Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia438

KAFETERIA PRADOPODOBNIE ZOSTANIE ZAMKNIĘTA

Polecane posty

Gość kasia438
myszka szara pod miotłą masz rację.Tylko co z tym zrobic.Jak jutro podpisują w Tokio umowę.Większośc osób niechce ACTA i niektórzy w rządzie.Jeden się wypowiadał że wszystko zrobi żeby nie weszło.A inni że nic się nie zmieni chodzi o prywatnośc że damy wolnosc tylko żeby ludzie zgodzili się podpisac.Czuję że tu jest jakiś haczyk tylko tak gadają a po podpisie będzie co innego.Jest takie przyszłowie.Obiecanki cacanki a głupiemu radośc.Nie raz obiecali i niedotrzyymali słowa.Słyszałam też że mają miec podwyżki policjanci inni a emerytura,renta itd to nie.Niewpomną o ludizach piednych.

Gość myszka szara pod miotla
muszą uspokajać naród by nie siać paniki tych durniów którzy nie rozumieją problemu mają w garści jedyna nadzieja w tych którym nie odebrało rozumu. haha nie zdziw się jak za kilka miesięcy będziesz szukać na półkach zamienników i ich nie dostaniesz. Patent to? patent nie kopiujesz albo placisz proste

Gość wśceikła mrówa
ujadają najbardziej ci co są od niego uzależnieni i ludzie tacy jak wy co nie potrafią bez Kafe żyć i pierwsze co robią jak wstana rano w domu czy są pracy to otwierają Kafe. Wyprowadźcie mnie z błędu. Tyle w temacie. Ale to jest moja sprawa co robie zaraz po przebudzenie. moge codziennie skakać na bunge, mogoe godzine się modlić lub siedzieć na kafe/ internecie. Tylko państwu zachciało się ograniczyć dostęp i to mi się nie podoba. nie podoba mi się mponopol koncernów, nie podoba mi się sposób wprawadzenia ACTA, nie podobają mi się kłamstwa i łgarstwo. Tyle w temacie.

Gość A ja tam jestem za.-.
Uwazam ze nie moze byc tak ze nie ma zadnej kontroli nad tym co sie dzieje w internecie. A co sie dzieje to kazdy wie i widzi. Totalna samowolka. I tu nie chodzi tylko o prawa autorskie. Ale o caloksztalt chamstwa, glupoty, samowolki, piractwa, zlodziejstwa, oszustwa, bluznierstwa ktore sie rozsialo po necie. Ja osobiscie bardzo boje sie o to jak wprowadzis swoje malutkie jeszcze dzieci w swiat internetu bo wiem ze nie ma takiego sposobu ktory pozwoli mi kontrolowac to co one w przyszlosci beda w internecie robic. Na jakie pokusy beda wystawione i do czego beda mialy dostep. Sama jestem notoryczna internautka i korzystam z wielu roznych rzeczy. Sciagam tez z netu seriale, muzyke, filmy. Ale wiem ze to co sie dzieje nie jest dobre i ze ta totalna internetowa samowolka zaciera granice dobra i zla, wypacza nasze umysly i zycie. Sama znam dziewczyny na kafe które sa tutaj od 5 lat i dzien w dzien maja po kilkadziesiat wpisów. Kurde - moze w koncu wylacza komputer i pojda na spacer albo przeczytaja ksiazke. Oczywiscie ze ACTA to proba kontroli spoleczenstwa. Nie ma co do tego watpliwosci. Ale spoleczenstwa ktore zyja bez kontroli doprowadzaja sie do samounicestwienia. To tak jak brak kontroli rynkow finansowych doprowadzil do kryzysu na swiecie a brak autorytetu w szkolach do totalnego wypaczenia ich misji. I tak dalej i tak dalej...

tyle ze w acta nie chodzi o kontrole nad złem w sieci a ochroną wielkich koncernów, firm i przedsiębiorstw. Jestem pewna że tu liczy się kasa a nie dobro internautów. Sama widzę że w internecie pełno zła, przemocy, pedofilii lecz nie widać by nasz rząd walczył z tym tak skutecznie jak by chciało tego społeczeństwo. acta to przykrywka przed próba zmanipulowania społeczeństwa, dostarczaniu im tylko tych informacji jakich chce władza, to celowe ogłupianie ludzi. co do tych którzy przesiadują w necie całe dnie.a co kogo to obchodzi jedni wolą oglądać tv inni czytać czy uprawiać sport. nie wtrącajmy się w czyjeś życie i nie róbmy z tego argumentu bo to idiotyzm

