Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleofarminka

czy ja mogę tak zrobic-pytanie o mm

Polecane posty

Gość oleofarminka

corka ma duzy apetet i lekarz pediatra pwiedzial zeby ją wiecej dopajac. ale ona samej wody czy herbatek nie chce szczególnie pic, czy ja moge rozcienszyc daną porcję mleka w wiekszej ilosci wody? tzn ze jak np mam dac 3 miarki na 90 ml to uzyje wody 120 ml?

Gość mamama27
ja tak robiłam - ale maks raz - dwa dziennie

Gość mamaDwojki
ja bym tak nie zrobiła, ewentualnie jak chcesz zaoszczędzić to dodawaj kaszki albo kleik bedzie gęstsze, albo rób normalnie kaszki, ale nie lej więcej wody, to tak jakbyś Ty sobie kawe robila i na pół łyzki kawy cala szklanke wody wlała :)

Gość fdeeee
autorka napisała, że lekarz zalecił dopajać , a z oszczędności... Czytajcie uważnie. Myślę, że możesz dać troche więcej wody. Ile ma dziecko? Mojej daje do rozcięczony sok, nie z oszczędności, tylko dlatego, że Mała nie lubi słodkiego.

Gość fdeeee
daje do picia, ale nieuwżnie napisałam, brakuje wyrazów... oj GAPA ze mnie

Gość oleofarminka
nie rozumiecie mnie, nie chodzi mi oszczednosc. tylko o to zeby tą zawartosc wody którą niechetnie pije w postaci czystej wody czy herbatki ze smakiem wypila by w mleku. zeby więcej mi się wody napila ale zmieszanego z mlekiem

Gość oleofarminka
ma skonczone 4 mies i 2 tyg

Gość wiesz co, ja bym tak nie
robiła. Myślę, że lekarzowi chodziło o to, żeby dopajać dziecko pomiędzy karmieniami i żeby mała zjadła nieco mniejszą objętość mleka w porze karmienia. Jeśli będziesz rozcieńczać mleko, to będziesz tylko rozpychać małej żołądek, bo takiego mleka będzie w stanie zjeść więcej niż w normalnych proporcjach sporządzonego. A jeśli możesz to napisz, co to oznacza, że dużo przybiera. Poza tym, jeśli dziecko ma ponad 4 miesiące to możesz podać np. bardzo rozcieńczony sok, może małej posmakuje?? Albo może podasz jabłuszko łyżeczką i będzie bardziej syta?? i nie bedzie potrzebować dużej porcji mleczka??

Gość mamaDwojki
Jak ma 4 miesiące to i sok możesz dawać rozcienczony nawet i kaszki, a tak wogóle to na 4 miesiące 120 ml mleka to chyba mało, ja bym spróbowała wiecej zrobić. Moje dzieci po 160 piły już wtedy, może się nie najada, 120ml To niektóre noworodki wypijają, może potrzebuje więcej :)

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
No, właśnie - 120ml to dużo dla 4msc dziecka:O Mój tyle pił jak miał 2msc. Teraz ma pół roku i je już normalne posiłki, ale mleka wypija 3x dziennie po 210ml. Jak miał 4msc to jadł chyba koło 180.