Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab

Jechac na pogotowie?

Polecane posty

Witam. Mam prawie półroczne dziecko. Wczoraj koło godziny 19 zaczął mocno wymiotowac, wszystko co zjadł, czy wypił od razu zwracał. Nie gorączkował, był spokojny, ale osłabiony i zalany zimnym potem. Dzwoniłam na pogotowie, lekarz powiedział, żeby nic mi nie dawac 2h ani jesc, ani pic, a później powoli mu dawac samej wody - mało a często. Tak zrobiłam, dalej wymiotował koło 2 w nocy pojechaliśmy na pogotowie. Lekarz go zbadał, powiedział, że wszystko ok - nie jest odwodniony, już nawet zaczął się uśmiechac i gugac. :P No i znowu to samo co przez telefon - nic nie dawac przez 2h i później stopniowo wodę, a później malutko mleczka, z mniejszą ilością miarek, a jak dalej będzie wymiotował to wrócic i skierowanie do szpitala. Tak też zrobiłam. Już nie wymiotował. Teraz ciągle jest jeszcze taki osłabiony, co chwila sprawdzam mu czoło i wydaje się troszkę gorętsze - jakby stan podgorączowy. (bateria w termometrze mi się przed chwilunią wyczerpała:O) No i zastanawiam się czy jechac z powrotem na pogotowie, czy tylko dac mu czopka na zbicie temperatury? (paracetamol)

Gość ostatni raz dziecko wymiotował
wymiotowało o 2 nad ranem? .hmmm sama nie wiem skoro juz nie wymiotuje .Poczekaj moze z 2 h i obserwuj .Nie dawaj czopka jak nie ma 38 stopni .Nie masz innego termometru?

Właśnie znalazłam, zaraz bd mu mierzyc temp.

37,9C

Gość ostatni raz dziecko wymiotował
zbijaj i moze podjedz na pogotowie .

Gość zamów prywatna wizyte lub
idz prywatnie a nie pogotowie od takich spraw

Nie dawałam mu czopka, pije wodę, zrobił kupę i spadła mu temperatura.