. Pobudzanie zakończeń nerwów przez skórę jest praktykowane w szpitalach od ponad 20 lat, lecz przyrząd ten zapewnia nowy wymiar tej metody. Przyrząd Pain Gone oddziałuje bezpośrednio na bolące miejsce w bezpieczny i naturalny sposób. Działanie Pain Gone działa poprzez generowanie ładunku elektrycznego o kontrolowanej częstotliwości inicjującego proces długotrwałego łagodzenia i usuwania bólu w miejscu, gdzie została przyłożona końcówka przyrządu,wysyła impuls elektryczny, który działa dokładnie w miejscu powstania bólu Wskazania do stosowania wszystkie rodzaje artretyzmu rwa kulszowa, bóle krzyża osteoporoza zapalenie kręgosłupa reumatyzm reumatoidalne zapalenie stawów (gościec przewlekły) migrena inne rodzaje bólu Zalety jest skuteczniejszy od innych środków przeciwbólowych nie ma żadnych efektów ubocznych, można stosować go dowolnie długo jest mały i lekki, więc nadaje się do noszenia w kieszeni lub torebce nie wymaga podłączenia do prądu ani użycia baterii można go używać wszędzie działa przez ubranie wystarczy 30 sekund, by osiągnąć skutek największa zaleta po prostu działa skutecznie! Bezpieczeństwo Przyrząd Pain Gone jest całkowicie bezpieczny. W badaniach klinicznych nie wykryto żadnych skutków ubocznych. Nie istnieje też niebezpieczeństwo przedawkowania. W przypadku posiadania metalowych implantów w ciele nie należy stosować przyrządu bezpośrednio w tych miejscach. Osoby z rozrusznikiem serca, epileptycy i kobiety w ciąży powinni zasięgnąć porady lekarza przed użyciem Pain Gone. Urządzenie posiada posiada oznakowanie CE jest to urządzenie medyczne zgodne z Dyrektywą 93/42/EWG 0086, zostało dopuszczone do dystrybucji w całej Europie i spełnia wymogi Unii Europejskiej dla wyrobów medycznych klasy IIa Urządzenie posiada 3-letnią GWARANCE !! ( servisowane przez firme Viria Polska ) URZADZENIE WYPRODUKOWANE ZOSTALO W WIELKIEJ BRYTANI DODATKOWE INFORMACJE ORAZ ZAMOWIENIA www.bezbolu.orangespace.pl e-mail bezbolu@op.pl tel. 795 971 995

Gość vdvf
niestety ta choroba dopada w kazdym wieku, ja mam 28 lat, objawy identyczne jak u ciebie, ostatnio mialam robione przeswietlenie, zanik chrząstki itp, artroza, jedyne wyjscie do fizjoterapia, leki przeciwzapalne, glukozamina to niby placebo..hmm aa i kiedy mocno boli to stabilizator na kolano

moja siostra miała GPP .jest zdrowa już 15lat. kolagen to nóżki wieprzowe,skórki. gotowac dużo wywarów,robic galarete lub pic

Gość carpee_08
Rzeczywiście ta choroba może dopadać w bardzo młodym wieku. Trzeba zrobić wszystkie podstawowe badania, konsultacja lekarska będzie więc koniecznością. Można też spróbować naturalnych metod smarując obolałe stawy maściami i olejkami. polecam balsam kręgowy- naturalny i świetny do masażu ciała! :)

Gość gość
od ponad 20 lat naukowcy badali malza perna caniculus -gasi stan zapalny stawów- reumatyzm ,zwyrodnienia ,wskazany dla sportowców ,osób z nadwagą od 2009 w POlsce dostępny lyprinol-ole z małza perna caniculus -cena zbyt wysoka 120żł w badaniach była przebadana inna postać małza -mączka perna caniculus -podawana z tranem -wyciszała stan zapalny ,tylko małż zielony ma kwasy p/zapalne powstrzymujące reumatyzm i w 100% bezpieczny bo naturalny w Polsce dostępne wersje green lipped mussel lub grunlipmuschel -cena 150 kapsułek po500mg -czyli cena dostępna dla nas -do kupienia na '' eperna.pl'' poczytać-jest tam też dieta ..........

Gość gość
Jak leczyć reumatoidalne zapalenie stawów - poradnik dla chorych http://tylkorelaks.pl/42-jak-leczyc-reumatoidalne-zapalenie-stawow-9788379002375.html Nie ustaję w peanach na cześć tej książki, bo w końcu trafiło mi się coś, co pokazało mi sposób walki z chorobą ta książka jest dla mnie światełkiem w ciemnym tunelu. Zwłaszcza, że została napisana przystępnym, dość obrazowym językiem. Polecam ją szczególnie tym, którzy zmagają się z RZS, ale i tym, zaciekawionym tematem, zdrowym szczęśliwcom, którzy właśnie się dowiedzieli, że w ogóle istnieje taka jednostka chorobowa. Reumatolodzy też powinni ją przeczytać. Może właśnie świadomość wśród pacjentów i skuteczność leczenia byłaby dzięki temu większa?

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ja tak samo jestem jeszcze mloda a juz mam spore problemy z bolami reumatycznymi, znajoma polecila mi jakas wizyte w sanatorium takim jak www.uzdrowisko-swieradow.pl myslicie, ze to bedzie dobre rozwiazanie na tego typu problemy? Dzieki z gory za odpowiedzi

Gość gość
Gadacie straszne głupoty!! 20 lat to wcale nie jest młody wiek na chorobę reumatyczną. Ja dowiedziałam, że na taką choruję jak była w podstawówce i zaczęły mnie boleć stawy. I już wtedy na reumatologii w szpitalu poznałam osoby w podobnym wieku ze stawami zniekształconymi przez chorobę. Słyszeliście kiedyś o młodzieńczym reumatoidalnym zapaleniu stawów? Nazwa wskazuje, że dopada młode osoby i nie jest to jeden przypadek na świecie.

Jestem osobą młodą oraz aktywną i niestety u mnie zaczął się problem z reumatyzmem. Lekarz przepisał mi naturalny preparat Reumpapai i to był strzał w 10. Ból szybko zniknął, a teraz stosuję go profilaktycznie.