Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarno biała zjawa

Czy powinnam rzucić studia? To jedyne wyjście?

Polecane posty

Gość Zakochana mama...
Kochana sama napisałaś grosza od nich nie dostaniesz. Tylko Ty nie chcesz kasy tylko chwili czasu który poświęcą Twojemu dziecku. Powiedz im, ze nie chcesz pieniędzy tylko to żeby posiedzieli Ci od czasu do czasu z dzieckiem. A może zaproponuj tej sąsiadce 30zł może się zgodzi i powiedz, że jak będziesz mieć lepiej płatną pracę to jakoś jej się odwdzięczysz. Ale warto pogadać z rodziną przecież nie chcesz o nich pieniędzy.

też studuje prawo i wiem że jest duzo materiału ale moim zdaniem to w ciągu tego co koles powie na wykladzie ja zdąze przeczytac ksiązke a na wykładzie jest zawsze rozwlekleee dlatego wykłady omijam strata czasu serio gdzie studiujesz??

Gość czarno biała zjawa
Ale ja studiuję zaocznie wiec mało co mi przysługuje. niestety stypendium nie dostane bo teoretycznie zarabiam 1700 zł :O Myślałam czy nie podac rodziców o alimenty. Ale chyba przysługują tylko na dziennych?

Gość czarno biała zjawa
W katowicach studiuje.

ale stac cie w ogole na oplacenie aplikacji? ten mgr nic ci nie da bez aplikacji...patrz ile to jeszcze lat zanim moglabys byc radca lub prawnikiem...a moze skoncz pierwszy rok i sie przeniesc na cos podobnego,ale bardziej uzytecznego,gdzie prace dostaje sie po studiach,bez aplikacji

no ale jak odłożysz z tych 400 zł przecież tyle kosztuję meisiąc właśnie na studiach zaocznych

Gość czarno biała zjawa
juz sama nie wiem. Namieszaliście mi jeszcze wiecej niz wczesniej :)

Gość czarno biała zjawa
Nie. Ja płace za semestr 1800 zł. Bez problemu odłożę tyle.

Gość może postaraj się o IOS
1700 to ponad dwa razy więcej niż 5 zł na godzinę - to po pierwsze. Po drugie przepisy dotyczące socjalu sa takie same jak na studiach dziennych. Przypuszczam, że nie do końca orientujesz się w tym, co Ci się należy, ale jeśli faktycznie nic Ci nie przysługuje od uczelni - to rozważ inną drogę kariery.

Gość nenamwidzem
a nie możesz wynająć mieszkania z jakaś koleżanka żeby Cię to taniej wyniosło? Miałabyś na opiekunkę wtedy

Gość czarno biała zjawa
No uniwerek. 1700 mi wychodzi dochód z zasiłkami i alimentami.

Gość czarno biała zjawa
Mieszkanie mam dobre bo blisko wszędzie. Tak to by mi jeszcze na bilet miesieczny wyszło drogo.

Gość czarno biała zjawa
Kurcze, juz muszę iść. Dzięki za rady.