Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolnomyślicielka

czy nie zależy Wam na WOLNOŚCI SŁOWA? Takiego chcecie kraju dla swoich dzieci?

Polecane posty

Gość skhdcdshc
ja tez jestem przerazona tym a wszyystko przez to ze w ameryce zblizaja sie wybory i jakis senator ktory chce isc na stolek prezydenta wchodzi w dupe wielkim korporacjom , wytworniom filmowym itd... oni niby traca miliardy na piractwie i ktos wpadl na piekny pomysl cenzury. niech od razu zrobia z europy druga koree . na prawde sie martwie i dziwie sie ile osob tutaj sie wypowiada nie majac pojecia o tym co sie na swiecie dzieje. niestety polska sie popisala. podczas prezydentury w uni przecisneli ta ustawe po cichu. jednak juz internauci zamkneli strone prezdyneta, premiera i rzadu w ramach prostestu. zobaczymy jak sie dalej sprawy potocza

Gość wolnomyślicielka
Tyle,że w USA jest SOPA,z której się powoli wycofują. różnica jest taka,że to ich projekt i mogą zrezygnować. a my jak podpiszemy ACTĘ to umarł w autach. wysyłajmy maile z pytaniami do posłów,senatorów i na wszelkie możliwe konta rządowe.

Gość oj wolnomyslicielka
poniekad masz racje ...!

Gość wolnomyślicielka
Tu chodzi o wolność słowa i swobody obywatelskie,których u nas i tak jest mało. nasze prawo broni przestępców,a gnoi uczciwych ludzi. taka prawda. 3 lata temu zostałam napadnięta na ulicy przez kilku wyrostków. zostali uniewinnieni bo zastraszyli świadków i było moje słowo przeciw ich słowu. brak dowodów. a jak zastraszyli? w aktach sądowych były adresy świadków,więc złożyli im wizyty domowe. wiem o tym,bo pani,która była świadkiem mi o tym powiedziała przepraszając że nie zeznawała,ale się bała. niech się więc wezmą za bandytów,a nie bawią w cenzorów!

Gość kobieta w pewnym wieku
A ja Wam powiem tak-mam swoje lata, komunizm i stan wojenny dobrze pamiętam. I to co się dzieje wywołuje u mnie dejavu. Takie wrażenie mam,że już ktoś tak ludzi traktował i próbował robić coś za plecami społeczeństwa tłumacząc swoje intrygi i niegodziwości dobrem ogółu. Tylko dokąd nas to zaprowadzi?

Gość plisssssssssssssssssssss
acta ma byc tylko w PL?

Gość organizujemy się na fb
Na fb organizujemy się na jutro na protesty! niech i w realu nas zobaczą! ZAPRASZAM!!!!!! :&

Gość organizujemy się na fb
docelowo ma być w całej UE, Australi, Kanadzie. może zostać połączona z SOPĄ I PIPĄ. Ale nasi jak zwykle wychodzą przed szereg i chcą jako pierwsi wprowadzić. a to że u nas wejdzie nie oznacza,że u innych też. więc reszta cierpliwie poczeka,jak u nas zrobi się gooowno i smród pójdzie po świecie,to reszta się wycofa,a my zostaniemy z obesranyyymi gaciami.

mieszkam w DE liczę , że to normalny kraj,

a co ma to do leków? nie kumam!

Gość filik
,,rozpowszechnianie towarów podrobionych i pirackich oraz usług polegających na dystrybucji materiałów stanowiących naruszenie osłabia prowadzony zgodnie z prawem handel i zrównoważony rozwój światowej gospodarki, powoduje znaczące straty finansowe dla posiadaczy praw i działających zgodnie z prawem przedsiębiorstw oraz, w niektórych przypadkach, stanowi źródło dochodów dla przestępczości zorganizowanej oraz zagrożenie dla społeczeństwa" -Wystarczy tyle żeby stać sie tego przeciwnikiem. W dzisiejszych czasach aby działać zgodnie z prawem trzeba być jakimś multimilionerem. A decyzje polityczne pchaja świat w jednym tylko kierunku-> -Zubożenie,zniewolenie,wydojenie,zgładzenie.

Gość do leków to tyle
Że nie będzie możliwości sprowadzania zza granicy leków,których nie ma u nas,bo to by naruszało prawa rodzimych producentów. chodzi o tańsze zamienniki-będą traktowane jak podróbki.

