Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ella89

Reklamacja na allegro

Polecane posty

Kupiłam rzecz na allegro ale nie dostałam paragonu. Towar jest wadliwy, zgłosiłam to sprzedającemu a on mi wciska kit że na pewno wysłał mi paczkę z paragonem, a bez paragonu to nie mogę nic zareklamować. Co ja mam z tym zrobić?

Gość pisz do allegro//
a tak powanioe allegro i sprzedajacy schodza na psy jak chyba wszystko w tej glupiej polsce

Wydaje mi sie, ze mozesz reklamowac bez paragonu. W koncu sprzedawca ma jego kopie, a opis aukcji jest dodatkowym dowodem.

Jak to zgłosić do allegro? Tam jest tylko opcja: zacznij spór. Ten cham sprzedający do mnie nie odpisuje, chcę to zgłosić do administratora strony.

Napisał mi że bez paragonu nie mogę reklamować. Jeszcze na aukcji nie napisał że towar jest używany(a jest poznałam się od razu) i wciska mi kit że jest nowy.

Gość myślę że ...
opisujesz wszystko i wysyłasz do działu reklamacji na allegro + wpisujesz negatywa z opisem sytuacji [ale bez podania podjętych kroków] 2-gi wysyłasz do urzędu skarbowego[jest specjalna komórka ścigająca z urzędu takie przekręty] [najlepiej w 2-a miejsca w U.S.] z podaniem aukcji najlepiej screena wysłać i nick gostka + korespondencje [też screena] i prosisz o powiadomienie ciebie o sposobie i wyniku załatwienia sprawy ! możesz jeszcze wysłać maila podobnej treści do federacji konsumentów z pytaniem o sposób rozwiązania tej sytuacji ! nić więcej nie jesteś w stanie zrobić oni nie wystawiając paragonów unikają płacenia podatków od transakcji czyli vatu i dochodowego ! 🖐️

Problem w tym że wystawiłam mu pozytywa. Zrobiłam to od razu po rozpakowaniu paczki bo towar wyglądał w porządku, dopiero później po dokładnym obejrzeniu i przetestowaniu stwierdziłam że jest wadliwy i używany.

Gość myślę że ...
to pomiń tylko ten punkt [skwituj to podekscytowaniem i pośpiechem ! :O] i pisz w pozostałe miejsca z opisem sytuacji na reklamacje allegro pisz z pytaniem co masz zrobić ... np. co z 10 dniami na zwrot towaru po rozpakowaniu paczki niezgodność towaru z opisem brak paragonu śladu używania [fota tych śladów] ... rusz deklem itp