Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukasz99

jak długo można przechowywać w lodówce upieczone mięso wraz z sokiem?

Polecane posty

Gość lukasz99

Jak długo mozna w lodowce rpzechpwywac upieczone chude mieso z indyka (wlozone do garnka z wlanym sokiem ktory wydzielil sie podczas pieczenia) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz99
ktos pomoze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojbiadawambiada
myślę , że ok tygodnia zależy to jeszcze od sztuki mięsa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możecie sobie pomarzyć
oj, góra 3-4 dni bo potem zacznie tracić dobry smak a nawet może się zepsuć nawet w lodówce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vbkmnbvghjkloplkj
jaja sobie robisz ? mieso przyprawione po domowemu i tak tez upieczone ? przez 3-4 dni nigdy sie nie zmarnuje :) a ze smak traci z kazdym dniem? to normalka mieso sklepowe po 3-4 dniach nadawaloby sie od razu do wyzucenia, ale nie swojskie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukasz99
ale to nie ma znaczenia ze w odrobienie sosu wlasnego (soku ktory sie wydzielil z miesa podczas peiczenia) to przechowuje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Franca forfiter
nie ma, trzymaj je w tym sosie pod przykryciem i będzie wszystko ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Franca forfiter
aha, pod przykryciem , czyli w naczyniu przykrytym pokrywką, lub naczyniu przykrytym np folią aluminiową - oby w chłodnym miejscu , w lodówce :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja do przechowywania miesa stosuje woreczki foliowe, takie lepszej jakości stad www.elzet-opakowania.pl znacznie to wydluza przydatność produktu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kwiartownik90
tak gdzieś około 5-6 dni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Roy

Widze ze wszyscy pisza o 3 -4 dniach. Natomiast prawda jest taka ze nawet 10 dni. Zalezy od miesa. Chodzi o to ze im bardziej suche mieso tym dluzej moznz trzymac. Im mniej wody tym miesie tym pozniej zacznievsie psuc. Oczywiscie jak zakryjemy pojemnikiem i bedzie sie tam skraplala woda to zepsuje siev wczesniej nawet jak mieso.bylo upieczone na ducho. Musi tez byc przechowywane na sucho. Najwazniejsza zasada, jezeli nam sie mieso juz nie podoba , na oko widac ze jest zaplesniale albo smierdzi to nie jedzmy takich rzeczy. Powiedzmy ze suche mieso typu schab trzymane w lodowce w suchych warunkach jest dobre do jedzenia przez 6 dni. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Matta

2 dni temu zrobiłam kurczaka Do wrapow ale nie zjedliśmy wszystkiego jest w opakowaniu w lodówce czy on nadal będzie dobry?

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×