Gość no coooooozzzzzz
Szczerze... jezeli ja bym wymyslila jakis fajny patent lub produkt to by mnie za przeproszeniem potwornie wkurwialo ze ktos go podrabia i ze panstwo nic z tym nie robi. Jakbym byla pisarzem to bym byla wsciekla ze ludzie nie kupuja moich ksiazek tylko za darmo je sobie sciagaja z netu. A co do czasu spedzanego przed komputerem to jednak jest to dobry argument. Bo gdyby ludzie nie sciagali setki godzin seriali i filmow to by miesli wiecej czasu na inne rzeczy, bardziej by doceniali i filmy i prace tworcow, obejrzenie dobrego filmu by bylo dla nich czyms wyjatkowym. A co do kontroli panstwa to jestescie smieszni. Zadaniem panstwa jest kontrolowac. Robi to na kazdym kroku. Ale zescie sie obudzili. Placicie podatki? Korzystacie z opieki zdrowotnej? Placicie rachunki? Glosujecie? Ogladacie TV? A wielkie koncerny kontroluja swiat tak czy inaczej. Chodzicie do Biedronki po zakupy???? A moze do Lidla? Pijecie Cole?

ale tu nie chodzi tylko o ściąganie muzyki czy filmów z sieci. na to już teraz są odpowiednie przepisy które pozwalają na ukaranie osób łamiących prawo. wystarczyło by tylko więcej pracy policji. problem acta polega na jej nieczytelnym zapisie. chodzi o to ze mozna wszystkich podciągnąć pod miano przestępcy. masz zdjęcie w koszulce nike wystawione na fb musisz ponieść kare bo jesteś brany za dokładnie taką samą osobę jak pirat handlujący kopiami płyt.Poza tym dzięki acta za pomysł do którego dojdziesz sama będziesz musiała zapłacić bo ktoś to opatentował na innym kontynencie nawet bez Twojej wiedzy. W tedy również łamiesz prawo i nie masz mozliwości obrony. Swoją drgogą co po co na siłe chcesz uszczęśliwiać ludzi twierdząc że zamiast siedzieć na necie mogą robić coś innego bardziej kreatywnego. może ten sposób spędzania czasu im bardziej odpowiada a ty jedynie możesz rozporządzać swoim zamiast wpieprzać się w cudze życie

Gość kobrietta
A ja tam jestem za.- i no coooooozzzzzzzz święta racja! jest syf w internecie nie oszukujmy się, nikt tego nigdy nie kontrolował, i "dzięki" temu włąsnie jak wspomniały koleżanki mamy tyle zła, przemocy, pedofilii i wszędobylskiego seksu - na który wystraczy kliknąć ikonke - tak mam 18 lat, by każdy łepek wszedł i oglądał do woli. Ludzie podobne rozterki ludzie mieli i bali się kiedy mieliśmy wejść do Unii, i co teraz okazuje się że jest git i wyszło nam to na zdrowie. Co do podróbek, no to sorry ale ja tego nie popieram. Gdybym ja coś opatentowała, coś co przynosi mi zyski i daje pracę ludziom, a nagle pojawiłyby sie chińskie podróbki to też byłabym wściekła, gdyby państwo nie reagowało na taką sytuacje. I nie piszcie że tak jest ok, że super że są podróby bo w ten sposób okrada się dziesiątki ludzi. I nie piszcie że to wasza sprawa że siedzicie cały dzień w necie/na kafe, bo gdyby też wasi mężowie zatracili się w ten sam sposób, potem też dzieci, to odpowiedźcie za pytanie co to za rodzina i model rodziny?