Gość wolnomyślicielka
Ja mogę iść raz w roku do kina,czy raz w roku kupić oryginalną książkę lub płytę. Nie mam z tym problemu. Gdyby ta umowa handlowa eliminowała piractwo i pozwalała automatycznie obniżyć ceny płyt,książek i biletów,to podpisałabym się pod nią 2łapkami i jak trzeba to i nogami. Problem leży w tym,że jej głównym celem jest zajrzeć obywatelowi głęboko w d... no wiecie gdzie. Pisano ją dla dużych i pod wpływem dużych korporacji. Zagrozi ona legalnemu handlowi i wyeliminuje konkurencję-powstaną monopole, w najlepszym wypadku oligopole. Ceny pójdą w górę i ucierpi jak zwykle odbiorca końcowy. Jeżeli np. chciałabym założyć firmę która produkuje napój gazowany o ciemnym kolorze,to obecnie mam takie prawo, muszę tylko wymyślić nazwę. A przy nowej umowie handlowej bazowanie na składzie istniejącego napoju będzie produkowaniem podróbek. Czyli interesu nie będzie. nie powstanie konkurent dla już istniejącego. To się przeniesie na wszystkie dziedziny życia.

Gość filik
pięknie to wyjaśniłaś!

Gość wolnomyślicielka
I co dla mnie jest kolejną kpiną będzie można karać za zamiar,a nie za fizycznie popełnione przestępstwo! A czy ktoś siedzi w mojej głowie,że wie jakie ja mam zamiary?????!!!!!! Jeżeli kliknę na obrazek będący linkiem do strony,która zawiera nieoryginalne treści i wejdę na nią przypadkiem to mój dostawca internetu już powiadomi o tym fakcie władzę. I mimo,że nie pobiorę z tej strony żadnych treści,to i tak mają prawo mnie ukarać,bo tam weszłam,więc mogłam mieć zamiar! to jak podejdę do witryny sklepowej i będę patrzyła na towary,to będzie mnie można aresztować,bo patrząc miałam zamiar ukraść? przecież to jest chore rozumowanie! A skoro ACTA, to takie dobre rozwiązanie,to czemu nie ujawnią jakie tam są zapisy i rozwiązania? Wszelkie linki do stron,gdzie jest polska lub angielska wersja nie wchodzą. Nie mogą się bronić,że nie mają czegoś tam i dlatego nie ujawniają,bo tekst w ostatecznej formie jest opracowany od 2010roku. A oni to nadal ukrywają. Dlaczego? Gdyby było ok,to by tego tak nie kryli.

Gość wolnomyślicielka
Czytałam w piątek, ale od soboty rano strony były zablokowane. Teraz już chodzą, więc niech każdy przeczyta i oceni. Moim zdaniem zapisy są niejednoznaczne i zostawiają zbyt wiele miejsca do nadużyć i nadinterpretowania.

Gość no nie nie mogę
czy wy wierzycie w to, co piszecie? Czy rozumiecie czy tylko robicie zadymę dla zadymy? Bo ja mam poważne wątpliwości. Nie będzie mozna handlowac na allegro, bo to naruszy prawa autorskie? No, litości. Ustawa ma na celu walkę z piractwem i dobrze. Kradziesz własności intelektualnej, znaków towarowych, know how to kradzież. Może zaczniemy protestować przeciwko kodeksowi karnemu? Bo dlaczego znak towarowy wolno ukraść a samochód nie? Autor napisal książke, włozył w to pieniądze i wysiłek, teraz chce książkę sprzedać i uzyskac z tego pieniądze. piractwo w sieci, kserowanie itd jego dochody zmniejsza. Logiczne jest więc, ze twórcy przeciwko temu prostestuja. W końcu każdy z was też chce mieś zapłacone za swoja pracę.

Aleś ty naiwna , ty z góry Wierzysz w dobre intencje Tuska i jego zgraji? To skąd te protesty ? tysiące internautów się myli? a może ty nie chcesz uwierzyć że prawa autorskie to tylko PRETEKST do cenzury internetu? Niby dlaczego trudno było się w necie dostać do zapisów dokumentu? Dlaczego Tusk tego nie konultował ze społeczeństwem? Ma tylko dobre zamiary i to ukrywa?

Gość wolnomyślicielka
W czwartek podpiszą ACTĘ-możemy się pożegnać z wolnością słowa i wolną konkurencją. koniec normalnego świata.

Gość wolnomyślicielka
Do no nie nie mogę a czytałaś? za piracki uznaje się produkt nawet legalnie zarejestrowany który jest łudząco podobny-ma podobny znak towarowy lub właściwości,skład. czyli zgodnie z tym polocola jest piracką podróbką coca coli! to daje im taką furtkę do nadużyć! nawet adwokaci twierdzą,że zapisy nie są jednoznaczne i można je różnie interpretować! a Ty zapewne masz kilka fakultetów w tym prawo i wiesz lepiej!

Gość wolnomyślicielka
Fileserwer zniknął. zaczyna się.