Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu

ile przytyłyście w pierwszyym trymestrze?

Polecane posty

bo ja zakonczyłam 10 tc z + 2 kg, czy to duzo?

Ja do 14 tygodnia chudłam, potem dwa tygodnie waga stała w miejscu, a dopiero po 16 tygodniu zaczęłam powiedzmy tyć.

no tak, w sumie to powinnam sie przyzwyczaic, ze generelanie kafeterianki chudna przez pierwsza polowe w ciazy po 5 kg, a w drugiej polowie przybieraja 5 kg, wiec ciaze koncza z ) kg na plusie :)

miało byc, ze ciaze koncza z 0 kg na plusie, tzn z wagga sprzed ciazy :)

Teraz schudłam,nie mam apetytu i nic mi nie smakuje,za to w pierwszej ciąży byłam już 6kg na + ok 13nastego tyg,ale dobrze się z tym czułam.

Gość b,óża muzku
bosze tak ciezko w to uwierzyc???? taka jestes ograniczona??? ja schudłam przez rzyganie 24h/dobe wlasnie 5 kilo. Zaczelam tyc po 20 tyginiu. Przytylam 6 kilo od wagi sprzed ciazy. ciezko w to uwierzyc??? to po co zadajesz pytania na publicznym forum??? miesiac po porodzie ważyłam -5 kilo niz przed ciaza.

w pierwszym trymestrze schudłam 3kg było to spowodowane wymiotami w każdej porze dnia i nocy :-/ teraz jestem w 20t.c. odzyskałam swoje 3 + 2 nowe. Licząc od wagi wyjściowej jestem 2kg na +

Nieprawda :p na koniec ciąży miałam 8 kilo więcej niż przed ciążą :) jeśli liczyć te utracone na początku 4 kilo to przytyłam 12 :) więc nie jest tak że chcę kogoś zdołować tylko w temacie nie było pytania o całą ciążę tylko o pierwszy trymestr

w pierwszym trymestrze schudłam 3kg było to spowodowane wymiotami w każdej porze dnia i nocy :-/ teraz jestem w 20t.c. odzyskałam swoje 3 + 2 nowe. Licząc od wagi wyjściowej jestem 2kg na +

Gość b,óża muzku
ja wlasnie tak samo. liczac od wagi wyjsciowej 6 kilo. i nalezy dodac te 5 kilo, ktore 'odzyskalam'. odpowiadajac na twoje pytanie: TAK tp duzo. bedziesz w 9 miesiacu wygladala jak wieloryb skoro w takim tempie tyjesz :o

Gość ja nawet o tym temat zakladala
m...jestem w 18tc i wage mam ciagle taka sama...ale w pierwszej ciazy mialam 18kg na plusie, wiec pewnie do konca ciazy i tak mi przybedzie...pamietaj, kazda kobieta jest inna...nie ma co porownywac

do kolezanki dwa pozty powyzej, moze i bede wygladała jak wieloryb, jak wiekszosc kobiet w ciazy, które spotykam u lekarza - tak to juz jest. Tylko dziwi mnie ze 90 % kafeterianek chudnie w ciazy.

Gość moja córka
przez pierwsze tygodnie wymiotowałam kilka razy dziennie schudłam 6 kg dopiero po 16 tygodniu wymioty ustąpiły i wrócił apetyt . W dniu porodu miałam 18 kg więcej.

Gość b,óża muzku
na jakiej podstawie stawiasz tez eze 90% kafeterianek tak twierdzi??? ;O przeprowadzilas badanie statystyczne??? nie? to niw wyciągaj błednych wniosków z nieistniejących faktów. :o

Gość to juz 6 miesiac ciąży
ja nie schudłam w tej ciąży ale tyć zaczęłam dopiero od połowy 2 trymestru, teraz koniec 6 i +5kg.

na podstawie waszych wypowiedzi tak stwierdzam A Ty burzo mozgow czy jak tam sie zwiesz:) wyluzuj, bo widze, ze pomimo idealnej figury humor Ci zupelnie nie dopisuje:)

Gość malakasiamala
ja przytyłam 3 kg

ja w pierwszym trymestrze nic nie przybrałam. od około 19tyg zaczełam przybierac i teraz jestem początek 7 mieś i mam na plusie5-6kg. Tylko ja startuje z wiekszej wagi :) To że teraz masz 2 kg na plusie nie oznacza że będziesz wyglądała jak wieloryb na koniec. Możesz tyć na początku a później już nie a może i być odwrotnie. No niby nie mało to jest w tym tygodniu ale jak jesteś szczupła to możesz przybrać więcej :)

Ja narazie jestem 4 kilo na minusie. Wszystko dlatego, ze nie moge duo jesc, bo mnie non stop mdli. Kazda kobieta jest inna, inaczej przechodzi ciaze. Jedne tyja juz od samego poczatku, a inne pozniej.

to ciekawe, jak wiekszosc nie tyje do 6 miesiaca a pozniej kobiety maja + 25 kg, to co? w miesiacu tyja 8? Moja mama np tez przez pierwsze trzy miesiace przytyla 2 kg a w calej ciazyniecale 10, wiec nie wiem dlaczego tu mowa o tym, ze ja na pewno bede wielorybem. Poza tym takie mdlosci, ktore powoduja utrate wagi o 5 -6 kg to chyba nie jest nic normalnego i nalezy to leczyc, nie?

Może piszą tylko te które tyją 10-15kg, wtedy to około 3-3,5kg na miesiąc. W pierwszej ciąży schudłam 4 kg i przybrałam 10 od tej wagi po schudnięciu. Teraz 25 tc. +5, startowałam z podobnej wagi, no może 1,5kg większej.

schudlam 4 kg .. :/ ale nikomu takeigo chudniecia nie polecam..... tulenie sie w kibel 3 razy dziennie i wstret do jedzienia nie sa fajne....

Mam na myśli 3-3,5 kg od 6 miesiąca. Z tego co wiem mniej powinny przytyć, te ciężarne, które mają wyższe BMI, ja miałam w górnej granicy normy - czyli żadna ze mnie chudzina

Ja do 13 tygodnia przytyłam 2 kg. Gin mi powiedziała, że 2 kg na miesiąc są do przeżycia :-) większość kobiet jednak minimalnie tyje w pierwszym trymestrze ze względu na zatrzymywanie wody w organiźmie. Osobiście znam tylko jedną kobietę, która jadąc na porodwkę ważyła 1 kg mniej ale w 1 tym schudła 10 kg, a ona miała sporą nadwagę i niestety po ciąży nadrobiła :-( pozdrawiam

up