Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona_ona60

czy możliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość Zaniepokojona_ona60

6 dni temu współżyłam z chłopakiem. Dzień po stosunku dostałam miesiączkę, normalnie, w terminie. Miałam wtedy również wrażenie podwyższonej temperatury, ale nie mierzyłam jej. Dzisiaj, 6 dni PO mam lekko podwyżsozną temperaturę (36,8), jestem zestresowana i totalnie rozstrojona, boję sie, że mogę być w ciąży, gdyż nie zabezpieczyliśmy się, ale w dzień stosunku miałam dni niepłodne. Czy możliwe, że ten lekki stan podgorączkowy jest objawem ciąży? Prosze o odpowiedź, odchodze od zmysłów.

Wrzuć na luz, prawdopodobieństwo ciąży jest małe. Po prostu czekaj na kolejną miesiączkę- jeśli się nie pojawi zrób test. I bez przesady, że kilka dni po ewentualnym zapłodnieniu temperatura ci się podniesie. Z tego wszystkiego za niedługo bedziesz czuła wszystkie objawy ciąży. Nie wmawiaj sobie nic.

Gość Zaniepokojona_ona60
Też tak myślałam, zaniepokoiła mnie jedynie ta podwyżsozna temperatura. Naczytałam się w internecie przeróżnych historii, m.in. o objawach ciąży w pierwszym tygodniu i teraz ledwo żyję ze strachu. Okres miałam normalny, jak wspomniałam - dzień po stosunku, czy to nie wyklucza ciąży?

Gość zawsze mnie nurtuje pytanie
okres dzień po stosunku WYKLUCZA CIĄŻĘ

Gość Zaniepokojona_ona60
dziękuję za odpowiedź

Po pierwsze nie czytaj już nic w internecie, bo oszalejesz. To moja rada, bo jak mówię- wszyskie objawy zaczną ci pasować, choć jakie mogą być objawy kilka dni po zapłodnieniu( niektóre jednak uparcie na forach twierdzą iz miały dolegliwości jak kobiety w co najmniej 6 miesiącu:O) Myślę, że nie powinnaś być w ciąży, dostałaś ten okres. Nie martw się, bo ze stresu tylko ci się opóźni następna miesiączka.

Gość Zaniepokojona_ona60
Dziękuję za wsparcie.. Dopiero takie bezmyślne postępowanie, jak seks bez zabezpieczenia, uświadamiają mnie jak duży popełniłam błąd i teraz przez to tak bardzo się boję. Też myślałam, że objawy 6 dni PO nie sa możliwe.. więcej nie będe czytała nic na forach, bo tam każdy może napisać co mu się podoba, nawet największe głupoty, a potem człowiek spac po nocach nie może bo wszystko sobie dopasowuje.