Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tasgasag

Zaborczy ojciec! Czy ktoras z was miala taki problem?

Polecane posty

Gość tasgasag

Mam 22 lata, jestem w ostatnim miesiacu ciazy. Moj tato zawsze nienawidzil moich chlopakow, teraz gdy uslyszal o tym ze zostanie matka zrobilmi awanture i nie odzywa sie do mnie, nawet moja mama mowila mu o usg o tym ze bede miala syna to powiedzial ze nie wiele go to obchodzi. Co mi radzicie w takiej sytuacji?

musisz zyc swoim zyciem a nim sie nie przejmowac bo zbzikujesz... nie kazdy jest uczuciowy...wiadomo, na pewno Ci przykro...ale ciesz sie ciaza i tym,ze bedziesz miala swoje malenstwo:) to jest najpieknieszy prezent :)

Gość tasgasag
A jest szansa ze to sie zmieni. Np. jeden moj brat jak mial zostac ojcec w wieku 20 lat dostal od taty 2 tysiace i drugi jak zostal ojcem w wieku 19 rowniez dostal 2 tysiace. Czy moj ojciec zmieni nastawienie do mnie po urodzeniu dziecka?

Gość volvoooooooooooooo
ach, to tobie chodzi o kasę od ojca ? :-D

Gość tasgasag
Nie oto , tylko oto by moje dziecko nie czulo sie gorzej traktowane bo mam wrazenie ze tak bedzie i bede zmuszona zerwac juz calkowicie kontakt z ojcem. Narazie mam wrazenie ze on sie juz do mnie nie bedzie odzywal.

Mój ojciec niedawno się przyznał, że jak sobie pomyśli że mój facet TO ze mną robi to robi mu się niedobrze, a na początku nawet spać nie mógł :o nie wiem co o tym myśleć, bez sensu, chyba nie jest zazdrosny :o

Gość znam ten ból,
autorko napisałam ci kilka słow na 2temacie, tutaj jeszcze dopiszę, mój ojciec, mojemu rodzeństwu dużo pomógł, bratu zapisał dom, siostrze bardzo dużo pomógł przy budowie domu, 2bratu zapisał gospodarstwo, dostał duuużo pieniędzy i samochód, ja od niego nie dostalam nic, i nic nie chce chcę tylko spokoju, dzień w dzień mu gotuję sprzatam, pioreale i TAK LEŃ ZE MNIE, to bardzo przykre, ale mam wspaniałą córeczke i meża dla nich tylko żyję, a ojcu pomagam bo rodzeństwo ma gdzieś zeby nawet go odwiedzić, ja poświęcilam wiele ale i tak jestem najgorsza

Gość tasgasag
znam ten bol - a jak ojciec zachowuje sie w stosunku do Twojego dziecka? Libaset S. - a masz dziecko??? jesli nie to jak myslisz, jak twoj tato by sie zachowywal wobec dziecka?? i ile masz lat?

Gość znam ten ból,
co do dziecka to nie mam mu nic do zarzucie, jedynie może to iź czasem wszystko jej zabroni nawet jak chce sobie łyżeczkę wziąć jak chce pić herbatkę w kubka, ale to jak pisze czasem się tylko zdaża

Gość hej pisałam tu już wielokrotni
e mężczyźnie nie lubią wnucząt które urodziła ich córka.

Mam dziecko, mój ojciec nie okazywał tego, dopiero niedawno w rozmowie powiedział że miał i nadal ma takie odczucia :o wszyscy przy stole sie śmiali, ale potem zapytałam czy mówił poważnie i powiedział że tak, ale że mam sie tym nie martwić :o

Gość znam ten ból,
u mnie ta teoria się nie zgdza, mój ojciec lubi moją córkę, ale mnie chyba nie, słyszałam od niego tyle przykrych slow że mam zapas na całe życie

Mój ojciec też lubi moje dziecko, więc to sie nie sprawdziło. Myślę że Twój ojciec też polubi jak już będzie dziadkiem.

