Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mająca wstydliwy problem

Świąd odbytu

Polecane posty

Otóż od jakiegoś tygodnia czuje świąd odbytu. I takie jak coś mi siedziało łazilo tam w środku. Czy to hemoroidy? Dodam że moja babcia, mama i ciotki cierpią na hemoroidy. A mam dopiero 20 lat. I jak się ich pozbyć raz na zawsze?

Proszę o pomoc. A może to przez nowy płyn do higieny intymnej który zakupiłam ostatnio? Sama już nie wiem. Jak np coś robię to nie czuje nic, tylko jak wrócę do domu siedzę i wieczorem jak kładę się spać to już mi coś przeszkadza tam.

OWSIKI TYLKO TYLE MI DO GŁOWY PRZYCHODZI ŁAPIĄ TO DZIECI ALE TOBIE TEŻ SIĘ PRZYTRAFIŁO

albo owsiki albo hemoroidy ale jest wiele innych przyczyn swądu odbytu. Zobacz czy w kupie nie masz białych ruszająch się białych niteczek. W jakich porach najczęsniej odczuwasz swedzenie ?

Podstawowym objawem, jaki powinien wzbudzić już nasze zainteresowanie oraz obawy jest swędzenie odbytu oraz jego okolic ujawniające się gdy kładziemy się do łóżka. Odczuwalny świąd może utrudniać nam normalny sen czy zasypianie. możemy zastosować kuracje farmakologiczną, lub zastosować znane i skuteczne naturalne środki dostępne bez recepty jak np. Paraprotex., ale jeśli to by się potwierdziło czeka cie wizyta u lekarza rodzinnego bo leki skuteczne dostepne na recepte a owsiki łatwo można zobaczyć w kale są to zwykle białe robaczki

Właśnie o to chodzi że robaczkow nie widzę :-) ale teraz jak siadłam to czuje jakbym coś tam miała i czuje jakby coś tam łazilo, mam to z jakiś tydzień a wieczorem jest najgorzej:-(

Ja jak dawno, dawno temu miałam owsiki to zwalczyłam je lekiem o nazwie VERMOX pomógł za pierwszym razem, po 2 kurację trzeba powtórzyć i był spokój.

Nie czuje na odbycie hemoroidow ale może jeśli są to znajdują się dalej. Nie chce ich mieć, jak tu powiedzieć chłopakowi o tak okropnym problemie.

No właśnie jak w twojej rodzinie występują hemoroidy to możliwe że ty też na to cierpisz :/ najlepszym chyba rozwiązaniem będzie wizyta u lekarza.

Chan-ka a jak objawiały ci się owsiki? Chodzi o odczucia np swedzenia, co to za lek ? Maść , czopki, i ile kosztuje ten lek.

Mam takie nieprzyjemne odczucie jakby mi coś w odbycie w środku łazilo:-/

Jeszcze mam pytanie, czy hemoroidy można całkowicie wyleczyć albo się ich pozbyć bez nawrotów?

Z tego co pamiętam to swędział mnie tyłek wieczorami jak się położyłam do łóżka to najbardziej, powiedziałam o tym mamie bo byłam miałam wtedy może z 13 lat i ta mi właśnie powiedziała że trzeba oglądnąć stolec po wypróżnieniu, a więc tak właśnie zrobiłam i zobaczyłam dużo małych wijących się niteczek fujj :// Vermox jest dostępny w płynie i w tabletkach, ja wolałam tabletki bo nie lubię łykać żadnych płynów. http://gramzdrowia.pl/leki/vermox-mebendazolum-100mg-tabletki-6szt/flypage.tpl.html

A co do hemoroidów to moja wiedza na ten temat jest powierzchowna więc nie będę pisała bzdur ale w internecie na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie :)

Gość Lekarz I klasa
Witam autorko. Nie wiesz jak wyglądają hemoroidy? Zrób sobie zdjęcie odbytu, zgraj na kompa i obejrzyj. Jeśli zrobisz to w ciągu godziny to mogę je obejrzeć osobiście (jestem lekarzem). Pozdrawiam

Gość hgcfhgfhjvb
uwazaj to jakis zbok

Przyjrzałam się swojej pupie i wygląda całkiem normalnie. Czy hemoroidy objawiają się tak jakby coś łaziło w środku? I czuje jakby coś siedziało tam:-(

Nigdy bym nie zrobiła zdjęcia intymnej części ciała i wysłała obcej osobie:-)

czytałam na innych forach że ludzie borykający się z hemoroidami mają odczucia jakby coś w nich łaziło więc nie wiem trudno stwierdzić co ci tak na prawdę dolega. Oglądnij z rana swoją kupkę, jeśli to owsiki to powinny być widoczne gołym okiem.

Przyjrze się napewno. Ale hemoroidy to istna tragedia.

Gość malasprycha12
owsiki!!!!nie jedz slodyczy! zero! myj rece i pasuje

Macie rację . Owsiki. Leżąc na łużku samoczynnie dotknęłam odbytu i patrzę a na palcu mam białe nitkowate robaki:-(

Jak się ich pozbyć? Dziś przesyłam na dietę i zero cukru i słodyczy i zaczęło się. Wyszły na wierzch choć wcześniej tego nie robiły. No i wogóle nie miałam ich

Całą noc nie spalam bo mi łaziło, i tak mnie boli brzuch:-( jak się ich pozbyć?

Ludzie ratujcie !!! wstydzę się przed facetem tego, wcześniej nic nie swedziało tylko ostatni tydzień swedzi i wczoraj przekonałam się że są bo wyszły w nocy blee :// boję się że mnie zostawi , po dwóch latach związku przez te robale

Gość kalaka
pij sok z kapusty kiszonej,ogorkow ale niestety bez lekarza i tabletek sie nie obedzie to nie jest wstyd

Jutro z rana przed szkoła idę do lekarza. Czy jeśli mam praktyki w cukierni to będę musiała iść na zwolnienie przez te robale?

Nie wytrzymuje już tego uczucia że coś mi łazi. Nie wiem nawet czy powinnam mówić o tym chłopakowi.