Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa:)

znieczulenie do mezo

Polecane posty

Byłam na 5-tym zabiegu mezoterapii igłowej i po 5-tym spuchłam pod oczami. Spuchłam bardzo mocno, obrzęk był krwistoczerwony, towarzyszył mu mocny świąd. Kosmetyczka twierdziła, ze niemożliwy jest objaw alergiczny po 5-tym zabiegu. Że przyczyna musi być gdzieś indziej. Nie bardzo się z tym zgadzałam, bo wydawało mi się, że nałożyła mi zbyt dużo kremu znieczluającego pod oczy i on spowodował alergię. Jednak po 10 dniach opuchlizna zeszła, a był to termin 6-tego zabiegu. Zaryzykowałam, bo nie chciałam stracić efektu. Podczas nakładania znieczulającego kremu poczułam lekki świąd, kosmetyczka powiedziała, ze to przecież normalne. Wczoraj miałam zabieg. Już wieczorem spuchłam potwornie. Czy ktoś miał podobne do mnie doświadczenie? Czy jest jakaś opcja wyboru kremu znieczulającego?

Gość a od kiedy
mezoterapie iglowa robia kosmetyczki?

Robiłam to pierwszy raz w życiu, nie mam pojęcia o tym:( Ale bardziej mnie już teraz interesuje, czy krem znieczulający jest tylko jednego rodzaju, czy też istnieje możliwość wyboru. Teraz mam już -niestety przykre- doświadczenie, ze na pewno nie u kosmetyczki i nie w tym gabinecie:( Ale jednak chciałabym kontynuować jeżeli w moim przypadku jest to nadal możliwe.

Gość Radzilabym
pojsc do lekarza.Nigdy nie poszlabym do kosmetyczki na mezoterapie iglowa,zreszta nie wiedzialam,ze one tez to robia.Poza tym miedzy zabiegami musi byc jakas przerwa.Nigdy nie robilam iglowa,bo skore mam za cienka i lekarz mi odradzil.Kolezanka robi raz do roku,ale tylko trzy zabiegi i super wyglada,no i u lekarza.

Gość gość
Ja zainwestowałam niedawno w Swiss Medical do znieczulania i jak dla mnie – rewelka! Można to wykorzystywać na wielu frontach – przed bolesnym zabiegiem u kosmetyczki, do depilacji, albo tez jak się idzie na zastrzyk to warto sobie taką maść tez zaaplikować i po bólu. Jest bez recepty dostępna i ma zawartość lidokainy na poziomie 9.6 %, gdzie inne tego typu preparaty nawet do tego poziomu nie dochodzą. Ja akurat kupuję przez serwis www.zenn.pl