Gość kobrietta
a nie, to wasza sprawa jak dla mnie możecie tu siedzieć 24h, tylko nie zapomnijcie że może mąż obok potrzebuje porozmawiać a z kompem to kiepsko :)

brawo kolejna z tych co nie wie a komentuje:)

Gość kobrietta
wracam do zabawy z dzieckiem, wszak fajniejsze to niż pitu piku na jakimś forum, mimo wszystko pozdrawiam :)

Gość kobrietta
kobieto, czytałam, widziałam tv, nie szaleje, nie mam fioła że forum wyłączą, i niech nawet zamkną nk, fb, nie ściągam nic z neta, nie wklejam syfu, czego mam się obawiać? zresztą to mleko już się rozlało dawno temu, tylko jutro podpiszą,m więc to ujadanie do niczego nie prowadzi, a i nerwów szkoda

wyobraź sobie że ja również nie jestem uzależniona od internetu jedynie służy mi on jako narzędzie pracy. nie płaczę też nad losem kafeterii czy innych portali tylko mam duże ale dla sposobu informowania nas jako narodu o wprowadzeniu acta którego los jeszcze nie jest przesądzony i samego zapisu który nie jest jasno podany

Cejrowski o ACTA. Nie wklejam całości tylko część o tym problemie. Co do kobrietta. Nie Twój interes czym się zajmuje w wolnym czasie i tak sami nie państwa. Nie mam fioła, kafeteria mi lata i powiewa. Wkurza mnie za to "dupokracja" jak to by rzekł Korwin Mikke i pieprzenie o narodzie podczas gdy wszystko ma na celu kontrole społeczeństwa i dbanie o interes wielkich koncernów. "Na temat ACTA myślę tak: ZAGROŻENIE. Należy zwalczać ten akt prawny, należy zwalczać władze, które chcą ACTA wprowadzać. Zwalczać... mało powiedziane! Władze, które wpadają na takie pomysły są niebezpieczne i należy je obalić, bo nawet jeśli dziś powstrzyma się ACTA, to jutro oni wymyślą coś następnego. Już teraz pełno jest kamer w miastach, pełno śledzenia obywatela w internecie, w sklepie, w zbliżeniowej karcie kredytowej, w komórce, w odciskach palców na granicy, w skanerach całego ciała przed wejściem do samolotu, w tych numerach pesel i NIP, które nam nadają, w kolczykowaniu każdej krowy na Twoim polu, w numerowaniu jajek w sklepie, znacznikowaniu każdego telewizora i komputera w fabryce, w montowanych na stale GPSach, które śledzą ruchy Twojego auta zawsze, chcesz, czy nie, w czytnikach do oka, które mają zastępować klucze do drzwi, w identyfikatorach głosu, które mają być "ułatwieniem dla Ciebie", do obsługi "wyłącznie Twojego sprzętu"... Tęczówka, siatkówka, fale muzgowe, odciski palców, pomiary izometryczne głowy, kod kreskowy przypisany do obywatela... ZAGROŻENIE. A zatem władzę, która wprowadza ACTA należy obalić. Dla własnego bezpieczeństwa. A piractwo w sieci? Z piractwem się nie wygrywa zakazami - z piractwem należy walczyć poprzez wyprzedzanie piratów na zakrętach. Steve Jobs - ten od firmy Apple - wyprzedził piratów, gdy zaczął sprzedawać legalnie piosenki po 99 centów za sztukę. Skończyło się nielegalne kopiowanie , bo większość ludzi woli za dolara kupić sobie porządny plik z piosenką, okładką, opisem, niż niepewny od pirata za... no właśnie - za ile piratowi się opłaca, w sytuacji, gdy legalnie można kupić za 99 centów? W podobny sposób należy zwalczać piractwo we wszystkich miejscach - to znaczy, należy legalny towar oferować tanio w dobrej jakości. Pirackiej płyty DVD w USA się już nie kupi. Dlaczego? Bo nie ma klientów. Nie ma chętnych na pirackie kopie. A nie ma dlatego, że można sobie za 9 dolarów miesięcznie wykupić usługę NETFLIX, podłączyć internet do telewizora i oglądać wszystkie filmy świata w ramach tych 9 dolarów miesięcznie. Wykupiłem. Jestem w Polsce - działa, jestem w Meksyku - działa, a teraz jestem w USA na prerii, i też działa - odpalam laptopa, podłączam kabelek do telewizora i oglądam na co mi akurat przyjdzie chęć. Stare programy telewizyjne, stare filmy czarno-białe, najnowsze filmy z kina, wczorajszy mecz futbolowy... co tylko mi się podoba. ACTA wprowadzane dzisiaj jest potrzebne wyłącznie władzy. Dziesięć lat temu jakoś się za to nie brali, a wtedy piractwo było problemem prawdziwym. Dzisiaj już nie jest. I przypomnę Państwu kto to pisze: facet, który żyje ze sprzedaży dzieł w rozumieniu prawa autorskiego, czyli facet, którego wkurza, gdy jest okradany przez internetowych piratów. Okradają mnie i denerwują codziennie. Wywieszają nielegalne wersje moich książek, audycji radiowych, moich programów telewizyjnych, potem kasują za to pieniądze, ale ze mną się nie dzielą - ZŁODZIEJE wartości intelektualnej. Ja z obrotu prawami do moich utworów utrzymuję rodzinę i kilkunastu pracowników, z których większość ma swoje rodziny i dzieci... A zatem pisze to wszystko facet, którego osobiście dotyka problem piractwa w internecie. I z tej mojej pozycji, osoby okradanej, poszkodowanej, piszę, że ACTA jest zagrożeniem większym dla mnie osobiście, niż wszyscy ci piraci. Bo ACTA to ograniczenie wolności osobistej, swobód obywatelskich, to wpieprzenie się władzy w przestrzeń, gdzie władzy być nie powinno.

