Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mumkowio

Witaminy w ciąży

Polecane posty

Gość mumkowio

Witam mamusie :) Obecnie jestem prawie w 15 tc ciąży, od ok. 9 tc biorę witaminki PRENATAL CLASSIC. Chciałam się dowiedzieć czy są jakieś zamienniki tych witamin, biorąc pod uwagę wasze doświadczenia, może są jakieś równie dobre lub lepsze (nie mam w ogóle w tym doświadczenia) i może tańsze? Poradźcie, czy warto kupować ten PRENATAL czy może coś innego? Co polecacie? Pozdrawiam.

Gość prenatal to sa własnie jedne
z tych w przystepnej cenie. ja je brałam i wyniki miałam ok.

Gość mumkowio
podnoszę.

Gość Flora87
Zażywałam Vita-miner prenatal + dha za 28,25zł.

Co lekarz to zaleca inne;-) Moja poprzednia lekarka polecała właśnie prenatal. Ja teraz biorę Femibion i póki co jest ok. Mam mocne paznokcie i włosy i morfologia też jest ok więc nie zamierzam zmieniać,

Gość mumkowio
No właśnie, co lekarz to zaleca co innego :) a ten Femibion w jakiej jest mniej więcej cenie? Prenatal u mnie kosztuje ok. 45zł

femibion classic -45 zł za 60 tabletek femibion2 z kwasami omega 45 zł 30. Raz miałam ten raz ten, bo wysłałam męża i tak kupił;-)

Gość mumkowio
to widzę że ten femibion wcale nie jest drogi. ja płacę za PRENATAL ok. 45 zł i tylko za 30 tabletek.

Gość :):):):):):):)ooooouuuu
a mi lekarz powiedzial, zeby nic nie lykac, bo to niewiele daje a tylko firmy farmaceutyczne na tym zarabiaja. jak myslicie?

Gość to juz 6 miesiac ciąży
a mi zalecił łykanie, powiedział że bez różnicy jakie witaminy dla ciężarnych. Wcześniej brałam Prenatal Classic teraz mam Pregna plus z omega3, zauważyłam, że zmniejszyły mi zaparcia po nich i mniej leżą na żołądku

Gość mumkowio
a tak na marginesie to witamy te są na receptę czy jak? bo dotąd mi ginekolog wypisał receptę, i teraz muszę wykupić znowu tabletki, a do następnej wizyty mam tydzień.

Ja za vita-miner prenatal płacę 11zł a w tym opakowaniu jest 60 tabletek :) wyniki mam ok

Gość to juz 6 miesiac ciąży
witaminy są bez recepty, trzeba dodatkowo kupić

Gość agula8
ja brałam prenatal, ale lekarz polecił mi pregna b6, mają dodatkowo kwasy omega. Jak nie jesz ryb i innych stworzeń morskich:) to może warto bo to ponoć ważne kwasy w rozwoju mózgu.Mozna chyba kupić same suplementy kwasów omega. Do tego wzięłam sobie jeszcze serie provagu-tak profilaktycznie-co powtórze przed porodem i czasem popijam sok żurawinowy...

Gość porannałezkaa
a ja biorę femiferal, jedyne witaminki od których żołądek mnie nie boli , 30 tabl koło 26 zł

Gość xcvbnm,.000
ja próbowałam na poczatku łykać ale leżały mi bardzo na żoładku i przestałam. łykałam tylko kwas foilowy do konca 3 miecha. Rzygałam dość mocno - schudłam 5 kg. Dopiero w 7 mcu miałam za niskie żelazo. A dziecko urodziło się zdrowiutkie i o wymiarach 60/3700

Gość xcvbnm,.000
ptobowalam jeszcze raz pod koniec ciazy emibion z tymi kapsulkami z kwasem i jeszcze gozej lezaly na żołądku. A dziecko rozwija się prawidłowo i błyskawicznie wszystko chwyta. Miało 6 mcy jak siedziało i raczkowało i 7 jak zaczeło stać i przesuwać sie przy meblaCH.

Gość mumkowio
moniaa_a- to chyba tyle kosztują jak zamawiasz przez internet plus przesyłka. u mnie w najtańszej aptece w mieście prennatal classic 30tabletek kosztuje ok. 45 zł. więc nie mało.

Gość Ala alutka alicja
Ja nie biorę żadnych dodatkowych witamin a jestem w 22 tc, po prostu zdrowo się odżywiam, jem dużo owoców i warzyw. Wyniki cały czas są prawidłowe a z dzidzią też wszystko ok.

Gość ania.doradca.ladeevit
Problemem jest odpowiednie zbilansowanie diety zimą, gdy owoce i warzywa są niezbyt zdrowe i faszerowane chemią. Wtedy trudno dostarczyć odpowiednią ilość witamin.

Gość bvbgf
moj lekarz zamiast sztucznych witamin zaleca mi kiwi.

Gość ania.doradca.ladeevit
Kiwi nie zawiera wszystkich witamin, minerałów czy tym bardziej niezbędnych kwasów omega. Ale to prawda, że w ciąży powinno się jeść dużo warzyw i owoców.