Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgdsfggsdgs

skąd samobójcy biorą aż taką odwagę?

Polecane posty

Gość dsgdsfggsdgs

życie to najsilniejszy ze wszystkich instynktów do tego dla zwykłego obywatela są dostępne tylko masakrycznie bolesne i niepewne metody samobójcze - uduszenie czy skok pod pociąg ja mam dosyć tego życia, ale chyba nigdy nie byłbym w stanie się zabić

Gość dsvfsdfsdfs
bo nie stanelas w obliczu ostatecznosci i twoja dusza nie byla zmiazdzona przez smutek.

Gość dsgdsfggsdgs
nie każdy kto się zabija jest zmiażdżony przez smutek, niektórzy po prostu nie cenią życia i mają wielką odwagę

Gość lologia.
ja też mam takie czarne myśli nie wiem czy byłabym do tego zdolna boję się tylko bólu i że rodzina byłaby na językach a do tego żal mi zostawiać dziecko i to mnie jak na razie trzyma przy życiu

Gość zawsze mnie nurtuje pytanie
czy to naprawdę odwaga, czy wrecz największe tchórzostwo przed dalszym życiem

Gość sdfsfd
a jak ktos straci zone i dzieci w wypadku ?

Gość dsvfsdfsdfs
to jest smutek i beznadzieja. nie ma samobojstwa bez przyczyny. zawsze to brak wyjscia, smutek i benadzieja.

Gość lologia.
według mnie odwaga lub jakaś siła (wytwór w mózgu) zmusza człowieka do tego na pewno nie tchórzostwo !

Gość nienawidzee
odwaga bo wiekszosc ludzi chcialabym zycie zakonczyc ale wlasnie powstrzymuje ich strach przed smiercia i bolem

Gość dsgdsfggsdgs
nie sądzę że do życia potrzebna jest odwaga, miliony żyją chociaż wiedzą że ich sytuacja w żaden sposób się nie polepszy i tak naprawdę nikomu nie jest potrzebne ich cierpienie ale zabić się - nie każdy ma w sobie tyle odwagi

Gość vgfbvbvxc
To jest gupota a nie odwaga, wisielcz zawsze maja podrapan szyje, bo chą zerwać pentle, ale jest już za póżno.

Często są to osoby chore z głęboką depresją która odbiera im chęć życia (więc tu nie ma mowy o tchórzostwie). Ludzie bez depresji- najczęściej afekt pod wpływem negatywnych emocji, impuls.

Gość koszyyyk
heh Odwage to trzeba miec by zyc i zmagac sie z swoimi "demonami" , problemami... a nie nalykac sie prochoch i popic wodka :/ Ja domyslam sie co czuja ci ludzie, wiem ze to akt desperacji, slabosci i wspolczuje, ale nie jest to odwaga... oj nie!

Gość 12 moich łez :-(
Zanim zdecydujecie się na ten krok dobrze go przemyślcie. Wy pozbędziecie się problemów , smutków ale zostawicie z tym bliskich . Coś wiem na ten temat niestety :-(

Gość dsgdsfggsdgs
bliscy też mogą popełnić samobójstwo :D

Gość klqhggfta
12 moich łez :-( Tylko,że właśnie najczęściej ci bliscy sa powodem tego ,że ktoś popełnia samobójstwo i nie trzeba mieć coś z psychiką aby się zabić.

zabawne :-0 jak przyjecie Ci przeżyc coś takiego to zniknie Ci ten głupkowaty usmiech !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klqhggfta- może i tak być ale przeciez nie zawsze i nie wszyscy zawsze jest ktos kogo to boli . Przeszłam więc cos tam wiem chociaz w "moim" przypadku bliscy nie byli powodem :-(

Gość to jest to jest
odwaga spowodowana brakiem jakiegokolwiek innego wyjscia

Gość to jest to jest
a najbardziej brakiem wyciągnietej pomocnej dłoni

Gość Taki sobie terapeuta
Nie zdajecie sobie z pobudek osób popełniających samobójstwo, najczęstszym powodem jest po prostu niezrozumienie ludzi.

Gość kiedy konczą się siły na życie
to odwaga przychodzi.. wszystko zależy jak kto co znosi. niektórzy zniosa wszystko ,a niektórzy z pozornie błahego powodu sie zabijają. no nieszczęśliwej nastoletniej milosci

ale prawie zawsze jest wyjscie żeby poprawić soją sytuacje tylko czasem cięzko go znaleźć. ale ja myslę ,że jesli ktoś naprawdę czegoś chce i do tego uparcie dąży i nie zniechęca się to to osiągnie

Gość iuiuiuiuiu
ja nie chce tu żyć,dla mnie moje istnienie tutaj to jakaś pomyłka,czuje sie jak jakiś obcy a nie jak człowiek nie radze sobie z niczym i już nie mam ochoty sobie radzić a śmierć nie przeraża ale kusi i kojarzy mi sie z wolnością której tutaj nie odczuwam myślę że w moim przypadku to tylko kwestia czasu i wytrzymałości jakiejś

Gość iuiuiuiuiu
ja nie chce tu żyć,dla mnie moje istnienie tutaj to jakaś pomyłka,czuje sie jak jakiś obcy a nie jak człowiek nie radze sobie z niczym i już nie mam ochoty sobie radzić a śmierć nie przeraża ale kusi i kojarzy mi sie z wolnością której tutaj nie odczuwam myślę że w moim przypadku to tylko kwestia czasu i wytrzymałości jakiejś inni ciągle mają do mnie o coś pretensje i czegoś wymagają czemu ja nie umiem sprostać bo coś jest ze mną nie teges

iuiuiuiuiu - ale jak sie zabijesz to lepiej nie bedzie . bo bedziesz martwa wtedy nie bedzie już pewnie nic

cos wam powiem. pare razy w zyciu naprawde byłam tak zrospaczona ,ze chcialam sie zabić. ale z perspektywy czasu nie żaluje ,ze zyje .

do mnie też mają pretensje ,że powinnam byc taka ,a nie inna. ale naważniejsze żebyś żyła w zgodzie ze sobą. bo wszystkim nie dogodzisz zawsze bedziesz krytykowana kimkolwiek być byla\ np modelce ktoś może zarzucić ,ze nie poszla na studia. a tej co sie dobrze uczy na studiach i rodzice sa z niej dumni np pewna grupa osob powie ,ze jest nudna