Gość Do wściekła mrówka
przeżywasz jak mrówka okres :D nie bij piany bo i tak nic nie zmienisz. jak by wybuchł stan wojenny, albo straciłbym robote to wtedy można sie bać, a teraz? Wszyscy jesteśmy hermetycznym wirtualnym światem i boją się ci co im tej hermetyczności chce się uszczknąć, a którzy poza nią nie wyobrażają sobie funkcjonowania. Ja sobie wyobrażam nawet funkcjonowanie bez komórki, bo jestem wolnym człowiekiem i to ja steruje swoim życiem. nie podniecam się i nie wkurzam na rzeczy na które nie mam wpływu.

Gość pieprzyc acta
Moja ciężko chora matka chciała się dziś zapisać do lekarza bo skończyły jej się leki bez których nie może funkcjonować i wiecie co jej powiedzieli? nie ma już miejsc na 2012!! To jest problem! A nie to ze nie będzie filmików na YT. A jak słucham Hołdysa to mi się na wymioty zbiera. Pazerny fiut.

Nie pienie się lecz przyjmuje postawe że to co się tyczy mojego państwa, tyczy się mnie bo jestem jego częscią. dlatego interesy panstwa są moimi interesami ( i na odwrót) a coraz częsciej widze że zachodzi w nich sprzeczność. Sęk w tym że ACTA jest nie jasna, jest ogólnokowa co może grozić wykorzystywaniem jej dla interesów koncernów, lub nie jasnych interesów państwa. Pracowana nad nią po cichu co jest nie fair w stosunku do obywateli. I tu nie chodzi tylko o fora, YT, strony społecznościowe.Chodzi o to że acta może ( choć nie musi ) godzić w interes społeczny, może reprezentowac i dbać o dobra tylko pewnej grupy społecznej, być maszynką do nabijania pieniędzy lub próbą cenzury. I tak dobija mnie to, kty patrze na szanownego pana Grasia mówiącego o braku blokady na stronach rządowych i próbującego robić z ludzi ciemnote. Lub gdy czytam szanownego pana Migalskiego który mówi że nie wie co podpisywał tak samo jak 90% jego kolegów z europarlamentu. I mamy wpływ. Bo to mysmy tych ludzi wybrali na naszych reprezentantów.

Gość kasia438
Dzisiaj w nocy podpisali ACTA.W telewizji PIS Kaczyński mówił że jest przeciwo ACTA że krytykuje.Ten Tusk podpisał jeszcze wymyślil żeby ludzie płacili drogie leki.

Gość no co wy gadacie
A powiedz mi co nam po za internetem zostało. ludzxie nie maja kasy na rozwijanie swojego hobby, za taka pensje jakie mamy nie mozemy sobie pozwolic na rozrywke. Czyt.wyjazdy na wycieczki, wyjscia do klubów, chodzeni do kina teatru itp to wszytsko kosztuje stad takle zainteresowanie internetem tam chociaz rabek luksusu mozna zażyc. A teraz nawet i to odbiora cofamy sie w rozwoju.

Gość blaaaaaaaaaaaaaableeeeeeeeeeee
Jas się Cieszę że ta kurwa zostanie zamknieta

Gość kasia438
Będzie chyba tak jak kiedyś.Mało kto miał komputer,w telewizji nudno.Dojdzie tak żę nic niebędzie.

