Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia438

KAFETERIA PRADOPODOBNIE ZOSTANIE ZAMKNIĘTA

Polecane posty

Gość kasia438

ACTA to projekt który ma ocenzurować internet. Polska podpisze ACTE 26 stycznia. Ma zniknąć min. kafeteria kwejk komixxy chomikuj nk samosia demotywatory

Gość kasia438
niestety to prawdopodobnie prawda za niedługo pożegnamy kafeterię, i jeszcze mają ocenzurować youtube, więc wielu teledysków też już nie zobaczymy przykro mi ale to rząd podjął taka decyzję

Gość kasia438
ACTA w założeniach ma walczyć z podrabianiem towarów i piractwem. W rzeczywistości sprowadza się do tego, że każdy Twój ruch w internecie będzie śledzony przez dostawcę Twojego internetu oraz rząd, a ewentualne naruszenie (nawet nieświadome) praw autorskich będzie wiązało się z odcięciem dostępu do internetu, oraz karą - tłumaczą inicjatorzy protestu. Jak dodają, dostawca internetu będzie miał także obowiązek blokować wszelkie strony na których znajdują się materiały naruszające prawa autorskie - w praktyce na domowych komputerach mogą zostać zablokowane m.in. witryny YouTube.com i Wikipedia. Warto zwrócić uwagę że takie portale jak Megavideo, VideoBB, Megaupload w ciągu kilku ostatnich dni przeszły do historii

Gość kabareton
no to pieknie

bez sensu. Facebook zostaje. Dla mnie to głupota

Gość kasia438
Kto jeszcze się wypowie

Gość no i gitara....
dzieki bogu nareszcie nie bedzie idiotycznych topików podszywów popronuje zamknac kafe jeszcze dzis o godz 24.00

Gość oe;fhc ldskjhflud
A coś to da jak zbierzemy te 3000000 głosów ??

Gość kasia438
Chodzi o inne strony chcecie żeby zamknęli?Czy nawet bac się pisac bo już złamanie regulaminu

Gość kasienka 28
Szczerze>? to jakos malo mnie to obchodzi,jak dla mnie to nawet caly internet moze sobie zniknac.... Kiedys nie bylo netu i ludzie jakos zyli i radzili sobie,moze jak zamkna niektore portale to biblioteki w koncu do lask wroca,co tylko na dobre mlodziezy wyjdzie.

Gość jnldfsp;df;
to iloe wkońcu w tym prawdy? Wiem że już nie działa serwer megaupload...

Gość e tam a czemu ma zniknc kafe ?
?

Gość Pedzaca donica
Bo za duzo kretynek tu pisze :P

Gość kasia438
Najgorzej że nk nie będzie.Dużo osób ma i co usuną nawet się nie spytają osób.

Gość ciocia bozenka
moze w koncu ludzie zaczna zyc zamiast gnic przed kompem :)

Gość kasia438
Co myślą inni?

Gość uwazam ,ze nic sie nie
zmieni

Gość gjhnm
jakos trudno mi w to uwierzyc no ale ......pozyjemy zobaczymy.

Gość gjhnm
najbardziej zabraknie mi chomika :D

Gość wolnomyślicielka
w doopie mam kafeterię,czy chomika. Ale jak to wejdzie to nawet napisanie recenzji może już być uznane za złamanie prawa. ACTA pozwala na silną inwigilację obywatela. obecnie trzeba popełnić czym zabroniony,a zgodnie z ACTĄ wystarczy uzasadnione podejrzenie i mogą człowiekowi odciąć internet lub ukarać finansowo,albo zamknąć. każdy kto myśli inaczej niż jedna słuszna władza będzie niewygodny i znaleźli sobie sposób,żeby się go w białych rękawiczkach pozbyć. witajcie w korei-świecie kontrolowanego internetu i prania mózgów. dostęp tylko do słusznej wiedzy i słusznych informacji.

Gość wolnomyślicielka
A jeśli uważacie,że przesadzam,to spróbujcie wejść na jakąś stronę,gdzie jest udostępniony tekst ACTY. Otóż żadna ze stron się nie otwiera. Ciekawe co?

Gość wolnomyślicielka
Znikną open sourcy, darmowe próbki-dema i single! Zostanie ograniczony dostęp do niektórych leków. Po prostu cud miód i orzeszki. swobody obywatelskie to odległa przeszłość i mgliste wspomnienie o jakim będziemy opowiadać dzieciom-chyba,że i za mówienie o tym będą zamykać.

Gość wolnomyślicielka
Mogą usunąć wszystko co ich zdaniem narusza prawa autorskie-you tube,nk, fb, twitter, blogi,konta mailowe wybranych obywateli. wystarczy,że przypadkiem klikniesz w linka,który prowadzi do zakazanej strony i Twoje dane osobowe trafią w odpowiednie ręce, każdy Twój ruch w sieci będzie ściśle monitorowany. tu nie chodzi o te portale-tu chodzi o ograniczenie naszej wolności,dostępu do wiedzy. jeżeli np. w interii napiszą coś krytycznego względem rządu,to zaraz się ktoś dopatrzy,że gdzieś złamali prawa autorskie i ich zamkną. w mediach w obawie przed blokowaniem będą podawali jedynie dobre informacje o władzy. oglupią ludzi,bo skąd niby czerpać wiedzę? z gazet, telewizji,radio i internetu? to będzie ściśle kontrolowane. orwell pozdrawia.