Gość znam ten ból,
ja czekam tylko momentu abym mogła się wyprowadzić, będę mu pomagac bo sie nie odwrócę jak rodzeństwo ale mieszkać z nim nie dam rady

Gość b,óża muzku
to po co sie tak mlodo pusciłaś, hę? :o

Gość wiesz jak twój tata
nie będzie twojego dziecka lubiał to po prostu mów dziecku że dziadek jest zły, że dziadek go nie chce, itp. Na przyszłosc będzie to zabezpieczenie że starzec nie będzie żerował na wnuku.

Gość innego życia dla Ciebie chciał
Pewnie planował,że jego mała córeczka zostanie w przyszłości prawnikiem albo lekarzem i kiedyś tam weźmie ślub, on będzie dumny stał w kościele, córeczka będzie wygladala jak księżniczka w pięknej białej sukni. Ale to będzie kiedyś w przyszłości,bo teraz to jest przecież jego malutka dziewczynka. A Ty mu taki numer. Ojciec jest w szoku. Z tego co piszesz to niedawno się dowiedział. Musisz mu dać czas. Zawiodłaś jego oczekiwania i zniszczyłaś jego sen o małej córeczce. On teraz musi dojść do siebie, wrócić do rzeczywistości i dorosnąć do tej sytuacji. Daj mu czas,a napewno będzie dobrze. Co do braci-to byli chłopcy,więc od nich ojciec wymagał przykładowo już w wieku 13 lat,żeby postępowali jak mężczyźni i byli odpowiedzialni-bo to faceci. A córka i do 30 gdyby mieszkała z rodzicami,to dla ojca byłaby nadal małą dziewczynką. Rozumiesz?

Ale gdzie ty tu widzisz zaborczość>? Z tego co zrozumiałam zaszłaś w ciąże gdy nie byłaś mężatką i chyba nadal nią nie jesteś. Dla wielu ludzi to spore rozczarowanie bo nie tak to sobie planowali. daj mu trochę czasu na oswojeni się z tym.

Gość ale dalej twierdzę że jak ojci
ec będzie źle się do jej dziecka odnosił to niech ona izoluje wnuka od dziadka, niech mówi mu wprost że dziadek jest zły itp, by w przyszłosci ten chłopiec nie pomagał dziadkowi.

Gość tasgasag
Skonczylam technikum uslug fryzjerskich i nie myslalam o tym zeby isc na studia, wiec ojciec nie mogl miec wobec mnie wymagan studenckich. Zawsze bylam kiepska w nauce, ale ojciec powiedzial nawet do mojej mamy ze moglam usunac ciaze, i jak ja sie mam zachowac??? myslicie ze powinnam o tym synowi powiedziec w przyszlosci?

Gość a co się tym przejmujesz
jesteś dorosła a twój ojciec w tym wszystkim ma najmniejsze znaczenie :)

Gość Lidzia...
mój wujek jak dowiedział się,że jego córka jest w ciąży-to też się obraził-nawet chciał się wyprowadzić...a jak dziecko się urodziło to do dziś świata za nim nie widzi!

Gość do Lidzia
a ile jego corka miala lat? urodzila nieslubne dziecko? i dlaczego on mialby sie wyprowadzac?

Gość Lidzia...
miała 21 lat i miała dziecko z żonatym facetem a chciał się wyprowadzić,bo on się obraził na nią,a moja ciocia(jej mama) trzymała po porostu jej stronę-stało się,trudno...

Gość do Lidzia
a co Twoja kuzynka urodzila? chlopca czy dziewczynke?

Gość Lidzia...
chłopaka...i wiesz mi jak urodziła to nawet do szpitala nie szedł,chociaż od domu to ma "rzut beretem"...a jak przyszła do domu z dzieckiem to za przeproszeniem "w dupe by mu wszedł" więc spoko-myślę,że twojemu ojcu też serce zmięknie...

Gość do Lidzia
Ja znam dziadkow ktorzy nienawidzi swoich wnuczat. Bys moze to byla jedyna corka twojego wujka i jego jedyny wnuk dlatego zaczal jej pomogac bo liczy ze ktos mu pomoze na starosc :( proponowal jej usuniecie ciazy?

Gość Lidzia...
nie proponował jej usunięcia nie jest jedynym jego dzieckiem i też mały nie był pierwszym wnuczkiem myślę,że z czasem twojemu ojcu przejdzie złość i będzie dobrze.