Gość no co wy gadacie
nie obawiam sie tego ze skasuja filmy itp. bo to logiczne ze to piractwo chcoiaz mamy juz odpowiednie narzade ktore tym powinny sie zajac. ja sie boje o nadinterpretacje. Zauwazcie co robi policja zamiast czepiac sie grubych afer czepiaja sie czlowieka ktory nie ma wogole pojecia o swoich prawach a oni to wykorzystuja robia nadinteropertacje prawa i za byle pierdole czlowiek odpowiada wysokimi karami grzywny, a za prawdziwe przestepstwa winni chodzia po wolnosci spokojnie. i tego sie boje jak wprowadza acta ze bedzie nadinterpretacja. I bedzie jak w przypadku policji niewinni ludzie, z lekkimi przewinieniami beda szykanowani zastraszanai itp. a prawdziwy zlodziej bedzie miał wszytsko i wszystkich lacznie z acta w dupie.

Gość no co wy gadacie
Bo cwaniak sobie poradzi z tym acta gorzej z ludzmi ktorzy nieswiadomie beda to łamac, przyczepia sie pierdól a masowe przekrety pprzejda płazem

Gość czasem trochę poczytam
Ja tam nie mam profilu na żadnym portalu społecznościowym, z youtube korzystałam może ze dwa razy... tutaj też zaglądam od przypadku do przypadku. Żyłam jak nie było internetu i sobie radziłam. Dla mnie problemem jest to,że ACTA jest zagrożeniem dla wolnej konkurencji i to nie tylko w sieci,ale i w realnym świecie. Ktoś pisał,że problemem jest brak miejsc u lekarza-ja biorę dość drogie leki,które posiadają tańszy zamiennik. Jak ta umowa wejdzie ostatecznie w życie mogę,nie mieć możliwości kupić zamiennik,bo będzie on traktowany jako kopia-podróbka. ACTA ma na celu napędzić kasę bogatym dużym koncernom,a my za to zapłacimy.

Gość kasia438
ACTA już podpisali niewiadomo jak dalej będzie.Czy da się jeszcze coś z tym zrobic.

Ludzie sprawdźcie sobie w google hasło ACTA kto głosował za a kto przeciw i dopiero mówcie co jest czyją winą. Gdyby był u władzy Kaczyński to też by przeszło bo PIS również głosowało ZA w europarlamencie. Przeciw było tylko SLD i UP. A teraz wielce obrońcy narodu się znaleźli. A wogóle to nie chodzi tylko o internet bo głównym problemem niestety będzie brak zupełny tańszych zamienników leków. Bo będą traktowane jako podróby czyli piractwo. I jedna firma, która będzie miała monopol na dany lek narzuci sobie cenę jaką będzie chciała, nie będzie miała konkurencji. I co wtedy?

Gość no co wy gadacie
acta to tylko oliwa do ognia. Ja nie glosowałam na po jak sie dowiedziąlm, ze wygrali autentycznie sie poplakała. Wewenitrznie czulamz e cos bedzie nie tak. Odrazu chcialam pakowac walizki i stad wypierdalac. Ale mam rodzine dziekco i rzadnych prawdziwych znajomych za granica.

Jesteście pewni co do tych leków? Przeciez obecnie leki też są chronione patentami, które wygasają po 20 do 25 latach i jako leki generyczne mogą być produkowane przez każdego. Nie wiem, z jakiego to wynika przepisu, ale czy ACTA uchyliła ten przepis? Czytając to wszystko mam wrażenie, ze kilka osób sieje tu ferment, bo nie będzie mogło już sciągać filmów i kasiążek i w ten sposób nakręca resztę. Czy ktokolwiek wie, co tak naprawdę zawiera ACTA? Większość coś gdzies przeczytało i się nakręca, że będzie cenzura, że będą za wszystko zamykać, że wszystko jest nielegalne. Rozumiem twórców, którzy chcą zarobić na swojej pracy. W końcu nikt z nas nie chce byc okradany. :o

Gość kasia438
A jak to będzie ze ściąganiem?Będzie można ściągac np muzykę? I chomikuj,ares będzie?

Gość ej ludzie a co z
takimi stronami jak Allegro? Tablica? w ogóle chodzi mi o wszystkie sklepy internetowe i serwisy aukcyjne... Przecież tam też reklamują różne firmy,ludzie sprzedają różne rzeczy które przecież mają swoją nazwę.